Свържете се с нас

България

Ваучерите за храна стават електронни?

Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда проектът за държавен бюджет за тази година.

Ще има преходен период от шест месеца от 1 януари до 1 юли догодина, през който ще действат едновременно ваучерите на хартия и на електронен носител.

Проектът на Държавен бюджет за 2023 година предвижда да се запази действащото данъчно облекчение за предоставяне на социални разходи в размер до 200 лева месечно на наетите лица под формата на ваучери за храна.

По последни данни на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България ваучери ползват над 700 000 работещи. Целта на дигитализацията е да се постигне намаляване на административната тежест и да се осигури по-конкурентна среда за всички, участващи в схемата за данъчното облекчение: операторите на ваучери за храна, работодателите, наети и други.

Главният секретар на Асоциацията – Таня Обущарова, обясни, че ваучерът ще бъде под формата на карта по подобие на банковите или пък изцяло виртуален в мобилно приложение. 

„Това вече ще зависи от технологиите на самите оператори и служителите ще могат по един много удобен начин да ги използват тези ваучери, но е много важно уточнението, че това остава ваучер. Няма да бъде платежна карта – дебитна или кредитна, от която ние да можем да си изтеглим пари в кеш. Това ще бъде технически невъзможно“, каза тя, предава БНР.

С ваучерите, както и досега, ще се пазарува в търговски обекти и ресторанти. С тях могат да се плащат и туристически услуги.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com