Свържете се с нас

България

ЕС с ключови новини за веригите супермаркети и промоциите

Страните членки на ЕС ще трябва да намалят количествата на изхвърляната храна през това десетилетие, предвиждат проектопланове на ЕС, които целят справяне с 10-те процента храни в Европа, които се озовават на боклука, пише Ройтерс.

131 кг храна на европейски жител се изхвърля всяка година, съобщава ЕС. Това струва на потребителите пари, води до прекомерни въглеродни емисии и пилее енергията, горивото и водата, използвани в производството на храните, уточнява Investor.bg.

Проект за европейска директива, който трябва да бъде предложен от Европейската комисия на 5 юли и видян от Ройтерс, ще постави обвързваща цел всяка страна членка на ЕС да намали общото количество изхвърляна храна в магазините, ресторантите и домакинствата си с 30% на човек от населението до края на 2030 г. спрямо нивата през 2020 г.

Страните ще трябва да намалят изхвърляните храни и при процеса на обработка и производство с 10% до 2030 г. спрямо нивата през 2020 г., става ясно от проекта, който може да се промени преди да бъде публикуван.

Комисията е отказала коментар.

Страните членки на ЕС ще трябва да договорят окончателната директива с Европейския парламент. Те също така ще трябва да изработят мерки за стимулиране на компании и потребители да постигнат целите.

Това може да включва правила за ограничаване на промоциите в магазините, които насърчават прекомерното купуване на храна, която в крайна сметка се изхвърля, стимули за фермери и магазини да даряват излишна продукция на обществени кухни и придобивки за предлагане на „грозни“ или дефектни плодове и зеленчуци на пазара.

Домакинствата са отговорни за малко над половината от изхвърляните храни в Европа.

Отделно Брюксел работи по по-ясна система за етикетиране на сроковете за „най-добро преди“ и „използвай до“, за да се предотврати възможността потребителите да изхвърлят храна, която все още е годна за ядене.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com