Свържете се с нас

Любопитно

Жестока драма с косата на Бербатов

Димитър Бербатов си е направил три козметични интервенции за поставяне на изкуствена коса, научи БЛИЦ. Те са извършени в столична клиника при специалист, който взима луди пари за подобна процедура.

Бербатов проявил голяма суетност и искал на всяка цена да си оправи косата. Заради проблем с косопада в задната част на главата, той се подложил на цели три интервенции. Голмайстор №1 в историята на националния отбор не се стреснал от факта, че една от тях продължава между 10 и 11 часа.

Всяка интервенция струва по около 50 000 евро. В Гърция и Турция такива процедури излизат сравнително по-евтино, но Бербо предпочел да се довери на изявен български специалист в тази сфера.

Източници на БЛИЦ разкриха, че и халфът на Локомотив (София) Симеон Славчев също ще се подложи на присаждане на коса в същата клиника.

---

България

Обявиха пенсията на Лили Иванова: Примата затвори завинаги устите на критиците си

За Лили Иванова се знае, че е дълбоко вярващ човек, който никак не обича да показва чувствата и пристрастията си.

В редките си интервюта естрадната прмадона казва, че има хора и семейства, на които помага, но смята за ненужно да говори за това. Наблюдателни посетители на Самоковския девически манастир „Покров Богородичен” пък от години твърдят, че това е любимият храм на певицата и място, където тя обича да се усамотява и да се отърсва от ежедневната суета.

Не е тайна, че Лили дарява пенсията си на женската обител в Самоков. До края на миналата година Примата взима по-малко от 300 лева пари за старост, които редовно препраща към монахините. Но от ноември 2019-та с решение на Народното събрание пенсията й рязко е увеличена със 700 лева като творец с големи заслуги за България. Неизвестно остава дали новият размер отива целият за манастира в Самоков, пише „Уикенд“.

Добре известно е обаче както в Самоков, така и в цяла България, че Лили Иванова дарява средствата за изографисване в църквата на манастира на библейската сцена, при която Исус Христос влиза в Йерусалим на Цветница – именният ден на звездата. Стенописът се намира от ляво на входа и добре хармонира с цялостната украса на църквата, която е дело на един от най-забележителните родни иконописци от Възраждането до днес като Захари Зограф, роден и учил се на творчество в Самоков.

В църквата на манастира „Покров Богородичен” в рилското градче има и красива иконопис на Богородица Живоносен източник.

Голямата фреска се намира високо от лявата страна на храма близо до входната врата. Цветовете са ярки и явно са сравнително нови – малко опушени са от дима на свещите и тамяна. Личи и ръката на талантлив иконописец. Най-долу на стенописа с бели букви през цялото платно е написано „Дар от Лили Иванова в памет на майка й Мария”.

---

България

Малката Амая ще живее, България събра парите за ново сърчице!

Българите отново доказаха, че са единни и се включиха в кампанията по събиране на средства за малката Амая, която е само на година и половина, а има нужда от ново сърце.

Както Plovdiv24.bg вече писа бебето има нужда от трансплантация, която може да бъде направена в Индия. Вече са събрани над 752 000 лева, но болниците в България могат само да я поддържат с пейcмейкър:

„Амая Абрашева е дете на гранични полицаи. Тя диагностицирана е с тежко сърдечно-съдово заболяване и спешно се нуждае от трансплантация на сърце.

В момента детето е в реанимация в столична болница. Родителите очакват оферта от индийска клиника, която може да извърши животоспасяващата операция.

Сумата, която трябва да бъде събрана до 25 февруари, неделя, обаче е непосилна за семейството. Тя е в размер на 750 000 лева.

По-голямата част от сумата е събрана, но се надяваме, че с ваша помощ, ще се събере и останалата част. Благодарим Ви“, написаха близки приятели на  семейството.

Малкото и дребно момиченце се оказа голям боец, който няколко пъти успява да се измъкне от смъртта. Ето цялата ѝ история, разказана от нейния баща:

Ново сърчице за бебе Амая (pavelandreev.bg)

---

България

Диона се оказа неграмотна

Освен забрана за шофиране, на Диона трябва да й се забрани и да пише. Особено в социалните мрежи, където има толкова последователи, които да й гледат сеира.

Изпълнителката с Нурофена тотално се излага с правопис и грамотност, по-слаби от тези на дете в предучилищна възраст.

Последният й пост тотално възмути и малкото й останали фенове. В опита си да промотира благотворителен концерт, Диона не успя да напише правилно дори мястото на събитието.

„МладеШки дом Монтана“, написа певицата, която май никога не е виждала букварче. Грешката не е от клавиатурата, нито по неволност, а от незнание и далеч не се случва за първи път.

За тези, които ще оправдаят невежеството с ромското й потекло или произхода от село Койнаре, ще кажем, че Диона всъщност е студент по Политология. Т.е. ако успее да изкласи без повече арести и крими проявления, ще си имаме висшистка, която не знае как се пише думата „младежки“.

Или може би певицата ще оправдае и неграмотността си с прекомерната употреба на Нурофен и Колдрекс?!

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com