Свържете се с нас

България

Известна жена политик е спасявала животи по време на ада на „Тракия“, разказа за ужаса СНИМКА

Известният пловдивски медик и общински съветник от „Демократична България“ д-р Веселка Христамян се оказа близо до верижна катастрофа на автомагистрала „Тракия“, предава Нова тв.

За късмет на пострадалите тя е пътувала близо до произшествието и е успяла да окаже първа помощ на тези, които са били в най-лошо състояние.

Инцидентът е станал край Стара Загора вчера малко след 14 ч. с участието на три коли. Шестима са пострадалите, а двама от ранените са в по-тежко състояние.

„Озовах се там случайно като участник в движението от Бургас за Пловдив. На 15 километра преди Стара Загора започна да се образува тапа на движението и при спирането на колите хората съобщаваха, че е станало някакво страшно меле, крещят и молят за помощ.

Това наложи да тръгна по аварийната лента на аварийни светлини и с това, което имам в колата като задължително оборудване и моето допълнително, като по-компетентно лице, да отида на мястото на произшествието. Беше доста неприятна гледката, на която попаднах.

Искам да благодаря на още двама колеги – д-р Костадинов от МБАЛ „Пловдив“ и д-р Владимирова от Стара Загора, които се притекоха на помощ. Заедно като екип успяхме да направим всичко, което изискват правилата за оказване на лекарска помощ.

Спирахме кървящи рани, слагахме яка заради съмнения за счупване на шийни прешлени, намествахме изкълчено коляно, превързвахме, слагахме абокати.

Благодаря и на останалите хора, които се осмелиха да се включат в оказването на първа помощ. Докато дойдат линейките не мога да кажа, че е имало рискови моменти. Качихме живи и по правилата всички пациенти в линейките“, разказа тя пред камерата на „Нова телевизия“.

„Разбрах, че е тежка катастрофата и че хората търсят помощ включих се в ситуацията. Видях два смлени автомобила. Наложи се една от жените да бъде вадена след намеса на пожарна, която реже ламарините на колата. Тя беше затисната и сериозно пострадала“ , разказва д-т Христамаян, цитирана от bTV.

Тя обясни че е имало и хора с придружаваши заболявания, които също са били в тежко положение при оказването на първа помощ.

„Единият водач, който беше също с тежка гръдна травма и на крака, в другата кола пациентите бяха в малко по-тежко състояние, защото имаха неприятни придружаващи заболявания, които утежняват риска от развитието след това на късно усложнение не само от механичното въздействие“, обясни специалистът.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com