Свържете се с нас

България

Екшън: Шофьори псуват, ругаят и снимат полицай с камера на пътен възел, а после…

50-годишен водач от Русе  бе наказан от съда за хулиганство към полицай.  Случаят е от 25 януари т.г., като инцидентът е станал около 12:25 часа на бул.“България“ в района на пътен възел „Охлюва“, пише rusemedia.com.

Мъжът е пътувал с автомобила си, когато стигнал до патрулка на Пътна полиция с униформен служител, който извършвал контрол на скоростта с камера. Въпросният 50-годишен водач спрял колата си и заедно със спътника си слезли от автомобила и започнали да снимат полицая с телефоните си. Водачът си позволил да се нахвърли на служителя със серия обидни реплики, ругатни и други неприлични изрази. На това станали свидетели още двама полицаи, които са отишли на мястото.

Случаят е бил документиран по описа на ОДМВР – Русе, като е образувана проверка и материалите по нея изпратени в прокуратурата.

С постановление от 05.05.2023 г., по описа на Районна прокуратура – Русе и материалите по преписката, на 25.05.2023 г. на 50-годишния мъж е съставен акт по УБДХ и с решение на РРС, по наказателното дело с административен характер от 01.06.2023 г., му е наложена санкция – „глоба в размер 100 лв“.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com