Свържете се с нас

Made in BG

Елена Гунчева използва най-грозната обида за момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив

Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, младата дама обаче не й остана длъжна. Това стана ясно от клипче, качено в социалната мрежа TikTok, видя Plovdiv24.bg.

Във видеото момичето, на име Дариела, казва:

„Аз не съм абитуриентка, най-добрата ми приятелка е, и аз отидох на бала й, за да се снимаме със змията. Отидохме за 20 минути, снимахме се и това беше. Искам да кажа, че роклята ми струва 100 лв., гримът и прическата – сама съм си ги правила, не съм отишла с последен модел Мерцедес, отидох пеша, носих си змията“, казва Дариела.

„Г-жа Гунчева, която явно е много успешна юристка, политичка, народна представителка, не знам и аз вече каква е, отново се изказва неподготвена. Този път обаче засяга мен с моя снимка и „уникален текст“, казва още момичето.

„Дресьорката на питони явно лично се е засегнала. В клипче в Тик-Ток се обяснява надълго и нашироко колко й струвала роклята, защо била отишла и т.н. Доста смешно. Явно лично се е засегнала, но пък пълно щастие няма. Искаше да бъде забелязана, забелязаха я. Понякога се отчайвам от тъпотата на някои хорица“, отвръща на клипа на момичето Елена Гунчева в свой пост в мрежата.

Публикуваме първия текст на Гунчева, заради който Дариела прави видеото без редакторска намеса: 

ДЕН ЗА ИЗЛАГАЦИИ

Досега се опитвах да се сдържам, за да не нарушавам комфорта на празнуващите потресаващия факт, че са успели да избутат образованието си до диплома за средно образование. Но пък и аз съм човек, не е човешко да се сдържам чак толкова.

Скъпи млади хора, вероятно днес не го осъзнавате, но абитуриентският бал не е центъра на живота. Дори не е и важен. Цената на екстеншъните, роклята и прическата Ви не интересува никого освен нещастните Ви родители, заплатили поредните ви прищевки. Разгологъзените тоалети предизвикват само подигравка и разсъждения как точно ще се издържате след тоя велик и култов ден на завършването.

Преди да отивате на бала си с трактор, автобус, мощен джип или лъскаво возило /обикновено взето назаем/, си отворете дипломата и си огледайте оценките. След това се вгледайте в главата си и си пребройте знанията. И ако можете да броите само до дванадесет, по-добре празнувайте по-смирено.

Защото утре ви чака Бюрото по труда, щанда в магазина или подреждането на склада. И лъскавото рокле днес утре няма да прикрие факта, че сте функционално неграмотни и обречени завинаги на посредственост.

Искам да поздравя и тези абитуриенти, които показват стил, класа и скромност. Най-скъпите рокли, уважаеми момичета, са без пайети и не показват повече, отколкото е прилично. Най-класните костюми, момчета, не изглеждат, все едно отивате на прайд, а не на бал. Класата и стила си личат отдалеч. А изгъзиците ви с дрехите /да, точно това е думата/, впечатляват само тези, които като вас не осъзнават смисъла и значението на завършването на тази степен на образование.

Потрошавате няколко месечни заплати на родителите си за една нощ. Без значение какво има в главите и в дипломата Ви. Не Ви порицавам. Животът утре ще Ви удари повече, отколкото си мислите. Утре започва трудното. Утре ще разберете как се изкарват парите за роклята и прическата. Тези, които имат знания и отлични оценки, ще продължат нагоре. Естествено, ако просто не отбият номера и да се запишат в 223-я университет в Горно Нанадолнище със специалност „Мениджър на сладкарски услуги“ или нещо подобно.

Порадвайте се днес. На това, което сте постигнали. Роклите утре ще ги приберете в гардероба, където да прашасват и повече няма да ги облечете. Прическата ще я развалите и само снимката ще ви напомня колко пари сте потрошили по главата си. Които пари могат да ви трябват да си платите наема например.

Поздравявам тези, които са учили усърдно, които имат знания и знаят, че науката е слънце, което в душите грей.

А когато коври носят питони, за да се опитат да впечатлят околните и те да не забележат вакуума между ушите им, картинката е по-скоро жалка, отколкото впечатляваща…..

Елена Гунчева-Гривова

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

Made in BG

Машина на времето: Вижте Стара Загора в миналото /СНИМКИ/

Историята на града започва с неолитните жилища от 6-5 хилядолетие п.н.е. Стара Загора е един от най – древните градове в България и Югоизочна Европа. Доказателство за това са 8- те му имена : БероеАвгуста ТраянаИринополисБоруйВереяЕски ЗаараЖелезник и Стара Загора.

undefined

Панорамна снимка на Стара Загора от 1876 година.

undefined

Военният клуб в Стара Загора преди 1932 г.

undefined
Стара Загора през 30-те, Източник ДАА

 

---

Made in BG

Машина на времето: Вижте Казанлък преди 45 години /СНИМКИ/

Вижте как е изглеждал Казанлък преди 45 години

---

Made in BG

Чудо в България! Кмет, който не краде, превърна едно село в истински рай

Колкото и да ви е трудно да повярвате, трябва да ви го кажем. Има кмет на българско село, който не краде!

Село ЧавдарДа, това не е лоша шега, а чиста истина – кметът на село Чавдар е превърнал мястото, където живеят около 1100 души, в истински рай.

Чудо в БългарияВ интернет, хиляди хора се възхищават на всеки детайл от чудното село. И има защо – когато не се краде, а парите по европейски проекти се усвоят правилно, това може да се случи навсякъде.

Ако се разходите ще видите, че има нови тротоари, детски площадки, ново еко осветление, пейки, фонтани. И това не е всичко – в село Чавдар навсякъде е зелено, чисто и поддържано.

На фона на всички останали населени места, Чавдар е просто като част от друга държава.

Село Чавдар за пример

В селището живеят както млади, така и стари и всички са доволни от европейския вид на селото. Браво и дано да има повече такива кметове!

Още за селата:

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката „Радиомагазинче Надежда“. В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ще ви разкажем за социално предприятие Творилница „Добрини“ от село „Челопек“, област Враца. То е създадено от сдружение „Книгини“ през тази година. В него работят жени в неравностойно положение, които влагат частица от себе си във всяко изделие. Тук се изработват картини и кашпи със скандинавски мъх, рециклирана хартия, глицеринови сапунчета, свещи и др.

„Името се роди спонтанно и е свързано с името на сдружението ни. След поредното дарение, което получихме, а освен книги ние получаваме и други дарения решихме, че всичко, което идва към нас ние трябва да му вдъхнем нов живот и да го върнем към хората! Така решихме да създадем социалното предприятие и го обявихме на 1 април, не на шега.

Всичко, което се създава и продава е с кауза. Средствата от продажбите се използват освен за заплащане на работещите в предприятието, но и за нови инициативи. Искаме да възродим стари български занаяти като книговезането например. Искаме човек като чуе името на селото да си представи едно хубаво село на книгата!“, това разказа Първолета Николова, председател на сдружение „Книгини“, създател на социалното предприятие.

Социалното предприятие участва във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. В нея те представя нещата, които се изработват от жените в неравностойно положение.

„Тази група е уникална и много ни помагат! Ние срещаме безрезервна подкрепа и от администраторите, и от участниците, и от купувачите. Много обичаме да приемаме поръчки с предизвикателство към нас да измислим нещо интересно и красиво!“, посочи още Николова.

От социалното предприятие много се надяват, че ще получат подкрепа не само от гражданите, но и от фирми. В момента в Творилница „Добрини“ подготвят и коледна колекция с венци от скандинавски мъх и ароматни плочки, които след празниците, ще могат да ги поставят и като ароматизатори в гардеробите си.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com