Свържете се с нас

България

Експерт с гореща версия до какво ще доведе завръщането на Божков у нас

Васил Божков е изключително интелигентен човек. Хората забравят, че той е математик. Всичко при него е изчислено. Предстои да разберем каква е цената. Това каза доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР в ефира на bTV.

Той е от малкото хора, които могат да разсекат „гордиевия възел“ и преходът да свърши. За едни ще свърши добре, за други – зле. След 30 години това трябва да приключи, за да тръгне държавата напред. Ако Божков реши да сподели цялата информация за хората, с които е работил, в един съдебен процес, нещата ще станат интересни. Пластовете няма да се разместят, ще се преподредят в коренно различна конфигурация“, добави той.

„Преходът продължи прекалено дълго. Васил Божков няма да е Робин Худ, но може да сложи край на прякорите в политиката. Важно е да се изсветлят и приключат всички политически и икономически взаимоотношения, които влияят на живота на всеки един гражданин. Има повдигнати 19 обвинения срещу него. Прокуратурата може да сложи една черта и да приключи прехода“, посочи доц. Милен Иванов.

Според журналистът Асен Генов остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България.

„От съобщението на прокуратурата стана ясно, че става ясно за свидетел. Ако Божков ще свидетелства, явно става дума за сделка с обвинението, за да съдейства и помогне в разкриването на престъпления“, каза той.

„Усещането на хората, че ще дойде справедливост или възмездие от хора с прякори е сериозна обществена диагноза. В България не се е появявал Робин Худ. Тези разкази идват от хора, които в едни други времена биха били клиенти на Робин Худ. Това трябва да е сериозен акцент в публичното говорене по темата“, коментира Асен Генов.

„Виждахме едни арести и едни внесени обвинения, които не издържат. Прекратяват се по давност следствени действия. Това засилва потребността на обществото да чуе разказ за справедливостта дори и от хора, за които се съмняваме за законното им съществуване“, добави журналистът blitz

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com