Свържете се с нас

България

Дама в малка черна рокля краде на поразия от клиентите на магазини / СНИМКИ

Пазете се по магазините от тази! Краде багажа (покупките), оставен до входа на някоя верига хранителни магазини от клиенти. Не краде от магазина, а от клиентите на магазините. Пазете си торбите!

Този призив в мрежата отправиха потърпевши от столичния квартал Люлин. Под поста на Пацо Бонев за минути се нароиха много коментари, показващи недвусмислено, че жената от снимките е добре позната на доста от софиянци, някои от които лично са пострадали от нея. Други пък обогатиха информацията за крадлата, разказвайки за новото й поприще – събиране на пари за „жена, болна от рак“.

„Същата онзи ден ми задигна багажа в Била Люлин 6″. Повечето клетки нямат вече ключета или вратички. Оставих покупките, защото бях забравила да взема нещо, и се върнах. Помолих зам-управителя да видим на камерите как ми изчезва багажа. Ясно се вижда как влиза, отива точно при шкафа, рови в торбата и най-нагло я взима и излиза“, разказва софиянка.

„Същата жена открадна покупките на една моя позната. Служителите в магазина знаят тази жена и какво прави, но пак я пускат в магазина и я оставят да краде“, добавя друга.

След множеството въпроси защо хората си оставят багажа незаключен, става ясно, че това е снимка в ЦБА Люлин 4, където багажът не се заключва. Очевидно е, че дамата от снимките е добре запозната с това и се възползва нееднократно.

„Тя вчера продаваше малки икони под предлог, че парите са за жена с рак пред Билла в 5-та част.“

„Мен ме беше спряла пред метростанция Люлин и започна да ми обяснява същото, че събира пари за болна жена от рак.

Попитах я как така събира пари за някой, без да докаже, че парите са за болен, и тя веднага започна да извърта, да заеква, да се чуди как да се отърве от въпроси. Завъртя се и потърси вариант за бягство“, уточняват други столичани.

А ние ще уточним, че съвсем ясно е, че не сме дорасли да си оставяме вещите на обществени места безпризорни. Така че, хора, докато някой от въпросния магазин се сети да сложи нормални шкафчета с ключове, дръжте си багажа в ръцете – друг начин няма.

Глас нюз бг

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com