Свържете се с нас

България

Инфарктни часове за садиста Кирил, забил нож в главата на състудентка

Да оцелееш след като 25 – сантиметров нож, с 16-сантиментрово острие,  е бил забит до дръжката в главата ти, белият ти дроб е продупчен, ръцете ти са накълцани като бифтек! Да преживееш 8 часова операция на мозъка, последвала инфекция, да загубиш баща си, който не е издържал на кошмарната гледка, да се разделиш с приятелите си, да напуснеш родния си град и да започнеш всичко отначало.

Това не е сценарий на филм на ужасите, а резюмето на последната година и половина от живота на 21 –годишната бургазлийка П. В., която през 2021 година е нападната от бившия си съученик Кирил Петров.

Двамата са израснали заедно, дълги години били в една компания, а в последствие пристрастеният към хладните оръжия младеж, опитва да превърне приятелството им в любовна връзка. Момичето категорично отказва, без да подозира каква ще бъде ответната реакция. Те не може да си представи, че зад маската на интроверта Кирил се крие истински садист.

Фаталната дата е 14 март 2022 г. , когато момиче от компанията имало рожден ден. Празнували в апартамента на П.В. , която била там заедно със сестра си. Всички се забавлявали, Кирил Петров изпил бутилка узо , като предварително бил получил съгласието на домакинята да остане да спи в жилището, за да не кара пиян.

Гостите си тръгнали след полунощ, а Кирил продължил да пие. Отново подновил предложението си към П.В, но тя категорично му отказала и отишла да легне при сестра си в спалнята. Около 4 часа, пиян и озлобен до краен предел, Кирил влязъл в стаята на момичетата, които спели, седнал върху краката на П. и започнал да я мушка с голям ловджийски нож.

Момичето започнало да пищи от ужас и болка, а той продължавал да излива гнева си, като  забивал острието в тялото й. Два от ударите са нанесени в гърба й, а останалите по ръцете и шията, на сантиметри от сънната артерия.

Междувременно сестрата на П. се събудила от писъците й, видяла я цялата обляна в кръв и се хвърлила с тялото си върху нея, за да я предпази. След това докопала някакъв телефон и започнала да звъни на 112.  Кирил се опитал да я спре, а използвайки това, че той отклонил вниманието си, П.В. го избутала и се опитала да стане от леглото. Тогава той замахнал за последен път и забил острието до дръжката в главата й.

„Не го вади!” , извикал нападателя, когато сестрата на П.В. посегнала към дръжката на оръжието. След минути на място пристигнали полицаи , които открили Кирил, застанал на колене пред жертвата с наранявания на едната китка. Въпреки, че всичко се случва пред свидетел – сестрата на П. . В. , Кирил първоначално отрича и твърди, че не е виновен.  Той е отведен в с белезници в арести, а линейка откарва момичето в УМБАЛ „Бургас”, където екип от лекари започва борбата за живота й.

Оцеляването на П.В. е истинско медицинско чудо. Ножът, който е с 10 сантиметрово острие, е забит в лявото й слепоочие. Момичето обаче е левичар и движенията и говорът й се управляват от дясното полукълбо на мозъка. Острието минава на милиметри от важни кръвоносни съдове , но без да ги засегне. Въпреки това възстановяването й е бавно, тъй като докато е в реанимация получава възпаление на мозъчната кора /менингит/  и животът й отново виси на косъм.

Нападението завинаги променя живота на П. В. Няколко месеца , след преживения кошмар, семейството е сполетяно от нова трагедия. Вследствие на стреса, бащата на момичетата започва да получава припадъци, откриват му рак и той умира. Майката и двете й дъщери се местят в Пловдив, с надеждата да започнат живота си отново.

Година и половина по-късно Окръжна прокуратура – Бургас внася обвинителния акт в съда. Кирил Петров е обвинен по чл. 116 във връзка с член 115 – за опит за убийство по особено мъчителен начин. Направени са му две психиатрични експертизи, които са установили, че той е напълно вменяем и е бил наясно какво прави. Тъй като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини, го очаква наказание като за довършено престъпление – между 20 и 30 години затвор.

Разпоредителното дело е нарочено за 8 август.

Случаите с насилие над жени в България се увеличават в прогресия, а всеки ден ставаме свидетели на брутална агресия – пребити и обезобразени жени, остригани, кълцани, унижавани. Едни от причините за ескалацията са чувството за безнаказаност и бавното правосъдие, а последните случаи в Стара Загора показват какви могат да са последствията. Касапницата в Бургас също е показателена – 120 килограмов мъж напада 50-килограмово момиче с нож в съня му и почти я убива.

„Искам този човек да получи максимална присъда, защото се опита да ме убие в съня ми. Жива съм единствено благодарение на провидението и на лекарите, които седмици наред се бориха за живота ми“ коментира П. В. пред TrafficNews.

„Ако съдът прояви милост към такъв човек, жертвата на следващия такъв садист може и да не е оцелее“ категорични са близките на момичето.

 БЛИЦ

---

България

Момчил е победителят на зрителите! Вижте приятелката му – истинска красавица! (СНИМКИ)

Софтуерният инженер Момчил, който е един от най-обещаващите играчи в „Игри на волята“ тази година, се радва на голям интерес от зрителките. Той е силен, издръжлив, а от визитката му разбираме и че е много интелигентен – завършил е бакалавърска степен в Китай, при това трети по успех. А фактът, че редовно спортува и се занимава с жиу-жицу личи във всяка от битките, в които се включва със сърце.

Приятелката на Момчил В личния си живот Момчил също е много успешен, защото от дълго време си има сериозна приятелка, която е изумително красива. Тя се казва Боряна и със сигурност се вълнува за представянето в „Игри на волята“ на своя любим. От снимките им в социалните мрежи става ясно, че двамата обичат да пътуват и да посещават нови места, където да си създават спомени за цял живот. Дали обаче имат сериозни планове за общо бъдеще все още не е ясно.

Вижте снимки на Боряна и се убедете сами, че Момчил е истински късметлия с красавица като нея до себе си.

---

Made in BG

Не може да има силно общество, съставено от социално слаби – ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ

Никога не съм работил за признание, само за удовлетворение.

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.

Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора. Всеки може да бъде богоизбран, като избере Господ.

Моят опит показва, че нашите деца са изключително умни като средно ниво. На елитно ниво ние сме си свършили работата, но нещастието е, че масовото училище е едно голямо надлъгване и това са реалистични резултати.

Според мен няма лъжа в това, че учениците ни наистина не умеят много неща. Но проблемът е в това, че няма никаква санкция за това, че не могат и че не искат. Проблемът е повече в това, че не искат. Има учители, които много се стараят, но нашият ученик просто не иска да учи. Защото няма никаква санкция за това, че не е учил, това не му се отразява на срочната годишна оценка и на дипломата.

Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре.

В това отношение, аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици. Според мен голяма част от европейските пари за проекти отиват за реклама на самия проект, а това са хвърлени пари на вятъра. Би трябвало парите да бъдат обвързани с резултата.

Бог е Любов във всички религиозни форми, във всички възможни форми. Аз съм дълбоко знаещ. Това са дълбоко интимни неща. Имам лични доказателства за тази Вселенска сила. Това не е нещо, което може да се предаде на друг човек. Искам тука да цитирам поета Хьолдерлин, който казва:

„Близък е и недостъпен Бог, но там, където расте опасността, расте спасението също.“

Значи човек трябва да пострада първо, трябва да преживее някакъв катарзис, за да може да получи помощта и да стигне до откровението.

Щом като във физиката можем да бъдем едни от най-добрите в света, значи причината не е някаква генетична или в това, че няма учители, които да подготвят децата. Просто няма стимули за масовия ученик да работи качествено.

Вярно е, че учителят е изтормозен, загрижен за оцеляването си, мизерията е ясна. Не може да има силно общество, съставено от социално слаби. Никой като че ли не се грижи за това хората в България да станат социално силни.

Моето старание с това, което съм нарекъл система за формиране на силов интелект, е точно това – да произвеждам социално силни хора. Наистина става така, че интелигентни деца получават по-ниски оценки от не толкова интелигентни, които обаче имат смелостта да преписват.

Обществена тайна е, че матурите в България са една пародия. И би трябвало да се вземат драстични мерки против преписване. Може би трябва да се провеждат на място, което няма нищо общо с учители, които са преподавали на учениците. Определено ни липсва морал, училищният морал е на много ниско ниво.

Пътят към големите резултати минава през страданието, наистина. И има един такъв закон, мисля, че беше някой от законите на Мърфи, който казва, че за да направи човек нещо голямо в живота си има нужда от необходим минимум неблагоприятни условия.

Това е вървене срещу течението, това е животът, антиентропията.

Ние имаме във физиката седем части за седемте смъртни гряха. Някои казват „да не съм луд да си занимавам учениците с такива неща“. Но това са най-интересните часове, учениците искат да ги повтаряме отново и отново.

Това им показва смисъла – смисъла на живота, защо учим, защо ходим на училище, защо изобщо правим нещо. Седмият смъртен грях – това е леността или мързелът.

Предпоследният – унинието или отчаянието. По течението на една река се носи труп на умряло животно – това е смъртта.

Да се оставиш на течението – това е смърт. А пъстървата срещу течението, по водопадите се изкачва нагоре в буйните планински реки, върви срещу течението – това е антиентропия, това е животът.

 

 Източник ЧЕТИЛИЩЕ

---

България

Млад гений е в болница след тежката катастрофа до Шипка, двама негови близки са починали

Студентът по физика от СУ „Св.Климент Охридски“ Александър Проданов, който е един от отличниците на България с множество международни награди от олимпиади по физика и астрология, е сред пострадалите при зверската катастрофа край Шипка, станала снощи. В нея при удар на лек автомобил в украински тир загинаха двама души.

Колегите от вестник „24 часа“ пишат, че това са лелята и дядото на Александър, а той е пътувал в колата и в момента е в болница.

Момчето е считано за вундеркинд. Той бе пълен отличник от казанлъшката Природо-математическа гимназия и дългогодишен успешен участник в международни олимпиади по физика и астрономия, част е от школата на знаменития учител по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев. Преди време той споделяше, че обича да се разхожда в околностите на град Шипка, където „сякаш времето е спряло“. Снощи обаче мястото се превърна в кошмар за него и близките му.

Във фаталния петък Сашо се прибирал към Казанлък с влак от София заедно с леля си Мариана, която работела в просветното министерство в столицата.

На казанлъшката гара ги посрещнал с личния си автомобил дядото на момчето Стефан, баща на Мариана и на майката на Сашо, за да ги откара в семейната им къща в град Шипка. Бившият строителен техник Стефан Кратунов е на 85 години, един от най-уважаваните днес хора в град Шипка. Местните го помнят с добро още от времето преди 50 и повече години, когато се работело усилено по водоснабдяването на града.

До последно той бил съветник по строителството в кметството. Вече по тъмно, колата, управлявана от бай Стефан, стигнала до разклона за връх Бузлуджа след град Крън по посока град Шипка по пътя за Габрово.

Александър стоял на предната седалка до дядо си, а Марияна – на задната зад баща си. В този момент на разклона за Бузлуджа неясно защо маневра на заден ход правел украински тир и препречил главния път. Предполага се, че чуждият шофьор е търсел подходящо място, за да пренощува в автомобила си. След инцидента той е задържан за 24 часа.

Възрастният водач вероятно е забелязал тира пред себе си в последния момент и направил безуспешен опит да го избегне. Колата му се забила в огромния камион откъм страната на шофьора и това обяснява защо той и дъщеря му са загинали на място. Марияна, която е на 62 години, вече подготвяла документите си за пенсия. В град Шипка всички са потресени от трагедията в едно добро семейство. Погребението на жертвите ще бъде в неделя в родната им Шипка. „За 5 декември бяхме се подготвили да запалим тържествено коледните светлини с голям концерт и коледен базар по австрийски тертип – с печени кестени и греяно вино, но вместо това ще направим молебен за здравето на всички от Шипка“, каза кметът на подбалканското градче Василка Панайотова.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com