Свържете се с нас

България

Ивет Лалова на 40 години: Бебето е най-голямата ми победа!

Искам още деца, казва шампионката

Бебето е най-голямото щастие в живота ми, то е и най-голямата ми победа, но искам и още деца!

Това си пожела голямата ни шампионка по лека атлетика Ивет Лалова, която днес става на 40 години. Тя сподели, че няма да направи голям купон, а ще изкара личния си празник само със съпруга си Симоне Колио и тяхното малко бебче Тиаго. И не защото 40-те години не се честват от суеверие, а защото Ивет изцяло се е посветила на майчинството и графикът на нейния малък голям мъж е най-важен в семейството. Лалова е щастлива и от факта, че съпругът й Симоне е постоянно до нея и често храни сина си, докато тя си почива или се готви да го къпе и преоблича.

Щастливият Тиаго в прегръдките на мама

Преди пет дни лекоатлетката направи затрогващо видео по повод Деня на майката, който се отбелязва по света. Тя поздрави всички жени, които са дали живот, и описа радостите и трудните моменти, свързани с това.

Бебето Тиаго се роди в Рим преди по-малко от месец. Това предизвика фурор в семейството и на двамата съпрузи – Ивет и Симоне.

„Благодарим ти, че ни избра за свои родители. Много те обичаме и сърцата ни са толкова пълни!“, написа славната ни лекоатлетка и публикува ръчичката на мъничето. Поздравления за Ивет заваляха от цял свят.

Ивет и Симоне се радват на любовта си

Да видят бебето съвсем скоро, след като навърши 40 дни, ще дойдат в Италия майката на спринтьорката ни – Лили, както и сестра й Ани с мъжа си – актьора Август Попов. Симпатичната кинезитерапевтка Лили е готова и да гледа малкия, ако се наложи на майката. Засега обаче Ивет и Симоне нямат желание да се разделят и за час от сина си. Любимата свекърва на Ивет – Дита, която е по-възрастната от майка й, също вече е приготвила подарък за внука си, който се пази в тайна.

За съжаление на Ивет и сестра й, на щастливата новина не може да се порадва техният баща – Мирослав, който си отиде от този свят преди две години.

„Много се надявам да имам още деца. Много искам. Добрата връзка трябва да ти помага и да те прави по-добър човек“, казва щастливата Ивет. Тя и Симоне имат домашен любимец – красиво куче, което вече се запозна с бебето, като го подуши радостно.

Лалова с майка си и свекърва си

Лекоатлетката и Симоне живеят от години в къща в Риети. С появата на Тиаго те се преместиха в по-просторно жилище. Двамата се венчаха през 2013 г. в града, в който живеят – Риети. Церемонията беше в църквата „Сан Доменико“, а Ивет блестеше с красивата си рокля и широката си усмивка. Ивет и Симоне са по цял ден заедно – не само вкъщи, но и по време на тренировки. Симоне е един от най-добрите физиотерапевти и основна причина за спортното дълголетие на Лалова.

---

България

Андрей Арнаудов през сълзи: Обещал съм си, че ще живея дълго заради сина ми

Един от малкото случаи, когато Андрей Арнаудов застава пред камера без Иван е пред Мариан Станков Мон дьо, който успя да изтръгне и най-дълбоките чувства от душата му.

Оказва се, че вечно усмихнатия водещ и продуцент не винаги е в настроение и има много неща, които го връщат към тъжни спомени и го разстройват.

Аз нямах никакво съмнение, че ще стана популярен. Имах си точен план от малък. Винаги съм знаел, че ще се занимавам с телевизия.

Като цяло смятам, ме имам всичко, за което съм много благодарен. Живот и здраве искам да имаме още едно дете. Иска ми се да станем истински самостоятелни продуценти. Това ще рече създаване на съдържание, както стана с филма за  Гунди. Второто ми желание е да минем Калотина. Единственият ни шанс да направим нещо смислено е да изнесем продукт поне в Източна Европа.

На въпрос дали е милионер, отговори, че не знае какво точно означава това.

Изкарвали сме много пари в живота си, но не мога да спра да работя. От  телевизията големи пари не се изкарват.

Споменът за баща му предизвиква тъжна емоция и сълзи в очите му.

Обещах си, че няма да плача. Ти като имаш малко момче, ето аз сега например съм си обещал, че ще живея дълго заради сина ми. Той е едно малко момченце и ти не трябва да го оставяш, с мъка се върнаха спомените от последната вечер с баща му. Травмата от загубата му си стои.

За сина си говори с много любов, затова и е толкова силен страха му да не го изостави.

Той е много проклет, но и много енергичен, прилича си на мен. Той ни учи и двамата на търпение, с което и двамата не разполагаме в огромни количества.

Завърши с това, че все още се опитва да промени света, колкото и невъзможно да е това.

---

България

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Много голям речен сом бе уловен от рибар насред град Ямбол. Късметът се усмихва на Калин Костадинов, по прякор Джака, за който това се оказва абсолютен рекорд.

От години той преследва хищните риби по река Тунджа, но чак сега успява да измъкне толкова внушителен екземпляр. Сомът се оказва дори по-дълъг от него. Пред „България Днес“ майсторът издава своята успешна тактика. Той лови на тапа, а за стръв залага едри пиявици.

„В този ден имах предчувствие, че сомовете ще бъдат активни. Пуснах си отпуска и отидох на река Тунджа в град Ямбол, на голямото съоръжение. В 8 часа сутринта вече бях на мястото, а два часа по-късно дойде и първият удар. Оказа се сомче с тегло 8,7 кг. Реших да остана през целия ден, защото рибите бяха гладни. Около 14 часа пак ме последва късметът и хванах още още една риба – около 5 кг“, разказва 37-годишният Калин.

Той не се предава и е убеден, че екшънът тепърва предстои и се оказва прав.

„Продължих да настоявам и в 16:10 ме последва най голямото братче – 27,2 кг.

Удари на обикновен монтаж с тапа, оловна тежест и отдолу кука с номерация 4/0, на която имах заложени 3 броя пиявици. Когато тръгна тапата, в първия момент не успях да разбера, че е толкова голям сом. Помислих, че е около десетина килограма, но след 10 минуни борба го вдигнах над водата и се видя голямото му туловище. След още 15 мин борба успях да уловя рекордния ми засега сом“, развълнуван е Костадинов. Рибата се оказва с дължина 165 сантиметра.

Река Тунджа се слави с високата си популация от сом. Води началото си от 2083 м н.в., в близост до връх Юрушка грамада в Стара планина над Калофер. Цялата й дължина е 390 км, от които 350 са на българска територия преди да премине в Турция. При град Одрин се влива в Марица, като е нейният най-голям приток.

Иначе от хищните риби по река Тунджа освен сом може да се улови още щука, распер, костур и кефал. Чудесни вирове за риболов и отдих сред прохладата има около град Елхово. Популярни са и позициите на ВЕЦ-а при село Устрем.

---

България

Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно

„Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са добри, отношението към нас е добро. Работим в хотелите в „Албена, харесва ни. И времето е хубаво.“

Toва разказват гастарбайтери от Узбекистан, дошли в да работят в България чрез посреднически фирми.

„У нас в Узбекистан има една посредническа фирма, много е добра. Предлагат работа навсякъде из Европа: Германия, Полша, има и за България. И фирмата ни каза, че в България хората са добри, заплатите са добри, страната е добра, има всички условия. И така дойдохме да работим тук. Харесва ни, всичко е супер“, разказва пред Deutsche Welle Айлин, една от узбекистанките.

Тя, заедно със свои сънароднички, работят пет дни в седмицата и изкарват по 1200 лева месечно. Живеят в бунгала в „Албена“ и част от времето работят в тамошните хотели.

Всички са оставили семействата си в Узбекистан, за да припечелят малко в България.

Според публикации в медиите Узбекистан е един от най-бедните региони от бившия Съветски съюз.

Страната по територия е над четири пъти по-голяма от България, населението наброява 37 милиона души. Икономиката разчита главно на памука, Узбекистан заема трето място в света по износ на памук. Иначе в средноазиатската страна се добиват още газ, злато и мед. Но доходите са доста по-ниски от българските, твърдят новите ми познайници.

Тук човек се сеща и за още един тъжен факт, свързан с Узбекистан: по време на безредиците през 2005 година армията и полицията убиха между 400 и 600 протестиращи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com