Свържете се с нас

България

Защо прокуратурата смачка толкова бързо случая „500 К“ срещу Татяна Дончева

Политическото лапацало отново си отвори устата и избълва тонове словесна скрап по адрес на конституционните промени, които подготвя ДПС. Изтърпялото всичко българско общество е свикнало на бръщолевенията на Татяна Дончева, но е хубаво да си даде сметка защо те се изливат точно сега.

Отхвърлената от Народното събрание мома сякаш отново излиза на преден план, изтласкана от интересите на своите кукловоди, които са притеснени от справедливи и ефективни разследвания. В същото време проверката, която се водеше срещу Дончева по сигнал от Тошко Йорданов за предлагане „500 К“, бе скорострелно прекратено от прокуратурата.

Независимо от солидните аргументи на Йорданов, че срещналият се с Дончева Радостин Василев е готов да се подложи на детектор на лъжата, до този способ магистратите така и не прибегнаха. Нещо повече, от прокуратурата бе казано съвсем набързо, че доказателствата срещу Дончева са „рехави“ и хвърлиха казуса в кофата за боклук.

По този начин, макар и индиректно, Дончева получи индулгенция от правосъдието и може би сега връща жеста по някакъв типичен за нея селски начин.

Обективната публика няма как да не си даде сметка, че таймингът на сегашните приказки в защита на закостенялата съдебна система е твърде подозрителен. Години наред Дончева громеше „безконтролната“ власт на прокуратурата, а в момента, в който ДПС реши да подкрепи предложените от ПП-ДБ промени в посока ограничаване на правомощията на държавното обвинение, тя внезапно направи салто мортале.

Паметливи юристи припомнят, че престоят на Дончева като прокурор бе рекордно кратък. Тя бе изхвърлена по личното предложение на тогавашния обвинител номер 1 Иван Татарчев, което бе одобрено от Висшия съдебен съвет. Затова да се изказват подобни „специалисти“ по такива важни теми като Съдебната система, е перверзия.

Добре е да го осъзнаят най-после и водещите в телевизиите, които канят нахаканата госпожица, а за самата нея ще е по-добре да отиде до зоомогазина, да си купи едно коте и да си играе с него или просто да се пенсионира и да гледа сериали, докато шие любимите си гоблени, които изобилстват в спалнята ѝ. blitz

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com