Connect with us

Made in BG

ИЗЛЯЗАЛ БЯЛ КАТО ПЛАТНО ОТ ХРАМА: Мафиотът Иво Карамански видял убийството си месец преди да го гръмнат

Published

on

Освен Сашка Васева и Клара Маринова село Ресилово е дало още едно чудо – манастира „Покров на Пресвета Богородица”, където повече от 80 години богомолци търсят изцеление. Нашенци и чужденци пристъпят светая светих в полите на Рила с последна надежда, пише Струма.бг.

Според „невестите” на Бога – монахините, водата от аязмото лекува безплодие, бъбречни, очни и психически болести, зарежда с чудодейна енергия. Пред иконостаса са намерили вечен покой частици от мощите на светците Екатерина, Варвара, Ксения, Пантелеймон и Харалампий, които също помагат.

Хроникьори твърдят, че Ресиловският манастир възкръсва като птицата Феникс благодарение на доста свежи пари, налети неизвестно откъде.

Дупнишките мафиоти с Иво Карамански, а след неговата смърт и Братя Галеви, изведнъж обръщат взор към светинята.

„Какви ли не мутренски физиономии съм видял тъдява, ум да ти зайде. За един час правят оборот, колкото за година смирените миряни. Но смея да говоря само за мъртвите, защото от живите ме е страх. В едно съм сигурен – всеки, стъпил накриво, търси да си купи лесни индулгенции за сторените грехове.

Пълнят дискоса с пачки банкноти, които само на картинки съм виждал. Паднали на колене, се молят с часове, а разни там извънгабаритни субекти слухтят до входа, все се държат за патлаците, като че ли от купола на храма дебне някой снайперист”, разказва с недоумение клисарят бай Петко от близкото село Овчарци.

Според него староположените във вярата по-бързо изпитват върху себе си Божията милост. Спомня си за свой акран, с когото преди половин век учили в съседното село Самораново. Той бил по-окомуш, залюбил се с богата македонка от Кратово. Ударили го на живот. Когато се усетили, че трябва да оставят потомство, едва хванали последния влак.

40 и кусур годишната лепотица все пак го дарила със син, ама нали пропуснали времето за точната „сеитба и жънене”, та отрочето им било сполетяно от неизлечими болести. Изръшкали де що има доктори по Балканския полуостров – полза никаква. Една нощ в съня на кратовчанката се явила Пресвета Дева. Съветва нещастната майка да заведе детето си там, където някога учил баща му, сиреч близо до манастира.

На заранта жената разказва всичко на мъжа си.

Още същия ден потеглят към предначертаното място. Монахините четат на момчето за здраве, преспиват една нощ под купола на храма. И чудото става! Днес са най-щедрите ктитори на манастира. Ресиловчани все още изпитват добри чувства към дупнишкия Робин Худ Иво Карамански, родом от близкото село Бистрица.

„Оставяше колите и горилите си още на пътя за Сапарева баня. Като самотен и отчаян воин той изминаваше като вълк единак тези 400-500 метра по баира. Никога не поглеждаше назад. С този си акт искаше да подскаже, че няма да бъде застрелян в гръб.

Обявеният за Кръстник и баш балкански разбойник присядаше като агнец пред лика на Дева Мария, смирен, навел поглед до земята, скръстил ръце пред гърдите си. Все нещо шептеше на Христовата майчица, по-скоро отправяше благодарности, отколкото горещи молби.

Най-странното е, че „дочувах” откъслечни реплики от напътствията й. Ако искаш вярвай, ако искаш недей, но имах усещането, че Девата го… закриля, опитваше се да го вкара в правия Господен път. А бе като че ли си имаше някакви симпатии към него въпреки многото му трески за дялане.

Последния път Иво напусна храма бял като погребален саван. От мъжествеността му нямаше и помен. Обратния път измина като дрогиран. Тогава явно е разбрал какво го очаква. След месец прочетох, че Въжарски го е гръмнал”, открехва се дядо Куцар, старец с осанка на библейски мъдрец.

Балканджията имал щастието да бъде съвсем близо под купола на храма до обявения за мафиот №1. Иво не само го поздравил смирено, но и пъхнал в ръцете му 100-доларова банкнота.

Гордият планинец понечил да откаже милостинята, но останал закован от смразяващия му поглед. „Някаква сила ме накара да отида бързо-бързо до иконата, където преди миг Карамански се моли близо половин час. Вместо златоткания обков и лъскав ореол ликът на Дева Мария бе обграден с тъмна чернилка, наподобяваща смолата от адовите казани. Знак, че човечецът е обречен на гибел, че вече е пътник”, опитва се да разбули мистерията старецът.

Пътека до манастира правят и Злати Златев-Златистия, покойните братя Васил и Георги Илиеви, кюстендилският разбойник Емил Кирилов-Крокодила, първа жертва в гангстерската война, гръмнати впоследствие ВИС-аджии и СИК-аджии, но за никого от тях не е оставян подобен „паметен” нишан, както за Кръстника, коментират до ден-днешен местните.

Селяни разказват как Сашка Васева неведнъж демонстрира мирски покой и се зарежда с енергия в храма и чудотворното аязмо, които отстоят на неколкостотин метра от прословутото й имение. Хасиендата на Клара Маринова пък наподобява непревзимаема крепост. Композиторът Развигор Попов, съпруг на хисарската легенда Мими Иванова, проплакал за първи път в Ресилово.

Чудесата в нашата обител брод нямат – разказва млада монахиня.

– Често ни навестява 70-годишната Лидия Бобошевска от Благоевград. Дойде с дъщеря си и внучката си да налеят вода от аязмото за болния Димитър. Човечецът бил болен от диабет, получил наченки на гангрена на единия крак, сиреч му предстои ампутация, макар и след време. През януари Лидка напълни туба от 5 литра. Страдалецът взел да пие от нея и се почувствал много по-добре, за изумление на докторите.

Проспериращ бизнесмен от Ихтиман пък се залежал на легло от болни бъбреци. Съпругата му чула за светената вода /свещеници твърдят, че всяка вода, която извира от църква, манастир или параклис, вече е светена/. Край манастирските порти се запознала с Бобошевска. Взели да обменят опит, после често се засичали.

Последния път дори се прегърнали и си споделили, че отново имат истински мъже до себе си. Като легенда звучи и следващият епизод.

Семейство от Сандански дълги години не можело да се сдобие с рожба. На майката на нарочената за яловица бил присъден „небесен съвет” – да отиде в манастира, да налее вода, а от бора до чешмата да откъсне шишарка и да я постави в живителната течност.

Шишарката да престои 40 дни във водата, след което семейството да пие от нея в продължение също на 40 дни. Всичко било направено според „указанията” от съня.

И чудото станало. След една година санданчани идват в обителта с новородената си дъщеричка Екатерина, за да благодарят на Покровителката, чиито мощи се намират под амвона, за споходилото ги щастие.

Continue Reading

Made in BG

Владо Карамазов направи скандални разкрития за Би Ти Ви! (мрежата завря, попиляха медията)

Published

on

Актьорът и бивш водещ на Сървайвър – Владо Карамазов направи нещо, което никой не очакваше. Той обаче показа смелост и прямота като разкри скандалната истина за Би Ти Ви и прекратяването на договора си.

Както вече се разбра, идният сезон на Сървайвър няма да се води от Владо, а от Ваня Джаферович. Напоследък хърватинът и жена му Жени Джаферович са пробутвани навсякъде, което е адски дразнещо за зрителите.

Като разбраха, че Ваня ще смени Владо в Сървайвър, хиляди хора скочиха недоволни и затрупаха Карамазов с въпроси. А той отговори директно и кратко! Оказа се, че „любезното“ ръководство на медията дори не си е направило труда да го уведоми защо се прави тази смяна. Просто му заявили, че е аут.

„Научих новината като факт и толкова! Не е говорено с мен, не ми е обяснявано нищо. Просто ми се каза, че съм вън, а Ваня идва на мястото ми. Да, имали сме договор, той е изпълнен, може би не са длъжни да ми дават обяснения. А на Ваня пожелавам успех“, възпитано каза Карамазов.

Но потребителите изригнаха бесни и попиляха Би Ти Ви затова, че сменя любимецът им за досадните вече Джаферович. И най-вече ги укориха за липсата им на елементарно уважение и култура към Владо. kliuki

Continue Reading

Made in BG

Бащата на Лена стана милионер (СНИМКА)

Published

on

Явно кризата и сложната ситуация не е повлияла на Здравко Ананиев – баща на Лена Бориславова. Той се занимава с бизнес, като вече спокойно може да се титулова, като милионер. Финансовият отчет на фирмата му за 2021-ва година и на една от фирмите му показва приходи за малко над 900 000 лева.

Столичанинът Здравко Ананиев притежава две търговски дружества, които носят имената носят инициалите на 2-те му дъщери Лена и Маргарита – МЛ-92 ЕООД и МЛ-98 ЕООД.

МЛ-92 ЕООД е с приход от почти един милион за 2021-ва година, когато дъщеря му Лена се впуска в политиката и става говорител на правителството и приближена на действащия тогава премиер Кирил Петков. Фирмата се занимава с търговия на консумативи за медицината, а близка такава дейност развива и МЛ-98.

Освен 2-те изцяло негови търговки дружества таткото на Лена е съдружник и в дентален център в София, занимаващ се с образна диагностика, рентгенова такава, лечение, консултации и други подобни.

Също така има е в управлението на лаборатория в Сливен, където действа с още 3-ма души партньори.

До момента Бориславова старателно се опитва да крие личния си живот и семейството й от прожектора на медиите. Тя се е показвала публично единствено с по-малката си сестра Маргарита, която е лекар в столицата на Франция.

Все пак преди дни годеникът на Лена, с когото са заедно от 9 години сподели, че вече обмислят вдигане на сватба.

Източник: pik.bg

 

Continue Reading

Made in BG

Емануела разплака родителите си!Но сълзите им не я трогнаха

Published

on

Емануела предизвика нервен срив на родителите си

Певицата взе решение и не се трогва от сълзите на родителите си.

Зеленооката фурия не за първи път предизвиква неодобрението на своите създатели. Сега за енти пъти показа, че упоритостта й е като на дива коза, коментират и съседи на майката и таткото на Еми.

Защото Емануела си е сменила името и това е факт, видно от личната й карта. Поп фолк дивата е родена с името Емилия, но то вече е в миналото. Сега на сцената и по документи тя се казва Емануела.

„Омръзна ми да ми правят спънки в чужбина, защото сценичния ми псевдоним не отговаря на този по документи. Затова реших веднъж завинаги, отсега нататък да се казвам Емануела. Съветвам  и моите колежки да го направят, иначе ги очакват само главоболия“, сподели постъпката си Емануела.

Само че промяната на името й докарало почти нервен срив на нейните родители. Обикновени, трудови хора, те не били съгласни с тази смяна. Били кръстили момичето си на една от бабите й и много държали това да е така и в бъдеще.

„Не спират да плачат, но дъщеря им не се трогва от сълзите им“, шушукат комшии на родителите й.

Преди време Емануела отново ги сразила с това, което извършила.

„Казах на родителите си, че ще следвам медицина. Но всъщност ходих на прослушване и направих първата си песен. След като разбраха, 4 години не ми говориха“, връща назад лентата фолкаджийката.

kliuki.bg

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com