Свържете се с нас

България

Затварят плажовете в България, идва епидемия от холера и хепатит???

Слухът, който се носи за предстоящо затваряне на плажовете в България поради епидемия от различни опасни инфекции като холера, салмонела, хепатит и други чревни инфекции във водата на Черно море, създаде сериозни притеснения сред представителите на туристическия сектор.

Според тази масово разпространявана мълва, здравните власти в България ще бъдат принудени да поставят под карантина плажовете поради наличието на патогенни зарази, които са възникнали след взривяването на язовирната стена на ВЕЦ „Нова Каховка“ в Одеса.

Седмица след терористичния акт, извършен от руските окупатори, здравните власти в Украйна официално съобщиха, че има повишена микробиологична активност на повърхността на черноморската вода в Одеска област. В резултат, плажовете в този район са затворени от няколко дни, а властите издали заповед да не се консумира черноморска риба и други морски продукти.

След проведени проби, бе установено, че над 10 тона риба не отговарят на санитарните изисквания и бяха унищожени. Екологичната инспекция в Украйна отбелязва значителни промени в химичния състав на пробите от морската вода на Одеското крайбрежие от началото на юни. Солеността на водата там е почти три пъти по-ниска от нормалната, а съдържанието на желязо е пет пъти по-високо.

Проби, взети от морската вода на плажовете в Одеска област след взривяването и разрушаването на язовирната стена на „Нова Каховка“ в Украйна, показваха наличието на салмонела, хепатит, холера и други патогени, които предизвикват чревна инфекция. Слухът, че заразени и дори радиоактивни води от взривения язовир „Каховка“ са се влели в Черно море, вече масово се разпространява и в Румъния, след като властите в северната ни съседка предупредиха, че очакват черноморската вода в курортните градове Сулина, Наводари, Констанца, Ефорие и Мангалия да не става за къпане след около десетина дни.

Упорито се мълви, че в края на месец юни всички плажни ивици в Румъния ще бъдат затворени и забранени за посещаване.

Очаква се замърсените води да достигнат до Българското Черноморие в първите дни на месец юли. В социалните мрежи вече масово се разпространява мнението на екоактивисти и експерти, че заразата ще бъде докарана по Черно море до родните крайбрежни ивици, и че летният сезон може да бъде отменен.

„Морето е чисто и всички могат спокойно да се къпят. Трябва да са спокойни, че ако се случи нещо, то своевременно ще бъдат предупредени“, обяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Въпреки уверението на министъра сред рибарите във Варненска област се разпространява слухът, че риболовът в Черно море ще бъде забранен още следващата седмица, а в средата на юли плажовете на север ще бъдат затворени.

„Дори опасенията за предстояща гигантска екокатастрофа в Черно море да не се потвърдят, вече има нанесени огромни щети върху туризма ни – има много отменени резервации от английски и германски туристи. Не е нужно и вие да тиражирате спекулации и да плашите хората. Може би става въпрос за целенасочена руска пропаганда, която цели да провали летния сезон в Румъния и в България“, кърши ръце хотелиер от Балчик.

Предупреждение за ужасяващи последици в Румъния и България като крайбрежни държави на Черно море обаче отправи и експертът по водите Франк Галан в интервю за австрийския вестник „Дер Щандарт“. Според него вливащите се в Черно море води от взривения „Нова Каховка“ ще засегне „необратимо морската екосистема на Черно море, а последиците от екокатастрофата ще бъдат усещани десетилетия напред.

Същевременно от изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) отрекоха плъзналия в социалните мрежи слух, че двата открити мъртви преди дни делфина в Поморие и край бургаския плаж „Форос“, са умрели вследствие на отровни води, влели се в Черно море от взривения язовир „Нова Каховка“.

Източник: Уикенд

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com