Свържете се с нас

България

Голяма промяна в Гърция: Плащането в брой отива в историята, важи за суми до…

Служителите на държавните финанси в Гърция се опитват да сложат край на паричните транзакции над 500 евро в опит да се справят с укриването на данъци, пише Труд. 

С новия данъчен законопроект, който влиза в сила в началото на 2024 г., ще бъде въведена пълна забрана за използване на пари в брой за транзакции на стойност над 500 евро.

Съгласно новата наредба тези, които приемат плащания в брой над този лимит, ще бъдат глобени с двойна сума на транзакцията. С други думи, ако предприятия или свободни предприемачи получат 2000 евро в брой от клиент, ще загубят 4000 евро.

Увеличаването на глобата за използване на пари в брой при транзакции над 500 евро до удвояване на сумата на транзакцията беше счетено за необходимо, тъй като глобата от 100 евро не попречи на мнозина да изберат плащане в брой, коментират финансисти.

В същото време, с до пролетта на 2024 г. парите в брой ще бъдат заменени от „ПОС навсякъде“. Всеки път, когато се плаща с карта, разписка ще се генерира автоматично на касата на магазина и ще се изпраща до НАП, какво и как е платено с карта.

Според централната банка на Гърция картовите плащания в Гърция (особено след капиталовия контрол през 2015 г. и пандемията от 2020 г.) продължават да се развиват бързо.

Средната сметка за картова транзакция падна доста под 50 евро (през първата половина на годината сумата беше 46 евро) през 2023 г., както и 48 евро през втората половина на 2022 г. и повече от 50 през 2021 г.

Управителят на Централната банка на Гърция Янис Стурнарас в речта си на тема: „Фискални събития – борбата с укриването на данъци” на 19-ия данъчен форум в хотел Atheneum InterContinental, подчерта, че „борбата с укриването на данъци и по-справедливо разпределението на данъчната тежест трябва да получи приоритет.

Г-н Стурнарас представи редица политически предложения, насочени към справяне с този проблем за да се осигурят увеличени данъчни приходи, включително по-нататъшно разширяване на електронните транзакции чрез разпространение и използване (POS) на повече видове услуги и икономически дейности.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com