Свържете се с нас

България

Задават се големи промени за собствениците на жилища

С 95 гласа „за“, един „против“ и 24 „въздържал се“ парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за местните данъци и такси. Вносители са Костадин Костадинов („Възраждане“) и група народни представители, пише Pariteni.bg.

В мотивите към законопроекта се посочва, че през последните години са били направени редица изменения и допълнения на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), с цел намаляване на административната тежест върху притежателите на имоти.

Така, например, отпадна задължението на данъчнозадължените лица да подават декларации по чл.14 от ЗМДТ при удостоверени от общините случаи на търпимост на строежи, въвеждане на сгради в експлоатация по реда на ЗУТ, при възмездно или безвъзмездно придобиване на имоти и ограничени вещни права.

Не е предвиден обаче същият подход и при промяна на обстоятелства, имащи значение за определяне на данъка, отбелязват вносителите. В мотивите си те обясняват, че с предложението се цели да се даде възможност на местните органи да направят тази промяна служебно.

Общините разполагат или имат достъп до необходимата информация. При условие, че е налична необходимата информация например за: отказ от вещно право на ползване, продажба на част от имота, преустройство, изтичане на срока на учреденото вещно право на ползване, съборени сгради и др., се дава възможност промяната в обстоятелствата да бъде извършена служебно, без необходимост от подаване на декларации от задължените лица, посочват вносителите.

Общинските администрации разполагат или имат възможност да си набавят необходимата информация.

От 1 януари 2019 г. службите по вписвания по места уведомяват съответната община за прехвърлените, учредените, изменените или прекратените вещни права върху имоти.

Преди тази дата, общинските администрации разполагат с възможности за достъп до данните, налични в службите по вписвания и в регистъра на населението, се посочва още в мотивите.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com