Свържете се с нас

България

Източник от двореца: Това беше най-важният мъж в живота на Даяна

През 1997 г. принцеса Даяна загина в тежка автомобилна катастрофа в Париж.

Години след трагедията, която потопи в скръб целия свят, споменът за нея е още жив, затова и изобщо не е изненадващо, че кралските експерти продължават да интригуват обществеността с нови факти от живота й.

Поредното разкритие направи бившият кралски готвач Дарън Макгрейди.

Той многократно е разказвал за поведението на Лейди Ди в двореца Кенсингтън, включително за неспособността й да готви, за тайните й измъквания с принцовете Уилям и Хари до заведения за бързо хранене, както и за желанието й да общува с персонала, което хвърлило в смут представителите на кралското семейство.

Наскоро в разговор с журналистите от Daily Mail той разкри и името на човека, който е бил изключително важен за Даяна.

Лейди Ди се омъжи за наследника на британската корона през 1981 г. Година по-късно те се сдобиха с първия си син, а две години по-късно им се роди още едно момченце.

Множество свидетелства сочат, че принцесата е била по-привързана към по-малкия си син. А по думите на Макгрейди, принц Хари и майка му имат сходни характери.

„Хари много прилича на майка си. Тя би казала: „Смятам да направя това, защото то е правилното нещо. Какво имате предвид, че не е официално и не следва протокола?“.

В същото време Уилям би казал нещо от рода на: „Какво можем да правим тук?“. И съветниците или „сивите костюми“, както ги наричаше Даяна, ще започнат да му дават различни препоръки. Но Хари е точно като майка си – мигновена реакция чрез емоции. Тези братя са толкова различни“, казва Макгрейди.

Много кралски експерти са отбелязвали, че на принц Хари му е трудно да се примири с ролята си в двора, точно както майка си. Освен това му липсва концентрация и постоянство, както и на Даяна.

Това обстоятелство, между другото, силно тревожело принцесата. Тя знаела, че Уилям е като баща си – усърден, прилежен и винаги готов на компромис. Тези качества щели да му осигурят благополучие. Освен това още от детството му била предопределена ролята на бъдещ крал – нещо, което не му позволило да се изгуби.

Хари, точно обратното, бил чужд на дисциплината, като майка си, и също като нея не успява да намери своето място в кралското семейство и в света.

„Тя винаги казваше: „Уилям е дълбок като баща си и упорит, а Хари е горещ като мен: той прави първото нещо, което му хрумне. Всички ще се погрижат за наследника, а аз ще се погрижа за резервния“, припомня думите на принцесата Макгрейди.

Принцесата на Уелс преживявала много тежко пренебрежението, което някои членове на кралското семейство демонстрирали към Хари. И се е опитвала по всякакъв начин да компенсира това, дарявайки го с цялата си нежност. /jenata.blitz.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Извънредно: Огнен ад в квартал “Люлин“ в София ВИДЕО

Пожар е избухнал в софийския квартал „Люлин“, съобщиха очевидци в групата във Фейсбук „Люлин“. Според информацията, инцидентът е станал във вилна зона „Смърдана“ в „Люлин“ 6. 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната и веднага са се заели с потушаването на огъня.

Има и екипи на полицията.

Причините за пожара тепърва ще се установяват.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com