Свържете се с нас

България

Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!

Историята, която ще ви разкажем, е невероятна.

Тази история е за чудо, което е станало благодарение на немски лекари и на свръхсилите, с които явно е дошла на този свят малката Мадисан-Анатоли Никифоров – дъщеричката на българите Стела и Анатоли Никифорови, пише premature-bg.com.

След като през 2014-а се омъжила за Анатоли, който от няколко години вече живеел в Германия, Стела също напуснала България и отишла при съпруга си. Повече от година те правили безрезултатни опити за забременяване. Но се оказало, че и двете маточни тръби на Стела са запушени, в едната всъщност имало малка проходимост, но не достатъчна. Затова лекарите препоръчали забременяване чрез процедурата икси.

Чист късмет било, че 38-годишната тогава Стела успяла да забременее от първия опит, и то с близнаци. В петата седмица от бременността обаче тя получава кървене и губи единия ембрион.

„Проблемите при мен бяха: малка матка, лоша плацента, малко околоплодни води, риск от тромбоза, високо кръвно налягане… И така през два-три дни тичах до гинеколога ми заради кървенето“ – спомня си Стела.

В 18-а гестационна седмица бебето спира да расте.

Най-страшната новина за бременната Стела дошла, когато гинекологът в два поредни прегледа й съобщил едни и същи размери на бебето. Кървенето продължавало, а на 19 юни миналата година Стела се озовава по спешност в болницата с кръвно налягане 255/150. Но на този етап следящият я специалист казал, че няма какво да стори, освен да увеличи дозите на медикаментите й за хипертония и да я прати да си почива у дома.

„Мисля, че днес е най-добрият ден това дете да дойде на бял свят“

През нощта кръвното налягане на Стела продължило да се покачва и тя и съпругът й се обадили в Университетската клиника в Улм, откъдето им казали веднага да идват.

„След обстоен преглед при мен се събраха всички лекaри и главният на родилното отделение. Казаха ми, че има опaсност за живота и на двете ни и трябва да остана в бoлницата. Не трябвашe да лежа по гръб, защото бебчето ми притискаше вена кава и така до нея не достигаше пълноценно кръвоснабдяване.

В същото време трябваше да лежа по гръб, защото акушерките не мoжеха да я открият, за да чуват сърчицето й… – споделя Стела. – И така до заветната събота 24.06.2017, когато главният лекар ме прегледа на видеозон и каза: „Мисля, че днес е най-добрият ден това дете да дойде на бял свят“.

Тъй като бебето било твърде малко за 24 гестационна седмица, лекарите казали, че трябва да направят Т-образен разрез на матката на майката, за да не го наранят при раждането. „И ми казаха – спомня си Стела, – че ако не оцелее, ще трябва да продължа с опитите за забременяване след една година. Аз им казах, че вече си имам дете и друго не искам. Сложиха ми спинална упойка, за жалост от половината корем нагоре не ме хвана. Бяха неистови болки, но стисках зъби и ръмжах, само и само детето ми да е добре. Съпругът ми беше до мен, през цялото време ме галеше и успокояваше. След 15 минути чух слабо гласче, все едно мишле църка. Попитах дали е жива и отговорът беше „Да“.

Ето така се родило едно истинско чудо – тежащо около 250 г момиченце. И то не кога да е, а на рождения ден на татко си. Ето защо я кръщават Мадисан-Анатоли. „15-16 часа след раждането, Мадисан получи кървене на дробчетата, това беше много критично, не се знаеше какво ще се случи с нея след седмица борба от нейна страна и от страна на лекарите, кървенето беше спряно.“

Били са необходими около 30 дни, за да достигнат заветните 300 грама! Минали са през много кръвопреливания, системи…

„Задължително беше всекидневното ни присъствие с мъжа ми в интензивното отделение. Тъй като живеем на 50 км от болницата, държавата ми осигури безплатно жилище на 100 м от нея до изписването на дъщеря ми и имах право 2 пъти на ден да се храня в болницата. Имаше тетрадка, в която ежедневно, на всеки половин час или при сривове, се описваше всичко и имах достъп да прочета какво се е случвало с детето ми, когато съм отсъствала.

Аз отказах психолог, но психoложката всеки ден идваше при мен… ей така да си поговoрим. При първата ни среща ми подари книжка, която да попълвам и описвам всекидневно какво е състоянието на Мади и какво се случва с нея. Като килограми, сантиметри, първа среща с баба, дядо, кога е гушната за първи път, кога и е махната сондата за храна и т.н.

В началото на август 2017-а Мади вече била 400 г.

Тогава от персонала на болницата започнали да обучават Стела да се грижи сама за детето си.

„През този период в началото на август 2017-а – разказва тя, – ми позволиха и да я вземам на гърдите си, което беше задължително, както за мен, така и за съпруга ми! Детето да чувства, че сме до нея и че я обичаме. Първоначално минимум по 1 час, а ако нямаше сривове в дишането и състоянието й, колкото издържаме да стоим в една позиция.

Къпехме я заедно със сестрата, всичко заедно правехме. Дъщеря ми имаше рехабилитация всеки ден, както за моториката, така и за дишането. Бяхме 4 месеца и половина в интензивно и месец и половина при новородените. Не искаха да я пускат, но аз настоях. Затова стоях 1 седмица в болницата заедно с нея в самостоятелна стая, където ме учеха как да й давам медикаментите, курс за спасяване, ако се наложи и т.н.

На 01.12.2017 беше нашето изписване с монитор и кофеин (който е за стимулиране на дишането), които вече не използваме от няколко дни. След изписването ми изпращаха 1 път седмично сестра Катрин от болницата, която ни посещаваше вкъщи и при проблем винаги идваше…“

Можем само да си представим през какви страхове и тревоги е минала тази майка. За нея всяка секунда е била от значение, а всеки преживян от детето й ден – безценен подарък от Съдбата. Затова и всеки ден в 14,43 (рождения час на Мади) в интензивното отделение Стела „празнувала“ рожден ден на дъщеричката си.

„След визитация… бързах да се дезинфекцирам и да вляза при нея, за да й честитя, да й кажа колко е силна и дай благодаря. Вярвайте в децата си! – апелира Стела към всички майки на недоносени деца. – В тези крехки телца се крият истински борци, важното е да им се даде шанс!“

Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!

---

България

He oтxвъpляйтe тaзи мaнтpa зa пapи и cлeд 2 чaca щe имaтe пoвeчe пapи:

He oтxвъpляйтe тaзи мaнтpa зa пapи и cлeд 2 чaca щe имaтe пoвeчe пapи. Πpeди дa пoлyчитe, тpябвa дa дaдeтe ( тoecт дa нaпpaвитe нeщo ) щe Bи cпoдeлим ceгa ĸaĸвo и пocлe щe Bи cпoдeлим и видeoĸлип зa мнoгo интepecнo, зaбpaвни нo изĸлючитeлнo cилни зaĸoни, вceлeнcĸи зaĸoни! Haдявaм ce тaзи инфopмaция дa Bи пoмoгнe и нa Bac дa пpивлeчeтe бoгaтcтвo ĸъм ceбe cи.

B нaчaлoтo мнoгo пpиятeли ми ce cмяxa и ĸaзвaxa, чe тoвa e гoлямa глyпocт и пpocтoтия. Ho cлeд няĸoлĸo мeceцa ycпexи и видимo видяxa, чe paбoти зaпoчнaxa дa ce cмeят и дa ĸaзвaт eми и aз щe пoчнa дa гo пpaвя. Πpoчeтeтe и cпoдeлeтe c пpиятeли, зa дa yceтитe блaгoдeнcтвиeтo в живoтa cи!

Tpябвa дa пpaвитe cлeднoтoтo нeщo.
Bинaги дa имaтe няĸoлĸo бaнĸoти и дa ca пoдpeдeни oт гoлямa ĸъм мaлĸa и c лицe ĸъм ceбe cи. Цeлтa e винaги дa виждaтe нaй – гoлямaтa бaнĸтнoтa. Дoбpa пpaĸтиĸa e дa имaтe eднa cтoтaчĸa и пocлe дpyгитe. Aĸo нямaтe 100лв и c 50лв дa пoчнeтe, нe e гpeшнo.

Цeлтa e дa пpивлeчeтe пapитe, дa ce oтнacятe c yвaжeниe и c paдocт. Baжнo e дa cи миcлитe, чe пapитe дocтигaт лecнo пpи Bac и винaги имaтe! Eднa cтapa нaшa пpиĸaзĸa глacи: Πapи пpи пapи oтивaт ! Bяpнo e !
Cъщo щe Bи cпoдeлим видeoĸлип зa зaĸoнитe зa пpивличaнeтo!
11-тe Bceлeнcĸи зaĸoни:

---

България

Извънредно: Две бебета починаха от коклюш в България

Първи смъртни случаи след заболяване с коклюш у нас от началото на годината.

Две едномесечни бебета от Кюстендил са се заразили и не са успели да преборят болестта, съобщи за Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Те са в предимунизационна възраст, уточни той.

---

България

Лили Иванова на 90: Ванга ми каза точно кога и къде ще умра

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. Макар през последните две десетилетия Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица неоспорими факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена със знанието на властите, пише „Ретро“.

Реалната рождена дата на мегазвездата всъщност била 24 април 1934 г.

Проста сметка показва, че след броени дни Лили навършва достолепните 90. Основното доказателство, подкрепящо теорията, че певицата е 34-и набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на «Естрадна дирекция“, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев. Тази дата на раждане потвърждава приживе и колежката и наборка на Лили Снежана Кратова. Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава Лили Иванова трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Проблемът бил, че организаторите изисквали участничките да не надвишават възрастта от 30 години.

Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да отговаря на регламента и да замине за престижния фестивал.

Вечната Амбър винаги е избягвала да отговаря на въпросите свързани с годините й. Дори на тортите за рождените си дни не слага свещи с цифра, а с въпросителен знак, за да поддържа мистерията  около възрастта си. Haвремето обаче в свое тв интервю примата разкри, че знае кога й как ще си отиде от този свят, благодарение на срещите си с пророчицата Ванга.

„Леля Ванга ми беше като втора майка, помагаше ми, но и не ми спестяваше нищо. Виждахме се поне по веднъж в месеца чак докато си отиде от този свят. Тя ми пророкува точната дата на смъртта, мястото, дори каза, че ще бъда в компанията на жена в последния си час“, сензационно довери певицата. Тя допълва, че ясновидката от Рупите й предсказала още творческото и дълголетие. Казала й, че „ке живее с орлите и ке си отиде с микрофон в ръка“.

Ванга имала предвид, че иконата на българската музика ще продължи да пее до края на живота си.

Още миналата година естрадната легенда обаче уреди завещанието си. Тя прехвърли цялото си несметно богатство на фондация, която учреди на свое име. Примата приписа на дружеството своето материално и нематериално имане и по този начин лиши роднините си от наследство. Звезда №1 на българската естрада има по-голяма сестра Магда, която я е дарила с две племеннички – Мария и Радмила. Те от своя страна също имат деца, на които певицата се пада баба. Въпреки че допреди година поддържаше топли отношения с тях, след като Лили реши да не им остави и грош, отношенията им се влошиха.

По нейно искане имотите, финансите и правата върху цялото творчество са прехвърлени с нотариус във фондация „Лили Иванова“, която ще се разпорежда с тях завинаги, дори след нейната кончина. Според запознати става дума за авоари на стойност от близо 20 милиона лева. Въпреки че е в перфектно здраве и в момента примата организира поредното си национално турне, очевидно някои съдбовни мисли все по-често я връхлитат.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com