Свържете се с нас

България

Всички я знаем, но малцина осъзнават тайната на молитвата „Отче наш“! Отворете си очите преди Коледните празници!

Текстът на тази молитва е свързан с много интересни факти и дори тайни:

Историята на молитвата

“Отче наш” единствената молитва, която ни е дарил самият Господ. Смята се, че тя е даден на човечеството от Христос, а не е измислена нито от светци, нито от обикновени хора и точно в това се състои голямата й сила. Текстът на самата молитва звучи така:

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

Тези думи отразяват всички човешки потребности и стремежи за спасяването на душата. Смисълът и тайната на молитва се състоят в това, че тя представлява универсални божии думи, които могат да се използват както за благославяне на своя път, така и за защита от нечисти сили, от болести и всяка беда.
История за спасяване

Един руски ветеран от Втората световна война, някой Александър, изпратил писмо до жена си, което не дошло. Изглеждало, че то било изгубено, защото се намирало на едно местата на дислокация на войската.

В него мъжът казвал, че е обкръжен от немците през 1944 година и очаквал своята гибел от ръката на противника.

“С ранен крак лежах вкъщи, чувах шум от стъпки и немски говор. Разбрах, че сега ще умра. Нашите бяха близко, но да разчитам на тях беше просто смешно. Не можех да мърдам – не само защото бях ранен, но и защото бях в ступор.

Те ме видяха, аз се изплаших, но не спирах да чета молитвата. Оказа се, че немецът няма патрони – той започна да говори бързо нещо със своите, но нещо не беше наред. Втурнаха се рязко да бягат, хвърляйки в краката ми граната – така, че да не мога я достигна. Когато прочетох последната строфа от молитвата, разбрах, че гранатата не се е взривила”.

Светът познава много такива истории. Молитвата е спасявала хора, които са срещали в гората вълци – те са се обръщали и си отивали.

Молитвата е поставяла праведния път пред крадци и разбойници, които са връщали откраднатите вещи, прилагайки бележки за разкаяние и за това, че това им е казано от Бог.

Този свещен текст спасява от студ, огън, вятър и от всяка напаст, която може да застраши живота.

Но най-главната тайна на тази молитва не е само в скръбта. Четете “Отче наш” всеки ден и това ще изпълни живота ви със светлина и добро. Благодарете на Бог чрез тази молитва за това, че сте живи и винаги ще бъдете здрави и щастливи.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всичко побеля, градушка като орех помля всичко в тази част от България

Градушка с големината на орех се изсипа в карловското село Горни Домлян. Стихията унищожи посевите на хората в селото. Няма данни за други щети, съобщи кметът на селото Тошо Томанов.

Градушката е била предшествана от буря и силен вятър. Продължила е около 30 минути.

„Всичко побеля. Лозята и земеделската продукция е унищожена. Има наводнени етажи от къщи, защото хората са оставили отворени прозорците на домовете си. Никой не очакваше, че ще ни удари толкова продължителна градушка“, посочи Томанов пред БНТ.

Заради лошите метеорологични условия проявите, посветени за Апостола, се отменят, предаде новини.бг.

Градушка е паднала в село Горни Домлян, става ясно от постове на хора, живущи там, пише „Подбалкански новинар“.

От снимките е видно, че ситна градушка с размери от грахово зърно до лешник е съсипала посевите в градините на горнодомлянци.

vsdfvdbfdbdfngfngnmfghm

 

1721402935 451697182 1015908393872114 2847961240746178361 n

1721402935 451765710 1015908380538782 647674902279641113 n

От картата в сайта на Агенцията за борба с градушките става ясно, че градоносният облак се е сформирал югоизточно от Карлово и се е насочил в посока Брезово, като по пътя му са били селата Ведраре, Куртово и Горни Домлян.

До края на деня се очакват още валежи, предупреждават от НИМХ в сайта си meteo.bg .

---

България

Пламна Беклемето

Нов пожар е възникнал в дере до старопланинския проход Беклемето. Най-вероятно огънят е причинен от мълния. Горят сухи треви и храсти в ниската част от южната страна на прохода, предава Plovdiv24.bg.

Към мястото са изпратени голяма част от пожарникарите, които гасиха огъня в село Отец Паисиево. Там е и директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. С механизирана техника се правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня към Балкана.

Екипи на пожарната начело с началника на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Димитър Бришимов остават в село Отец Паисиево. Днес ще се обхожда периметъра и се очаква ситуацията да бъде напълно овладяна, уточниха от РДПБЗН.

---

България

Проф. Попов тревожно: Имате ли тези симптоми, пипнал ви е летният COVID

„Изчерпа се имунитетът на хората след ваксинацията срещу COVID -19 и след боледуването. Вирусът непрекъснато мутира“.

Така проф. Георги Попов, началник на клиника по Инфекциозни болести обясни появата на COVID -19 през лятото.

„Симптомите на летния COVID -19 са лека температура – 37-38 градуса, болки в гърлото и лека кашлица. Може да има и стомашни проблеми. Все по-рядко се среща и онзи симптом за промяна на обонянието“, обясни инфекционистът.

„Ковид пак се появи, но това не е нещо изненадващо. След онези големи вълни в началото на пандемията този вирус придоби нов маниер на разпространение. Освен през есенно-зимния период, вече има втори пик и през лятото“, поясни проф. Георги Попов.

Експертът допълни, че това се дължи на два основни фактора: изчерпването на имунитета на ваксиниране и преболедуване, и на постоянната му мутация в шипчестия протеин.

За да поддържаме в оптимално ниво имунната ни система, инфекционистът сподели, че за целта трябва да се избягва стресът, повече да си почиваме, да консумираме здравословна храна и да водим здравословен начин на живот.

В заключение проф. Попов предупреди, че рано или късно вариантите на COVID-19 – „Флирт“ и „Флюке“, които в момента върлуват в САЩ и Западна Европа, ще дойдат и у нас.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com