Свържете се с нас

България

Генчо разцепи Дунев: Не си пич, а скатавка

Откровеният Генчо се зае да нищи образа на спортната ни легенда Краси Дунев, като не му спести нищо. Той не скри, че е имал доста сериозни очаквания към олимпийския шампион, като най-улегналия мъж в „Игри на волята“ този сезон. “ Все пак изживял най-много, преживял големи възходи в живота си и така нататък. Да не е най-великото нещо в живота му.

Някак си да минава по-между другото, да е по-неглиже, да не се впряга чак толкова от самите ситуации, да иска да е просто пич вътре, да излезе като пич, да го изживее. Аз така го виждам на негово място, ако съм такъв голям спортист, да вляза на такова място с младежи бих присъствал точно като една старейшина над тях. Бих го изживял това нещо по най-добрия начин, да изляза като пич от там“, категоричен е харманлията Генчо.

Според Гената Красимир е влязъл в играта с особени стратегии, които не може да разбере защо са му. „Стои, скатава се в единия край. Не участва в никакви спорове, не заема никакви крайни страни за нищо. Не въдворява ред за нищо, не решава проблеми, нещо като имат спорове. Никъде не излиза на битка.

Всеки път се обръща с това, че трябва да чака дъщеря си“, нищи образа още миналогодишният участник от „Игри на волята“. И продължава: „Ми аз, дъщеря ми, аз… Чакай, човек. Ти си на 50 години! Дъщеря ти е израснала пред тебе. Какво ще стоиш там, за къде ще я пазиш. Ти трябва да си реалист! Тоя човек е спортист цял живот, толкова спортисти са минали при него, не знае ли дъщеря му на какво е способна?“, казва още Генчо Генчев.

---

България

Доктор Пламен Крумов е намереният мъртъв мъж в Пловдив

Лекарят, който в неделя по обяд беше намерен мъртъв в дома си в Пловдив, е урологът от Пазарджик Пламен Крумов. Няма данни за насилие.

По информация на БЛИЦ 39-годишният лекар е предозирал наркотични вещества и от това си е отишъл. Няма данни мъжът да е бил семеен или да е имал деца. Не се касае и за самоубийство, казаха разследващи. Няма оставено предсмъртно писмо. Тялото е откарано в съдебна медицина за аутопсия.

Д-р Крумов е бил началник на Урологичното отделение в МБАЛ Пазарджик допреди няколко години. Понастоящем е работил и живеел в Пловдив. Бил е добър специалист.

През 2020 г. благодарен пациент – известният преподавател в НАСА доц. Д-р Койчо Златев, е избрал именно д-р Крумов да го лекува.

Ето какво казва той в благодарственото си писмо, изпратено до тогавашния здравен министър и до болницата в Пазарджик: След много срещи, консултации с приятели и специалисти в областта на урологията аз избрах да бъда лекуван и опериран от д-р Пламен Крумов, началник на Урологичното отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД.

Операцията мина успешно, но по-важното е, че видях и усетих, че този млад човек е създал съвременна и иновативна методика и организация. Много знаещ и убедителен в своите действия специалист.

---

България

Заплаха за Путин? Самолетът му е ескортиран от 4 изтребителя за полета до Абу Даби

Самолетът на руския президент Владимир Путин е бил неотлъчно следван от четири изтребителя Су-35С по време на целия полет до Обединените арабски емирства, съобщи Кремъл.

„От излитането до кацането на президентския самолет на летището в Абу Даби държавният глава е бил ескортиран от четири самолета Су-35С на Военновъздушните сили“, информира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс. Има сведения за подготвян атентат.

Без да разкрива много детайли, Песков единствено уточни, че въпросните изтребители са снабдени с „разнообразно въоръжение“.

За въздушния ескорт на президентския самолет бяха получени специални разрешения от държавите, през чиито територии мина маршрутът на президента. Благодарим им за съдействието, допълни Песков.

---

Made in BG

Спомени от СОЦА: Ядяхме само кучешка радост и русенско варено, защото другото беше само с връзки

Напоследък много чета и слушам колко хубаво било през социализма. Онзи ден един таксиметров шофьор ронеше сълзи за времето на Бай Тошо, когато си живеел много добре и тогава всеки можел да си позволи всичко в магазините.
Какво обаче имаше във въпросните магазини тогава, помните ли?

Да вземем супермаркета. Прах за пране 2 вида – „Алфа“ и „Гама“, сапун – два вида. На рафтовете с консерви – русенско варено, скумрия, копърка и „Ропотамо“. По-нататък – шипков мармалад, бисквити – обикновени и чаени „Чайка“. На щанда за салами – кучешка радост и кренвирши.

На рафта за парфюмерия и козметика имаше шампоан „Зелена ябълка“, крем за бръснене „Каро“, крем за ръце и яйчен шампоан. С дезодорант „Рексона” можеше да се сдобиеш само ако имаш дебели връзки с магазинерката.

В плод-зеленчука преобладаващите артикули бяха бутилките с нектари и бурканите с домати. За бананите за Нова година няма и да споменавам. В рибния магазин – скумрия, цаца и хамсия.

Речта на таксиметровия шофьор завърши с думите: „При Тодор Живков си беше много по-хубаво. Сега трябва много да се работи, от сутрин до вечер въртя волана.” Е, да, сега дойде време да се работи. Едно време никой не работеше, всеки се скатаваше и затова социализмът го докара до под кривата круша.

В. Паскалева, Русе

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com