Свържете се с нас

България

Заловиха дизайнерски дроги у нас, каквито не са виждали по целия свят!

Шест нови вещества от рода на така наречената “дизайнерска дрога” са заловени у нас през последните две години. За две от тях, след като пробите са били изпратени в Европейския изследователски център, за да се установи структурата им, се е оказало, че са съвсем нови молекули, непознати до този момент в света,.

Това съобщи Александра Наумова, шеф на Централната митническа лаборатория към Агенция “Митници”, пише Труд бг.

“След нашия сигнал на тези два вида вещества бяха дадени и кратки наименования, за да бъдат разпознаваеми и в други части на света”, каза Наумова.

Тя уточни, че новите наркотични вещества са от вида на синтетичните канабиноиди и имат действие, подобно на предизвикваното от марихуана.

“Проблемът е, че не е изследвано как тези вещества влияят върху човешкия организъм и потребителят ще бъде като тестов експеримент всъщност. Това е заплаха за човек”, смята Наумова.

Вчера Агенция “Митници” получи одобрение от Европейската комисия за купуване на ново лабораторно оборудване с пари от Фонда за интегрирано управление на границите.

Програмата е до 2027 г. и по първия етап от нея до края на 2022 г. ще бъдат получени 1 781 072 евро, което е 80% от финансирането. Останалата сума от 890 536 евро е от бюджета.

“Ние и до момента успяваме да съберем необходимата информация като изпращаме съмнителните проби в Изследователския център на ЕС, откъдето получаваме информация. Но те са доста натоварени. Новото оборудване ще ни помогне да вършим това сами и по-бързо”, посочи Наумова.

Наркомафията често пуска в оборот “дизайнерски дроги” с променени химически формули, които липсват от националните списъци за упойващи вещества.

До България обикновено пратките синтетична дрога или вещества (прекурсори) за синтеза им идват от Холандия и Китай. Целта на агенция “Митници” е да открива новопоявили се дроги, за да бъдат включени незабавно в Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

---

България

Синоптичка: Снежната покривка ще достига метър и половина

Стопкадри Нова Тв

Топло време и страхотни условия за ски обеща днес красива синоптичка.

Максималните температури ще достигат от 11 до цели 16 градуса, в планините също ще е предимно слънчево, като вятърът ще е запад и поривите му следобед ще достигат до 30-40 км/ч.

На 1500 метра очакваме плюс три, четири градуса, а снежната  покривка по ски курортите и пистите ще достига до 140 см.

Петъчният ден у нас ще започне с повече облаци, които бързо ще се разкъсват и намаляват до слънчево време. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са до 17-18° градуса, каза още по Нова Тв Никол Станкулова.

През почивните дни ще се заоблачи и в Западна България ще превали и слаб дъжд.

Въпреки това ще остане доста топло, с температури на места до 20 грасуса, но в началото на следващата седмица обаче ще е облачно, с валежи в западните райони, и ще настъпи осезаемно захлаждане.

---

България

Диона се оказа неграмотна

Освен забрана за шофиране, на Диона трябва да й се забрани и да пише. Особено в социалните мрежи, където има толкова последователи, които да й гледат сеира.

Изпълнителката с Нурофена тотално се излага с правопис и грамотност, по-слаби от тези на дете в предучилищна възраст.

Последният й пост тотално възмути и малкото й останали фенове. В опита си да промотира благотворителен концерт, Диона не успя да напише правилно дори мястото на събитието.

„МладеШки дом Монтана“, написа певицата, която май никога не е виждала букварче. Грешката не е от клавиатурата, нито по неволност, а от незнание и далеч не се случва за първи път.

За тези, които ще оправдаят невежеството с ромското й потекло или произхода от село Койнаре, ще кажем, че Диона всъщност е студент по Политология. Т.е. ако успее да изкласи без повече арести и крими проявления, ще си имаме висшистка, която не знае как се пише думата „младежки“.

Или може би певицата ще оправдае и неграмотността си с прекомерната употреба на Нурофен и Колдрекс?!

---

България

Жени Калканджиева няма да става монахиня

„Днес ставам на 49 години. Ще празнувам в Милано. В момента върви „Милано фешън“ и аз съм ангажирана там. Както и да се срещна с много приятели.“ Това каза пред „България Днес“ Жени Калканджиева по повод рождения си ден.

На въпроса как успява да поддържа перфектния си вид, Жени обяснява, че това е ген от родителите й. Няма пластични операции, тренира рядко, употребява цигари и алкохол.

Рожденият ден на Жени винаги съвпада с форума в Милано и тя обикновено го празнува, Докато се „мъчи“ в столицата на модата.

Има доста наши модели в Милано. Искам да ги почерпя. Иначе имам акредитации за ревютата на всички световни марки, на които ще присъствамНе мога само да почивам, трябва и да работя нещо“ – категорична е Калканджиева.

Напоследък доста сайтове писаха, че Жени ще се замонашва в манастир. На това тя отговаря, че има абонамент към жълти сайтове, които говорят, че ту се развежда, ту че става монахиня, но в това няма нищо вярно. „Няма такова нещо“, категорична е красавицата.

Преди време сексапилната мацка участва на два пъти във „ВИП брадър“, където бе една от сензациите.

„Предаването ми закали характера.“ – спомня си днес Калканджиева“ – „ВИП брадър“ много дава, но и много взима. Всеки там е със своята подготовка и своето самочувствие. Същевременно това е една школа, в която да разберем кои сме ние“.

Относно поискания развод от мъжа на ефир й по време тя отговаря:

„Той се изложи много непремислено и си понесе наказанието. От време на време, когато ме вбеси, правя такива разводи“, смее се Калканджиева и добавя: „Във всяко семейство се появява този момент, независимо колко е хармонично. Когато човек е ядосан много, това е нормално да стане“.

Жени се отнася с изключително уважение  към детето си. Според нея някои хора наричат хлапетата си „идиот“ или „простак“, но това не значи, че не го обичат, а просто в афектираното си състояние не знаят какво говорят. Така е и във връзката между двама души според нея.

„Когато си гневен на някого, говориш глупости, за които после съжаляваш“, добавя Жени.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com