Свържете се с нас

България

Изграждат голям завод за производство на автомобили в България

Финландската компания „Финкар“ обяви своите амбициозни планове за настъпване на българския пазар чрез изграждане на завод за производство на електрически автомобили. Според информацията, публикувана в BulNews, локацията Лом е една от възможните дестинации за новия завод.

Представител на компанията сподели, че планирането на проекта е в напреднал етап, като строителството на така наречения „Мегазавод“ се очаква да започне през 2026 година. Производственият капацитет на завода ще бъде проектиран с цел задоволяване на нарастващото търсене на електрически автомобили както на вътрешния фински пазар, така и на международния.

Тези амбициозни планове на „Финкар“ представляват важна стъпка към развитието на електромобилната индустрия в България и в региона като цяло. Ако всичко протече по план, това ще бъде голямо предизвикателство и възможност за стимулиране на икономическия растеж и иновациите в страната.

С това инвестицията ще играе ключова роля за стимулиране на иновациите и развитието на сектора за електромобили в региона.

Представителят на компанията за Източна Европа, Вацко Сауф, потвърди проучванията в Лом, или Измир и Сараево, които бяха направени за подбор на подходящо местоположение за новия завод. Според него, Лом предлага оптимални условия за развитие на производството на електрически автомобили, като наличието на квалифицирана работна сила и благоприятни инвестиционни условия бяха ключови фактори за избора на града.

Планът за строеж на завода в Лом вече предизвика значителен интерес както сред местното население, така и сред бизнес общността. Очаква се, че новото производствено предприятие ще донесе значителни икономически и социални ползи за региона, като ще осигури нови работни места и ще допринесе за развитието на местната икономика.

Проектът на “Финкар” за изграждане на завод за електрически автомобили в Лом се очертава като важна стъпка за развитието на българската икономика и утвърждаването на страната като атрактивно място за инвестиции в сектора на електромобилите.

Със своята стратегическа локация и иновативен подход, заводът на „Финкар“ може да се превърне в ключов играч на пазара и да допринесе за модернизацията на автомобилната индустрия в България.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всичко побеля, градушка като орех помля всичко в тази част от България

Градушка с големината на орех се изсипа в карловското село Горни Домлян. Стихията унищожи посевите на хората в селото. Няма данни за други щети, съобщи кметът на селото Тошо Томанов.

Градушката е била предшествана от буря и силен вятър. Продължила е около 30 минути.

„Всичко побеля. Лозята и земеделската продукция е унищожена. Има наводнени етажи от къщи, защото хората са оставили отворени прозорците на домовете си. Никой не очакваше, че ще ни удари толкова продължителна градушка“, посочи Томанов пред БНТ.

Заради лошите метеорологични условия проявите, посветени за Апостола, се отменят, предаде новини.бг.

Градушка е паднала в село Горни Домлян, става ясно от постове на хора, живущи там, пише „Подбалкански новинар“.

От снимките е видно, че ситна градушка с размери от грахово зърно до лешник е съсипала посевите в градините на горнодомлянци.

vsdfvdbfdbdfngfngnmfghm

 

1721402935 451697182 1015908393872114 2847961240746178361 n

1721402935 451765710 1015908380538782 647674902279641113 n

От картата в сайта на Агенцията за борба с градушките става ясно, че градоносният облак се е сформирал югоизточно от Карлово и се е насочил в посока Брезово, като по пътя му са били селата Ведраре, Куртово и Горни Домлян.

До края на деня се очакват още валежи, предупреждават от НИМХ в сайта си meteo.bg .

---

България

Пламна Беклемето

Нов пожар е възникнал в дере до старопланинския проход Беклемето. Най-вероятно огънят е причинен от мълния. Горят сухи треви и храсти в ниската част от южната страна на прохода, предава Plovdiv24.bg.

Към мястото са изпратени голяма част от пожарникарите, които гасиха огъня в село Отец Паисиево. Там е и директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. С механизирана техника се правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня към Балкана.

Екипи на пожарната начело с началника на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Димитър Бришимов остават в село Отец Паисиево. Днес ще се обхожда периметъра и се очаква ситуацията да бъде напълно овладяна, уточниха от РДПБЗН.

---

България

Проф. Попов тревожно: Имате ли тези симптоми, пипнал ви е летният COVID

„Изчерпа се имунитетът на хората след ваксинацията срещу COVID -19 и след боледуването. Вирусът непрекъснато мутира“.

Така проф. Георги Попов, началник на клиника по Инфекциозни болести обясни появата на COVID -19 през лятото.

„Симптомите на летния COVID -19 са лека температура – 37-38 градуса, болки в гърлото и лека кашлица. Може да има и стомашни проблеми. Все по-рядко се среща и онзи симптом за промяна на обонянието“, обясни инфекционистът.

„Ковид пак се появи, но това не е нещо изненадващо. След онези големи вълни в началото на пандемията този вирус придоби нов маниер на разпространение. Освен през есенно-зимния период, вече има втори пик и през лятото“, поясни проф. Георги Попов.

Експертът допълни, че това се дължи на два основни фактора: изчерпването на имунитета на ваксиниране и преболедуване, и на постоянната му мутация в шипчестия протеин.

За да поддържаме в оптимално ниво имунната ни система, инфекционистът сподели, че за целта трябва да се избягва стресът, повече да си почиваме, да консумираме здравословна храна и да водим здравословен начин на живот.

В заключение проф. Попов предупреди, че рано или късно вариантите на COVID-19 – „Флирт“ и „Флюке“, които в момента върлуват в САЩ и Западна Европа, ще дойдат и у нас.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com