Свържете се с нас

Любопитно

Гадателката на Берлускони сподели какво й е казал малко преди да умре и посочи следващия велик лидер на Италия

Италия загуби един изключителен човек и лидер Силвио Берлускони, когото дори противниците му признаваха. Той преживя много предателства, пребори рака, беше осъждан, обвиняван, но винаги се изправяше. Негова опора през последните 30 години беше българката Теодора Стефанова, по-известна у нас като гадателката на Берлускони.

Между двамата имаше истинско приятелство, което рядко се среща в днешно време. Пред „Телеграф“ Стефанова разказа какъв беше Силвио Берлускони извън прожекторите – какъвто малцина го познаваха.

– Теодора, какъв беше Силвио Берлускони извън прожекторите?

– Италия загуби един изключителен човек с огромна харизма, много интелигентен, с огромно сърце и душа. Той беше едно дете в стара душа. Имаше много отворени канали, беше много сензитивен и не случайно над вилата му „Чертоза“ се наблюдаваха много метеорити, които зареждат с една особена енергия.

Той беше много близко до хората и с много развито чувство за хумор. Силвио беше любим на всички – от младите до най-възрастните. Намираше общ език с всеки и първото нещо, което питаше хората, е с какво би могъл да им помогне. Успяваше да накара и непознатите да се чувстват добре в компанията му.

Извън прожекторите Силвио беше приятелят, беше забавен – разказваше вицове, обичаше да ни разсмива, беше естествен и неподправен. Беше невъзможно да не се заразиш от чара и усмивката му, от отношението и поведението му, беше истински кавалер. Прекрасен баща и дядо беше. Беше голям оптимист, винаги успяваше да вдъхне кураж и вяра и с много развито чувство за справедливост. Винаги отстояваше принципите и ценностите си.

Силвио беше много интелигентен човек с реална преценка на ситуациите. Неговият живот не е бил никак лек. Когато влиза в политиката, са едни от най-тежките му етапи в живота. Той беше най-преследваният мъж и политик на планетата, с всички тези скалъпени и измислени обвинения.

Когато за последно се чухме по телефона и му бяха дали да ми се обади от болницата, искаше да ми благодари за това, което му бях казала преди години, че ще изчисти името и авторитета си и всички обвинения ще отпаднат и ще бъде невинен и оправдан пред целия италиански народ и пред целия свят.

Той много държеше на личността си, на себе си, на чувството си за справедливост, което чакаше толкова много години да се случи. И това се случи. Така че никога няма да забравя този момент.

Беше му много тежко заради този период. Тогава го преследваха, осъдиха, унижиха, накараха го да напусне поста като министър-председател и какво ли не преживяха той и семейството му, децата му. В този момент се бореше и с тумор на простатата и тази трудна битка спечели и оздравя и се върна още по-силен.

През всички тези години искаше да направи и създаде цяла дясна партия, успя да сбъдне мечтата си, независимо трудностите и предателствата. Той умееше да прощава. Успя да обедини всички въпреки различията им. Той обичаше много Италия и искаше да я направи много силна и добре развита.

Няма да забравя, като ми казваше: „Теодора, има едни комунисти, които ме преследват и ми унищожиха авторитета и живота, преминавам през много тежък период“. И тогава му бях голяма опора и му споделях какво виждам, че всичките обвинения ще отпаднат и ще бъде невинен. Всичко това се случи. Повтарям го, защото това е много важен етап от живота му.

– Как те срещна съдбата с него?

– През далечната 1992 година се запознах с него чрез майка му Роза и чрез жената, която му чистеше къщата. Тогава отидох на празника на „Милан“ и там се запознахме, там ме покани на масата, започнах да му разказвам историята пред всички. Той много се впечатли. Направих му консултация. Вечерта се забавлявахме, без да очаквам нищо.

Така на 16 януари 1993 година ме поканиха в неговата телевизия в най-гледаното предаване „Маурицио Костанцо шоу“. Там беше спортният директор, който се занимава с футбол – харесаха ме и ми предложиха работа. Така вече 30 години правя телевизионна кариера. Благодаря му, че повярва в мен, даде ми възможност да работя и оправдах доверието му, с което съм много горда и доволна от себе си.

– Кое е най-незабравимото ти преживяване с Берлускони, за което малцина знаят?

– Те са много. С него празнувахме всякакви празници – лични и не толкова. Това да вдигнеш Шампионската купа, да те покани в Атина на Шампионска лига, да видиш как „Милан“ печели – това са незабравими моменти. Когато пътувах в самолета с всички футболисти, с техните съпруги и приятелки, винаги съм била на трибуна ВИП, винаги съм била с него да обсъждаме и политически, и лични теми. Това, че ме покани на ваканция да бъда с него в неговата вила „Чертоза“ в Сардения.

Тук искам да благодаря и на г-жа Дарина Павлова, защото когато покани и нея в Чернето и в Аркура, аз бях с нея и така имах възможност повече да си говоря със Силвио. Тогава тя направи грандиозния проект в неговата телевизия – разказа десет различни истории на хора, живеещи в Америка, и пожъна огромен успех.

Самият президент на Италия я награди и Силвио беше много горд, че тя успя. Той много вярваше в нея, подкрепяше я, уважава децата й. Това не се среща всеки ден. Няма как да не забравя тези моменти, да бъда две седмици в неговата вила и да се заредя с прекрасна енергия и да бъда в такава компания с Берлускони. Щастлива съм, че Бог ме срещна с него!

– Успя ли Силвио Берлускони да сбъдне мечтите си и остана ли нещо недовършено?

– Да, той успя да сбъдне всичко. За жалост мечтаеше да види „Монца“ как печели шампионата и да бъде в челната тройка на Шампионска лига, това не го дочака. Малцина знаят, че „Монца“ дори не беше в серия А, а той успя да направи силен отбор. Имаше и много мечти за Европейския парламент. Той беше много горд с Джорджа Мелиони как управлява страната и успя да предаде своите заръки. Дори неговите опоненти са много тъжни, защото една епоха си отиде. Един велик човек си отиде!

– Какво ще се случи с футболния му клуб „Монца“?

– Футболният му клуб ще има възможност да се класира в първите 4 места в следващия сезон. Галиани няма да остави така нещата и ще продължи да ръководи клуба и да направи една добра селекция. Телевизията му също ще продължи да съществува. Неговият син я ръководи с голяма страст и отговорност.

– А какво е бъдещето на Италия?

– В политически аспект смятам, че ще има големи трансформации. Според мен дъщеря му Марина Берлускони ще е следващият лидер. Изцяло женски екип ще има възможността да трансформира Италия. Марина не искаше да се занимава с политика, но Силвио я подготвяше последните години и тя ще има реалния шанс да е следващият велик лидер, стига да пожелае това.

– С какво ще запомниш Берлускони?

– Ще го запомня с чара му, с усмивката му. Ще го запомня с честността му и как винаги казваше, че мисията ми е да помагам на хората и ме съветваше никога да не се променям. Ще остане в нашите сърца завинаги. Той мечтаеше да види всичките си деца и внуци обединени и заедно. Спомням си как преди доста години имаше една българска делегация от политици в Италия и искаха да видят „Тайната вечеря“.

Оказа се, че има някакви проблеми и не ги пускаха. Тогава се обадих на секретарката на Силвио Берлускони, ако може да говоря с него, обясних му всичко. Тогава ми каза да му изпратя всичките имена и следобед делегацията посети „Тайната вечеря“.

Спомням си също така как Ивайло Петев беше треньор на националния отбор по футбол и искаше да гледа мач на „Милан“ срещу „Ювентус“ в последния момент, когато вече всичко беше разпродадено. Тогава се обадих на Силвио Берлускони, обсъдихме политиката и след това му споделих, че Ивайло Петев иска да гледа този мач заедно със съпругата си и веднага им издаде два пропуска и така успяха да гледат дербито. Винаги съм се старала да помагам и да представя България по най-добрия начин.

– Ти му беше дясната ръка и той се допитваше за всичко с теб. Сега накъде?

– Оттук нататък доста неща ще се променят. Ще се преразпределят някои работи, свързани с неговите фирми, и смятам, че всичко достатъчно добре е подредил и завещал, така че всички да са доволни – и децата му, и внуците, и хората, на които вярваше и обичаше. Така че не вярвам да има големи катаклизми. Всички много скърбим за него, защото той остави много голямо богатство от съвети. Ще го носим в душите и сърцата ни. Такъв човек никога не умира.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Ана намери 72 000 евро, а когато върна парите на собственика, се случи нещо неподозирано! Ето каква съдба сполетя жената

Бездомна жена откри 72 000 евро в боклука. Тя взе решение да ги върне на собственика.

Това се оказа съдбоносно и преобърна живота ѝ на 180 градуса.

Историята на бездомната Анна Круз доказва, че все още има честни хора на този свят.

23-годишната самотна майка живее в депата за отпадъци, но е запазила доброто си сърце въпреки неволите. Историята на тази честната, добра и смела жена е наистина необикновена.

Анна работи в депо за отпадъци, в което обичайно работят само мъже. Тя обаче е бездомна и просто няма къде другаде да изкарва пари, за да гледа детето си.

В един от обичайните си работни дни жената открива чекове на обща стойност 72 000 евро.

Те били записани на името на болница в Сао Пауло. Без да се замисля Анна се свързала с болницата и разказала за чековете.

Анна Круз бързо се превръща в медийна звезда. След като връща парите и се появява в новините, с нея се свързват няколко модни агенции. Те ѝ предлагат работа.

Днес бившата бездомничка е модел и животът ѝ определено е по-красив.

Ана намери 72 000 евро
Ана Круз 72 000 евро
Бездомна жена стана модел

---

Любопитно

Каквото докоснат, на злато става! Ето зодиите, които имат вроден талант да привличат парите

Парите са болна тема за много хора по света. И докато за някои от нас печеленето им е свързано с усилия и вечна борба, то при други те сякаш идват сами, „от нищото“.

Днес ще ви разкрием кои са петте знака от зодиака, които буквално превръщат в злато всичко, до което се докоснат. Представителите на тези печалбарски зодии проявяват склонност да печелят приятни доходи, без много зор. Така че, ако сте любопитни да разберете къде парите пристигат като вода, погледнете нататък!

Скорпионът-талант

Първият победител е Скорпиона. Те са здраво нахъсани хора, които при всяко положение стигат докрай, когато се фиксират към нещо, което неистиво искат. Това означава, че щом става дума за печелене на пари, те ще дадат всичко от себе си, за да инкасират това, което желаят – независимо дали става въпрос за разгръщане на собствен бизнес или за умно инвестиране. Скорпионите с истински таланти в това да поемат добре пресметнати рискове, които в крайна сметка често се увенчават в успех.

Самородният гений Телец

Номер две, Телецът е знак, който има умението да постигне финансова стабилност и сигурност повече от всеки друг в астрала. Телците са брутално упорити, когато става въпрос за постигане на финансовите им мераци, така че ако решат да си купят нещо скъпо или луксозно, те няма да се откажат, докато не сложат ръце върху него! Те също така умеят да нюхнат изгодни сделки и инвестиции, което ги устремява до комфортен начин на живот в бъдеще.

Козирогът обича парите 

Козирозите са носители на едно съдбоносно преимущество – те в значителна степен са едни от най-дисциплинираните и стъпили здраво на земята зодии. Предишните две са просто с природна дарба и им се получава по рождение, а Козирогът се сдобива с сериозни суми заради умението му да влага мощни усилия в това, на което се е посветил. Другият ползотворен ефект на Козирога спрямо постъпленията, е че те знаят по какъв начин да спестяват пари и твърде рядко им се случва да изнемогват в края на месеца.

Триумфът на Лъва

Лъвът, очевидно, е кралят на астрологичните знаци. И както Лъвът е могъщ и красив, така и тази зодия иска да притежава луксозните придобивки и му харесва да се разпростира на широко. А това в крайна сметка означава да има резерва от повече парички. Лъвовете държат да се глезят, да вземат в бърлогата бляскави неща и да се отправят към скъпи туристически градове.

Особени характери са и понякога може да хвърлят пари за придобивки, които невинаги са им необходими. Да, не са леко стипци като Козирога, хвърлят пари на вятъра на поразия, обаче са шефчета, трудоспособни, с ясни цели и биха могли да спечелят големи богатства. Ще направят и невъзможното, за да получат повече пари и да надигнат глава сред колегите и да достигнат мечтите си. Безспорно, това са родени шампиони.

Ако са в добра форма, стигат до колосални успехи в работа и често са над всички – така успяват и да са с повече средства. Коварството сред тях е разхищенията им да не станат по-големи от парите, които печелят – бъдете внимателни.

Ракът: любовчия-паралия

Хората, принадлежащи към този знак, имат виртуозни способности във финансовите подходи. Влиятелната интуиция им шепне кои са добрите сделки и по-малко рискованите схеми. По тази причина Ракът много рядко може да изпадне в банкрут. Същото има валидност и за семейния им живот. Ракът може да се свърже с партньор, с който изкусно се градят хубави отношения.

Съответно в дома-крепост рядко кипват караници, а печалбата расте поради ползите на тази здрава връзка. Тъкмо семейната и интимна страст на астрологични любимци, талантът им да се грижат за семейно гнездо, ги стимулира да печелят сериозни приходи.  Ако търсите знаци, при които парите са повече от сигурни, тогава не търсете други освен тези пет страшно успешни финансово играчи.

Със своята находчивост, умения за създаване на контакти и способност да надушват изгодни инвестиции – тези пет със сигурност ще намерят финансов успех с парите! А независимо от това какъв е вашият знак, не се отчайвайте и не забравяйте, че сериозният труд все още е възлова съставка на успеха!

---

България

Почти всички фризери имат тази тайна приставка. Ето защо трябва да я използвате веднъж на 3 месеца:

Почти всеки фризер има част на дъното, която играе важна роля за правилната работа на устройството. Този елемент често е скрит и много хора или не знаят за него, или забравят, че съществува.

В тази статия ще ви разкажем какво представлява тази част и защо е важно да я използвате редовно.

приставка хладилник

Моля, обърнете внимание: Може да има специален клапан или фуния на дъното на вашия фризер . Местоположението и външният му вид зависят от модела на вашия хладилник, така че можете да го намерите сами или да погледнете в инструкциите на устройството.

Понякога този елемент може да бъде скрит или „заключен“, така че трябва да премахнете напълно долното чекмедже, за да го намерите и отворите.

Този елемент е необходим при размразяване на фризера . Именно през клапана или фунията се източва излишната вода. Така че, когато започнете размразяването, той трябва да бъде отворен или издърпан.

Между другото, ако вашият фризер има подобен улей (фуния) на дъното, тогава може би към уреда е включена и специална шпатула.

Правилно размразяване на фризера

Важно е да запомните, че различните модели фризери може да имат различни изисквания. Много съвременни уреди имат функция “No Frost”, благодарение на която не е необходимо да се размразяват ръчно.

За да размразите фризера, първо изпразнете всички рафтове, отворете вратата и изключете уреда от контакта, докато спре да работи.

След това отворете вентила отдолу или поставете специална шпатула върху фунията, така че водата да се отича без проблем.

Поставете контейнер под този елемент за събиране на разтопения лед. Това може да е купа, пластмасов съд или тава. Във всеки случай си струва да поставите кърпа, така че излишната вода да не наводнява пода.

клапан размразяване

Когато целият лед се разтопи, измийте вътрешността на фризера и върнете чекмеджетата на мястото им. След като всичко изсъхне, включете устройството в контакта.

Защо трябва да размразявате фризера си?

Размразените фризери консумират по-малко електроенергия и е по-малко вероятно да се повредят.

Освен това в чист уред храната се запазва по-дълго и остава вкусна.

Ако не сте размразявали хладилника си от известно време, това е знак, че е време да помислите за това.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com