Свържете се с нас

Made in BG

Деси Стоянова удари кьоравото

През лятото Деси Стоянова ще духне 48 свещички на тортата си, а от тази есен ще работи с мъж, който е с 15 или даже 20 години по-млад от нея.

И петимата топ кандидати за наследници на екранния й партньор Сашо Кадиев в „Преди обед“, са много по-млади от нея. Без значение, че изгледа доста свежо за възрастта си, на фона на наследниците на Кадиев, тя стои не като кака, а направо като лелка.

Четирима от евентуалните му наследници, са актьори – любимецът на bTV и втръснал до болка на зрителите Иво Аръков и по-слабо популярните му колеги Кирил Недков, Петър Дончев и Антоан Петров. В топ 5 влиза и един журналист – Антон Биров.

След двумесечни кастинги тази седмица bTV пробва на екран петима кандидати, минали през ситото. Кадиев, който все още не е напуснал официално предаването, е на турне в Европа в компанията на половинката си Ивелина Чоева, която тези дни има рожден ден. През това време от телевизията всеки ден слагат нов кандидат до Деси Стоянова. Очаква се изборът на постоянен партньор за Стоянова да бъде направен след този тест.

По отношение на Иво Аръков зрителите се шегуват, че е станал като Виктория Капитонова – основният му стремеж е нито ден на телевизията да не мине без негово присъствие. Макар двамата да не стоят зле пред камерите, не трябва да се пренебрегва и фактът, че той е с цели 13 години по-млад от Деси Стоянова и до нея актьорът изглежда като недоучил гимназист по време на изпит.

Втори в топ 5 е симпатичният Кирил Недков. Наскоро той се изяви като седмичен коментатор в „Преди обед“ и направи много добро впечатление с интелект, добро възпитание и поведение пред камерата. Той е с 15 години по-млад от Стоянова, но изглежда достатъчно сериозен, за да не се набива на очи разликата във възрастта им.

Антон Биров е единственият журналист в топ 5 на кандидатите. Той изглежда най-зрял сред тях, има опит в телевизията, води предавания за книги, минава за интелектуалец, но не е ясно дали на неговия фон Деси ще продължава да блести като сериозната и интелигентна половинка в дуото на водещите. Предвид огромната му заетост обаче е много голям шансът да се откаже от мястото.

Петър Дочев е популярен повече от Нова тв. Сравнително скоро той бе седмичен коментатор в „Преди обед“. Това, с което се опита да впечатли зрителите бе да им разказва всеки ден по една история от живота си. те наистина не бяха лоши и зрителите вероятно ще го приемат като водещ.

Най-младият сред претендентите за мястото на Кадиев ще навърши 28 години чак през декември. Антоан Петров първо минаваше за протеже на Маги Халваджиян, а след това и на Слави Трифонов. Ако бъде одобрен за работата до Деси Стоянова, това за него ще бъде голям плюс, тъй като ще му донесе популярност. Въпросът е дали ще успее да използва славата така, че тя да бъде от полза за таланта му или ще убие този талант чрез нея.

След Иво Аръков, той като че ли е актьорът, който залита най-много по бързата тв популярност сред четиримата, които се пробват за водещи.

Засега панелистът на Гала Дарин Ангелов остава под чертата. От медията търсят не само човек с по-малко ангажименти, а и не толкоз популярен, за да не се пазари за голяма заплата. За сметка на това пък в играта се завръща Виктор Стоянов. Какво решение ще вземе медията, предстои да разберем.

Източник: Уикенд

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

Made in BG

Машина на времето: Вижте Стара Загора в миналото /СНИМКИ/

Историята на града започва с неолитните жилища от 6-5 хилядолетие п.н.е. Стара Загора е един от най – древните градове в България и Югоизочна Европа. Доказателство за това са 8- те му имена : БероеАвгуста ТраянаИринополисБоруйВереяЕски ЗаараЖелезник и Стара Загора.

undefined

Панорамна снимка на Стара Загора от 1876 година.

undefined

Военният клуб в Стара Загора преди 1932 г.

undefined
Стара Загора през 30-те, Източник ДАА

 

---

Made in BG

Машина на времето: Вижте Казанлък преди 45 години /СНИМКИ/

Вижте как е изглеждал Казанлък преди 45 години

---

Made in BG

Чудо в България! Кмет, който не краде, превърна едно село в истински рай

Колкото и да ви е трудно да повярвате, трябва да ви го кажем. Има кмет на българско село, който не краде!

Село ЧавдарДа, това не е лоша шега, а чиста истина – кметът на село Чавдар е превърнал мястото, където живеят около 1100 души, в истински рай.

Чудо в БългарияВ интернет, хиляди хора се възхищават на всеки детайл от чудното село. И има защо – когато не се краде, а парите по европейски проекти се усвоят правилно, това може да се случи навсякъде.

Ако се разходите ще видите, че има нови тротоари, детски площадки, ново еко осветление, пейки, фонтани. И това не е всичко – в село Чавдар навсякъде е зелено, чисто и поддържано.

На фона на всички останали населени места, Чавдар е просто като част от друга държава.

Село Чавдар за пример

В селището живеят както млади, така и стари и всички са доволни от европейския вид на селото. Браво и дано да има повече такива кметове!

Още за селата:

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката „Радиомагазинче Надежда“. В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ще ви разкажем за социално предприятие Творилница „Добрини“ от село „Челопек“, област Враца. То е създадено от сдружение „Книгини“ през тази година. В него работят жени в неравностойно положение, които влагат частица от себе си във всяко изделие. Тук се изработват картини и кашпи със скандинавски мъх, рециклирана хартия, глицеринови сапунчета, свещи и др.

„Името се роди спонтанно и е свързано с името на сдружението ни. След поредното дарение, което получихме, а освен книги ние получаваме и други дарения решихме, че всичко, което идва към нас ние трябва да му вдъхнем нов живот и да го върнем към хората! Така решихме да създадем социалното предприятие и го обявихме на 1 април, не на шега.

Всичко, което се създава и продава е с кауза. Средствата от продажбите се използват освен за заплащане на работещите в предприятието, но и за нови инициативи. Искаме да възродим стари български занаяти като книговезането например. Искаме човек като чуе името на селото да си представи едно хубаво село на книгата!“, това разказа Първолета Николова, председател на сдружение „Книгини“, създател на социалното предприятие.

Социалното предприятие участва във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. В нея те представя нещата, които се изработват от жените в неравностойно положение.

„Тази група е уникална и много ни помагат! Ние срещаме безрезервна подкрепа и от администраторите, и от участниците, и от купувачите. Много обичаме да приемаме поръчки с предизвикателство към нас да измислим нещо интересно и красиво!“, посочи още Николова.

От социалното предприятие много се надяват, че ще получат подкрепа не само от гражданите, но и от фирми. В момента в Творилница „Добрини“ подготвят и коледна колекция с венци от скандинавски мъх и ароматни плочки, които след празниците, ще могат да ги поставят и като ароматизатори в гардеробите си.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com