Свържете се с нас

България

Калина Андролова разкри кой ще е следващият след убития Алексей Петров

След убийството на Алексей Петров виси въпросът КОЙ е следващият?! Това пише журналистката Калина Андролова във Фейсбук. 

Ето какво още заявява тя по темата: 

Някак се заредиха все хора, близки до идеята за употреба на проекта ПП. Алексей изигра особена роля за сглобяването на този кабинет.

Той беше решил да въвежда своя дневен ред през бащата на Кирил Петков и да контролира службите. ПП и президентът създадоха пълна кочина във властта, защото бяха неподготвени за този сложен ангажимент, наречен управление на държавата.

Държавата – това не са просто едни министерства, в които настаняваш фигури. Държавата, това е цял свят от сложни фактори, тъмни и светли играчи, проблеми по разпределение, огромни потоци от ресурси, външни интереси, вътрешни конфликти.

Безвремието във властта, тоест липсата на силен автократ, липсата на политически връх, който  умее да контролира процесите, винаги е предпоставка за серия от убийства.

Всяка държава има ъндърграунд, който е организиран в структури и който колаборира по един или друг начин с властта.

Те са взаимно свързани, макар че връзките са невидими, неприемливи и неосветени. Когато се сменя остро властта, неминуемо се раздвижват играчите в криминалния сегмент, които организират скритите потоци, а оттам гарантират и основите на властта.

Защото властта се нуждае от гаранции за гражданско спокойствие, както и от средства за укрепването си, въпреки камуфлажите за демокрация.

Старите играчи лесно могат да се нагласят към новите политически фактори, но само ако властовите фактори са достатъчно силни.

Ако властта е слаба и глупава, ъндърграундът може да предприеме всякакви действия за самозащита на ресурси и възможности, за разправа с конкуренти или пък изключени фактори да поискат реванш.

Затова с идването на ПП настана война на задкулисието кой да управлява новите политически кукли, през които да осъществява контрол върху ресурси, тъмни трафици, служби и да държи инструментите за политически отстрел.

Кирил Петков говори за реформи в службите, но един Господ знае какво има предвид, маскирано зад фразите за лов на руски шпиони.

Фразите са едно, действителността и влиянието върху ПП съвсем друго. Набутването на Алексей във формирането на стратегическите инициативи на ПП беше груба грешка.

Отделно от това, след поредица от събития, човек си създава мнение, че да си спонсор или ментор на ПП е някак животозастрашаващо.

Защото са слаби, податливи на влияние, удобни за пробиви, и могат да бъдат лесно употребени да действат СРЕЩУ определени фактори, а не в гъвкаво работно разбирателство. Само военните хунти, революциите и атентатите сменят властта кърваво.

В България ПП-тата дойдоха с една вкоренена омраза и намерение за заличаване, които бяха твърде необясними и прехвърлиха целите на простото политическо клише. Окей, вземете властта, но я ползвайте без афективна логика и позиви за унищожение. ПП-тата бяха, още са и биха могли да бъдат арена и трансфер за разправа!

Те биват дърпани от различни ъгли в опит да бъдат усвоени. И понеже не знаят какво всъщност правят и за какво са ползвани, стават колба за раздори и войни.

Но в живота има най-общо две състояния: или ти ще овладееш, или ще бъдеш овладян, дори без да разбереш; или ти ще победиш, или ще бъдеш победен, независимо дали ти изглежда, че си победител.

Бъдещето не принадлежи на слабите и обърканите. Не принадлежи на употребяемите.

Както казваше Дрю Карпишин, писател и сценарист на видео игри: „Тъмната страна поглъща онези, които не са достатъчно силни, за да я управляват„.

blitz

---

България

Доктор Пламен Крумов е намереният мъртъв мъж в Пловдив

Лекарят, който в неделя по обяд беше намерен мъртъв в дома си в Пловдив, е урологът от Пазарджик Пламен Крумов. Няма данни за насилие.

По информация на БЛИЦ 39-годишният лекар е предозирал наркотични вещества и от това си е отишъл. Няма данни мъжът да е бил семеен или да е имал деца. Не се касае и за самоубийство, казаха разследващи. Няма оставено предсмъртно писмо. Тялото е откарано в съдебна медицина за аутопсия.

Д-р Крумов е бил началник на Урологичното отделение в МБАЛ Пазарджик допреди няколко години. Понастоящем е работил и живеел в Пловдив. Бил е добър специалист.

През 2020 г. благодарен пациент – известният преподавател в НАСА доц. Д-р Койчо Златев, е избрал именно д-р Крумов да го лекува.

Ето какво казва той в благодарственото си писмо, изпратено до тогавашния здравен министър и до болницата в Пазарджик: След много срещи, консултации с приятели и специалисти в областта на урологията аз избрах да бъда лекуван и опериран от д-р Пламен Крумов, началник на Урологичното отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД.

Операцията мина успешно, но по-важното е, че видях и усетих, че този млад човек е създал съвременна и иновативна методика и организация. Много знаещ и убедителен в своите действия специалист.

---

България

Заплаха за Путин? Самолетът му е ескортиран от 4 изтребителя за полета до Абу Даби

Самолетът на руския президент Владимир Путин е бил неотлъчно следван от четири изтребителя Су-35С по време на целия полет до Обединените арабски емирства, съобщи Кремъл.

„От излитането до кацането на президентския самолет на летището в Абу Даби държавният глава е бил ескортиран от четири самолета Су-35С на Военновъздушните сили“, информира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс. Има сведения за подготвян атентат.

Без да разкрива много детайли, Песков единствено уточни, че въпросните изтребители са снабдени с „разнообразно въоръжение“.

За въздушния ескорт на президентския самолет бяха получени специални разрешения от държавите, през чиито територии мина маршрутът на президента. Благодарим им за съдействието, допълни Песков.

---

Made in BG

Спомени от СОЦА: Ядяхме само кучешка радост и русенско варено, защото другото беше само с връзки

Напоследък много чета и слушам колко хубаво било през социализма. Онзи ден един таксиметров шофьор ронеше сълзи за времето на Бай Тошо, когато си живеел много добре и тогава всеки можел да си позволи всичко в магазините.
Какво обаче имаше във въпросните магазини тогава, помните ли?

Да вземем супермаркета. Прах за пране 2 вида – „Алфа“ и „Гама“, сапун – два вида. На рафтовете с консерви – русенско варено, скумрия, копърка и „Ропотамо“. По-нататък – шипков мармалад, бисквити – обикновени и чаени „Чайка“. На щанда за салами – кучешка радост и кренвирши.

На рафта за парфюмерия и козметика имаше шампоан „Зелена ябълка“, крем за бръснене „Каро“, крем за ръце и яйчен шампоан. С дезодорант „Рексона” можеше да се сдобиеш само ако имаш дебели връзки с магазинерката.

В плод-зеленчука преобладаващите артикули бяха бутилките с нектари и бурканите с домати. За бананите за Нова година няма и да споменавам. В рибния магазин – скумрия, цаца и хамсия.

Речта на таксиметровия шофьор завърши с думите: „При Тодор Живков си беше много по-хубаво. Сега трябва много да се работи, от сутрин до вечер въртя волана.” Е, да, сега дойде време да се работи. Едно време никой не работеше, всеки се скатаваше и затова социализмът го докара до под кривата круша.

В. Паскалева, Русе

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com