Свържете се с нас

България

Вдигнаха колата на инспектор от ДАИ, реакцията му ще вбеси цяла България!

Служител на Държавната автомобилна инспекция в Пловдив свали номерата и отне книжката на работник в общинското предприятие „Паркиране и репатриране“. Причината – вдигнал личния му автомобил заради неправилно спиране.

Общината ще обжалва съставения акт, а в същото време ДАИ започна вътрешна проверка по случая, която трябва да установи има ли злоупотреба със служебно положение.

Скандалът избухнал, след като общинският репатриращ автомобил вдигнал неправилно паркирана пред ДАИ-Пловдив кола.

„След като минахме с паяка, констатирахме нарушение на кола, която е спряла пред знак, с който е забранено спирането и паркирането и съответно взехме мерки, за да бъде отстранена от мястото. След което я докарахме колата тука и тръгнахме за друг сигнал“, разказва пред БНТ Николай Атанасов – служител на ОП „Паркиране и репатриране“.

През това време собственикът на вдигнатия автомобил, който се оказал служител на ДАИ Пловдив, установил липсата му и отишъл на наказателния паркинг, за да си плати глобата.

„Идват две лица – единият с униформа на ДАИ. Той непрестанно обижда, заплашва нашите служители, също така твърди, че ще се върне и ще – цитирам – „ще видите какво ще се случи“, разказва Нъшан Деркалестаниан – ОП „Паркиране и репатриране“.

В яда си инспекторът от ДАИ залепил фиша с глобата си върху будката на наказателния паркинг. След това заедно със свой колега изчакал паяка да се върне отново и започнала изненадваща проверка. На шофьора на репатрака е съставен акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

„Констатираните нарушения са – липса на лиценз за извършване на обществен транспорт, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница“, допълни Деркалестаниан.

„Казаха, че задължително трябва да ми вземат книжката, задължително трябва да спрат автомобила. Не работя в момента – нито работя, нито си карам личната кола. Вързаха ми ръцете отвсякъде“, разказва Димитър Стоянов – шофьор на паяка.

Димитър подписал съставения акт с възражения. Такива има и директорът на ОП „Паркиране и репатриране“, затова ще обжалват глобата на ДАИ.

„Считаме, че всички констатации са неоснователни, тъй като общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ град Пловдив не извършва търговска дейност. Нашата функция, на общинското предприятие е превенция на извършваните административни нарушения на територията на община Пловдив“, смята Нъшан Деркалестаниан.

Ден след скандалния случай инспектор на държавната автомобилна администрация от София пристигна в Пловдив, за да провери действията на техния служител. От „Автомобилна администрация“ заявиха, че съставеният акт е заради липсата на лиценз за превози на товари.

„Нека да проверим случая, да установим какви видове превози, какво МПС – тогава можем да дадем някакво заключение. Не можем да твърдим че има незаконни превози без да сме установили факти и обстоятелства за извършената проверка“, коментира Антон Ставрев, „Автомобилна администрация“.

Заради това, че са с едно превозно средство по-малко и с шофьор с отнета книжка, общинското предприятие работи в намален обем.

---

България

Ад на магистрала „Тракия“

Кадър Флагман

За днес са обявени жълт и оранжев код за интензивни валежи.

За голяма опасност на АМ „Тракия“ предупреждават шофьори в социалните мрежи. Около Ямбол, вследствие на обилните валежи, пътната настилка е мокра, на места има локви и има риск от аквапланинг.

„Не карайте с висока скорост и бъдете внимателни по рисковите участъци. Дъждът ту спира, ту започва пак“, апелира шофьор, предаде Флагман.

За днес синоптиците предупреждават за градушки, порои и силни бури през следващите 36 часа. В петък в източните и южните райони важи оранжев код за опасно време – за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и част от област Русе.

Жълт код е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Велико Търново, част от област Русе, Габрово, Ловеч. За останалите области е в сила зелен код.

Силни бури и градушки удариха редица райони на страната вчера и причиниха множество материали щети. В Нова Загора обявиха бедствено положение след мощната буря. Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха с големината на яйце. Силна буря нанесе сериозни щети и в Казанлъшко. Паднали дървета затрудниха минаването през прохода Шипка.

---

България

Шипка след градушката, хората не могат да извадят колите си от леда

Булфото

Кадри от Шипка след градушката показват силата на стихията.

Колита са затънали в лед до праговете.

Хората не могат да ги извадят.

Силна буря от нощи е причинила множество материални щети в Казанлък, Шипка и няколко населени места. Няма пострадали хора. Заради паднали дървета е било затруднено преминаването през прохода Шипка. Там се е активирало и свлачище.

Множество са падналите дървета.

Отнесен е част от покрива на детска градина. Поражения има и на цветарския сектор на пазара.

Вследствие от бурята няколко населени места са без електричество. Екипи и доброволци работят по овладяването на щетите, предаде Морето.нет.

Кметът на Шипка ще обяви бедствено положение в населеното място, след като вчера бурята, която премина през Казанлъшко вчера надвечер.

Градушката е свалила листата на всички дървета, унищожила е реколтата, а покривите на къщите масово са с увредени покриви.

Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Кметът Василка Панайотова призова държавата да помогне на местните хора.

---

България

ГЕРБ-СДС е големият победител на изборите! Всички резултати

ГЕРБ-СДС е големият победител изборите за национален и европейски парламент. Това сочат данни от предварителните екзитполове.

Коалицията печели парламентарния вот с огромна преднина пред останалите.

На този етап Движението за права и свободи се нарежда на второ място, като оставя зад себе си „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

Резултатът на ДПС е отличен. Партията е на път да постигне най-големия брой народни представители от създаването си.

Движението има голям шанс да увеличи парламентарната си група, след окончателното преброяване на гласовете от чужбина.

„Възраждане“ заема четвърто място, а пето място засега остава за „БСП за България“.

Партия „Има такъв народ“ е на шесто място.

Голямата изненада на националния вот се казва партия „Величие“. Формацията е ръководена от бившия офицер от НСО Николай Марков, а в нея голямо участие има и ексдепутатката Виктория Василева.

„Величие“ е на ръба на влизане в Народното събрание, а съдбата й ще бъде решена след окончателното преброяване на бюлетините.

По отношение на евровота на този етап ГЕРБ-СДС вкарва шестима евродепутати, като отново е лидер. ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане“ са с равен резултат и ще имат по трима евродепутати, а БСП ще има двама свой представители в Брюксел.

Резултатите от преференциите ще подредят окончателния списък на кандидате за Европейския парламент.

 

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com