Свържете се с нас

България

Германците полудяха: Зареждайте в България, а за най-евтино ходете до…

В Германия има големи разлики в цените на горивата на бензиностанциите на магистралите и всички останали. Това показват данните на Германския автомобилен клуб ADAC. Разликата може да надхвърли 20 евро на резервоар. Изводите са направени след проучване, което е сравнило цените на 40 бензиностанции на случаен принцип.

От ADAC съветват хората, които ще пътуват, да зареждат вечер между 18:00 и 22:00 часа на бензиностанциите в населените места. Тогава средно цената на горивата е най-ниска, цитира АРД резултатите от проучването.

Анализираните данни са от месец март тази година. Тогава средната икономия при отбиване от магистралата и зареждане на бензиностанция извън нея е била около 42 цента за литър бензин Е10 и малко под 36 цента за литър дизел. Най-голямата установена разлика в цената е била почти 70 цента за един литър гориво.

Нормални пазарни разлики или наглост?

За експерта от ADAC Кристиан Лаберер, цитиран от АРД, това са огромни разлики в цените. Отбелязва се и това, че след март, когато е било проведено проучването, пазарът на горива малко се е поуспокоил. „Въпреки това разликите в цените между бензиностанциите на магистралите и тези извън тях все още са доста значителни. Следователно основното послание на нашето проучване не се е променило“, казва още Лаберер за АРД.

Според информационната агенция ДПА актуалните цени на горивата потвърждават извода на автомобилния клуб. Често биват регистрирани разлики в цените между 30 и 40 цента, уточнява агенцията.

„Ако компаниите продават горивото си на магистралата с няколко цента по-скъпо, отколкото на другите бензиностанции, това е разбираемо. Но установяваните от нас надценки по магистралите е просто наглост“, е цитиран да казва шефът на отдела за транспорт в ADAC Герхард Хилебранд.

В България е най-евтино

Още по-големи икономии можете да реализирате в чужбина, посочват по темата от Института за германска икономика, пише pariteni.bg. В България един литър бензин А95 струва с 50 евроцента по-малко, отколкото в Германия, а в Австрия са почти 30 цента за литър.

В България горивата са с около 50 евроцента по-евтини, отколкото в Германия

По-скъпи от тези в Германия са горивата във Франция и Италия, които привличат и много германски туристи, се казва още в информацията.

От Германския автомобилен клуб са изчислили още, че ако се отбиете от магистралата, за да заредите колата си, можете да спестите до 21 евро за един резервоар от 50 литра бензин и около 18 евро, ако колата ви е дизелова. На този фон от ADAC заключават, че зареждането на гориво извън магистралите е нещо, което си струва като цяло.

Организацията препоръчва още да се използват мобилни приложения, които следят цените на горивата по бензиностанциите в реално време.

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com