Connect with us

България

История, която просълзи света: Майка и баща загубиха трите си деца след инцидент, но не се предадоха и година по-късно…

Това е само един миг, който унищожава целият им живот. Но само една година по-късно не едно, а три чудеса се случват.

Малкият Кайл празнува своя 5-ти рожден ден.

Заедно със сестрите си (4-годишната Ема и 2-годишната Кейти), майка му Лори и баба му Синди, всички те се отправят към панаира. Кайл най-много харесва виенското колело и зоологическата градина. Изкарват си страхотно. Когато става време за следобедната дрямка, те всички се качват в микробуса, за да се върнат вкъщи. Но попадат в задръстване. Лори се обърща към най-малката си дъщеря и я гъделичка нежно по крака. Това ще е последният път, в който вижда дъщеря й да се смее.

Изведнъж техният миниван е ударен от камион. Без да спре, той се врязва в колата. Децата на задната седалка са толкова зле, че трябва веднага да бъдат закарани в болница.

Когато Крис, бащата, получава обаждане, той се втурва към болницата. Но пристига твърде късно. И двете му дъщери са мъртви. Родителите все още имат надежда за Кайл. Но той е толкова тежко ранен, че няма шанс за оцеляване. Докторите трябва да изключат машините, които поддържат живота му. Заедно със съпругата си, Крис седи на леглото на сина си, докато Кайл диша последния си дъх.

„Държах ръката си на гърдите му, докато сърцето му спря да бие,“ казва Крис. „След това той си отиде.“

Тяхната загуба става очевидна, когато виждат Кайл, Кейти и Ема за последен път преди погребението. Те лежат в 3-малки детски ковчези.

Болката е непоносима. Лори и Крис живеят в квартал с много деца. Всеки път, когато чуват техният весел смях, те затварят прозорците и се крият в задната част на къщата им. На Хелоуин излизат от града, за да не трябва да виждат всички деца, които звънят на звънеца им. Това разбива сърцата им.

Но родителите правят пакт заедно: Те няма да се самоубият. Дори и това да изглежда като единствената реална алтернатива. „В определен момент просто искате да премахнете скръбта. Искате да се самоубиете, защото си мислите, че ще бъдете с децата си отново „, признава Крис. „Но ние си обещахме никога да не го правим.“

И те решават нещо много по-добро: 3 месеца след инцидента, Крис Лори решават отново да имат деца. Лори се подлага на изкуствено оплождане. Резултатът е прекрасен: Две момичета и едно момче. Точно като Ема, Кейти и Кайл. Те всъщност искат само едно дете, но виждайки оплодените яйцеклетки, веднага разпознават знак.

Почти година по-късно, след като са загубили Кайл, Ема и Кейти, им се раждат тризнаци: Ашли, Ели и Джейк. „Те никога няма да заменят Кайл, Ема и Кейти“, казва Лори. „Но отново има радост в къщата ни. Има радост и в сърцата ни. Те изпълват живота ни с любов, щастие и смях отново. “

Тризнаците знаят, че преди да бъдат родени са имали 3 други братя и сестри. Техните снимки са навсякъде в къщата и техните родители говорят за тях често. Те дори ходят на гробищата заедно. Цялото семейство е заедно. Тъй като Кайл, Ема и Кейти никога не бива да се забравят.

Трагичната история на тези три братя и сестри наистина разплаква. Раните, които родителите носят в сърцата си никога няма напълно да се излекуват. Но благодарение на раждането на техните тризнаци, живота им отново има смисъл.

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com