Свържете се с нас

България

Дадох на бездомна жена 100 лв и на другия ден тя изчезна. След година ме намери

Тази история, красива и в някои отношения дори поучителна, ми се случи веднъж в столицата, където хора от цялата страна идват да работят.

Тук всеки ден хиляди хора се стичат в безкраен поток, надявайки се да грабнат парче по-добър живот. Някой има късмет: намира работа, установява се на ново място.

При други нещата не се получават. Няколко неуспешни опита и човек се удавя в собственото си блато на безсилие и отчаяние.

Аз бях от първите. Намерих си добра работа, жилище, всичко ми спореше. Но всеки ден, на път за работа, виждах просякиня в един подлез. Тя стоеше в мръсни, мазни дрехи с дълга немита коса, свела очи и молеше.

Наистина я съжалявах, но не съм привърженик на спасяването на бездомните, защото смятам, че всеки човек сам е отговорен за живота си. Разбира се, хубаво е да помагаш н хората, но не смятам да им помагам, за да се напият отново.

Но един ден, минавайки покрай това момиче, не издържах и отидох да я попитам какво се е случило с нея и как е попаднала в такава ситуация.

Тя ме погледна през разрошената си сплъстена коса и аз не можах да произнеса нито дума.

Вместо това извадих всичко, което имах в джобовете си, и й го дадох.

На следващия ден я нямаше в подлеза. Както и след ден, както и след седмица. Тя никога повече не се появи там, но този поглед не ми излизаше от ума.

Година по-късно, по работни дела, се озовах в друг район на града, който рядко посещавах. Влязох в едно кафене. Там, на съседната маса, седеше добре облечено, красиво поддържано момиче. Тя вдигна поглед и веднага я познах.

Беше тя, същата немарлива жена от подлеза. Тя също ме позна, усмихна се и се приближи до мен.

Казвала се Катя. Оказа се, че тя ме е търсила шест месеца, за да ми благодари. Парите, които й дадох, успели да променят живота й. Или по-скоро да й дадат тласък към нормален живот.

След случката се върнала в родния си град, помирла се с родителите си, взела решение, намерила работа.

Сега понякога идва тук по работа, има собствена фирма. И всичко започна само с около стотина лева, които бяха в джобовете ми.

---

България

Извънредно: Две бебета починаха от коклюш в България

Първи смъртни случаи след заболяване с коклюш у нас от началото на годината.

Две едномесечни бебета от Кюстендил са се заразили и не са успели да преборят болестта, съобщи за Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Те са в предимунизационна възраст, уточни той.

---

България

Лили Иванова на 90: Ванга ми каза точно кога и къде ще умра

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. Макар през последните две десетилетия Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица неоспорими факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена със знанието на властите, пише „Ретро“.

Реалната рождена дата на мегазвездата всъщност била 24 април 1934 г.

Проста сметка показва, че след броени дни Лили навършва достолепните 90. Основното доказателство, подкрепящо теорията, че певицата е 34-и набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на «Естрадна дирекция“, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев. Тази дата на раждане потвърждава приживе и колежката и наборка на Лили Снежана Кратова. Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава Лили Иванова трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Проблемът бил, че организаторите изисквали участничките да не надвишават възрастта от 30 години.

Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да отговаря на регламента и да замине за престижния фестивал.

Вечната Амбър винаги е избягвала да отговаря на въпросите свързани с годините й. Дори на тортите за рождените си дни не слага свещи с цифра, а с въпросителен знак, за да поддържа мистерията  около възрастта си. Haвремето обаче в свое тв интервю примата разкри, че знае кога й как ще си отиде от този свят, благодарение на срещите си с пророчицата Ванга.

„Леля Ванга ми беше като втора майка, помагаше ми, но и не ми спестяваше нищо. Виждахме се поне по веднъж в месеца чак докато си отиде от този свят. Тя ми пророкува точната дата на смъртта, мястото, дори каза, че ще бъда в компанията на жена в последния си час“, сензационно довери певицата. Тя допълва, че ясновидката от Рупите й предсказала още творческото и дълголетие. Казала й, че „ке живее с орлите и ке си отиде с микрофон в ръка“.

Ванга имала предвид, че иконата на българската музика ще продължи да пее до края на живота си.

Още миналата година естрадната легенда обаче уреди завещанието си. Тя прехвърли цялото си несметно богатство на фондация, която учреди на свое име. Примата приписа на дружеството своето материално и нематериално имане и по този начин лиши роднините си от наследство. Звезда №1 на българската естрада има по-голяма сестра Магда, която я е дарила с две племеннички – Мария и Радмила. Те от своя страна също имат деца, на които певицата се пада баба. Въпреки че допреди година поддържаше топли отношения с тях, след като Лили реши да не им остави и грош, отношенията им се влошиха.

По нейно искане имотите, финансите и правата върху цялото творчество са прехвърлени с нотариус във фондация „Лили Иванова“, която ще се разпорежда с тях завинаги, дори след нейната кончина. Според запознати става дума за авоари на стойност от близо 20 милиона лева. Въпреки че е в перфектно здраве и в момента примата организира поредното си национално турне, очевидно някои съдбовни мисли все по-често я връхлитат.

---

България

Първи смъртни случаи от коклюш у нас?

Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се усложнява. bTV научи, че вече има първи смъртни случаи – на бебета от Кюстендил.

Според информацията децата все още не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина.

Все още обаче се очаква официално потвърждение и от Министерство на здравеопазването.

Очаквайте подробности!

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com