Свържете се с нас

България

Дадох на бездомна жена 100 лв и на другия ден тя изчезна. След година ме намери

Тази история, красива и в някои отношения дори поучителна, ми се случи веднъж в столицата, където хора от цялата страна идват да работят.

Тук всеки ден хиляди хора се стичат в безкраен поток, надявайки се да грабнат парче по-добър живот. Някой има късмет: намира работа, установява се на ново място.

При други нещата не се получават. Няколко неуспешни опита и човек се удавя в собственото си блато на безсилие и отчаяние.

Аз бях от първите. Намерих си добра работа, жилище, всичко ми спореше. Но всеки ден, на път за работа, виждах просякиня в един подлез. Тя стоеше в мръсни, мазни дрехи с дълга немита коса, свела очи и молеше.

Наистина я съжалявах, но не съм привърженик на спасяването на бездомните, защото смятам, че всеки човек сам е отговорен за живота си. Разбира се, хубаво е да помагаш н хората, но не смятам да им помагам, за да се напият отново.

Но един ден, минавайки покрай това момиче, не издържах и отидох да я попитам какво се е случило с нея и как е попаднала в такава ситуация.

Тя ме погледна през разрошената си сплъстена коса и аз не можах да произнеса нито дума.

Вместо това извадих всичко, което имах в джобовете си, и й го дадох.

На следващия ден я нямаше в подлеза. Както и след ден, както и след седмица. Тя никога повече не се появи там, но този поглед не ми излизаше от ума.

Година по-късно, по работни дела, се озовах в друг район на града, който рядко посещавах. Влязох в едно кафене. Там, на съседната маса, седеше добре облечено, красиво поддържано момиче. Тя вдигна поглед и веднага я познах.

Беше тя, същата немарлива жена от подлеза. Тя също ме позна, усмихна се и се приближи до мен.

Казвала се Катя. Оказа се, че тя ме е търсила шест месеца, за да ми благодари. Парите, които й дадох, успели да променят живота й. Или по-скоро да й дадат тласък към нормален живот.

След случката се върнала в родния си град, помирла се с родителите си, взела решение, намерила работа.

Сега понякога идва тук по работа, има собствена фирма. И всичко започна само с около стотина лева, които бяха в джобовете ми.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Пламна Беклемето

Нов пожар е възникнал в дере до старопланинския проход Беклемето. Най-вероятно огънят е причинен от мълния. Горят сухи треви и храсти в ниската част от южната страна на прохода, предава Plovdiv24.bg.

Към мястото са изпратени голяма част от пожарникарите, които гасиха огъня в село Отец Паисиево. Там е и директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. С механизирана техника се правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня към Балкана.

Екипи на пожарната начело с началника на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Димитър Бришимов остават в село Отец Паисиево. Днес ще се обхожда периметъра и се очаква ситуацията да бъде напълно овладяна, уточниха от РДПБЗН.

---

България

Проф. Попов тревожно: Имате ли тези симптоми, пипнал ви е летният COVID

„Изчерпа се имунитетът на хората след ваксинацията срещу COVID -19 и след боледуването. Вирусът непрекъснато мутира“.

Така проф. Георги Попов, началник на клиника по Инфекциозни болести обясни появата на COVID -19 през лятото.

„Симптомите на летния COVID -19 са лека температура – 37-38 градуса, болки в гърлото и лека кашлица. Може да има и стомашни проблеми. Все по-рядко се среща и онзи симптом за промяна на обонянието“, обясни инфекционистът.

„Ковид пак се появи, но това не е нещо изненадващо. След онези големи вълни в началото на пандемията този вирус придоби нов маниер на разпространение. Освен през есенно-зимния период, вече има втори пик и през лятото“, поясни проф. Георги Попов.

Експертът допълни, че това се дължи на два основни фактора: изчерпването на имунитета на ваксиниране и преболедуване, и на постоянната му мутация в шипчестия протеин.

За да поддържаме в оптимално ниво имунната ни система, инфекционистът сподели, че за целта трябва да се избягва стресът, повече да си почиваме, да консумираме здравословна храна и да водим здравословен начин на живот.

В заключение проф. Попов предупреди, че рано или късно вариантите на COVID-19 – „Флирт“ и „Флюке“, които в момента върлуват в САЩ и Западна Европа, ще дойдат и у нас.

---

България

ЧЕТИРИ зодии няма да знаят къде да си дянат парите! Голямата печалба е само въпрос на време:

Телец

За Телците цялата тази година ще бъде в знак на просперитет и изобилие.

Това се отнася особено за онези представители на знака, които се занимават с ИТ и социални мрежи. Портфейлите им ще са най-дебели през юни, а периодът на изобилие ще започне малко по-рано, около 25 май.

Скорпион

Скорпионите вече са владетели на финансовия сектор. През юни те могат да получат по-голяма сума пари, а през декември ви очаква наистина голяма сума. Тогава ви очакват нови бизнес възможности, които ще знаете как да инвестирате много добре

Овен

Най-богатият период за Овните ще започне в края на май. Но вие ще почувствате това влияние още през април, когато вашите планети и други влияния просто ще се изравнят. През летните месеци ще ви уважават още повече, което ще се отрази и на джоба ви.

Водолей

Водолеите са късметлиите тази година, защото това наистина е тяхната година. Справяте се добре от януари и ще продължите да го правите през цялата година. Пътят е широко отворен за всички ваши проекти, така че не се страхувайте.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com