Свържете се с нас

България

Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!

Историята, която ще ви разкажем, е невероятна.

Тази история е за чудо, което е станало благодарение на немски лекари и на свръхсилите, с които явно е дошла на този свят малката Мадисан-Анатоли Никифоров – дъщеричката на българите Стела и Анатоли Никифорови, пише premature-bg.com.

След като през 2014-а се омъжила за Анатоли, който от няколко години вече живеел в Германия, Стела също напуснала България и отишла при съпруга си. Повече от година те правили безрезултатни опити за забременяване. Но се оказало, че и двете маточни тръби на Стела са запушени, в едната всъщност имало малка проходимост, но не достатъчна. Затова лекарите препоръчали забременяване чрез процедурата икси.

Чист късмет било, че 38-годишната тогава Стела успяла да забременее от първия опит, и то с близнаци. В петата седмица от бременността обаче тя получава кървене и губи единия ембрион.

„Проблемите при мен бяха: малка матка, лоша плацента, малко околоплодни води, риск от тромбоза, високо кръвно налягане… И така през два-три дни тичах до гинеколога ми заради кървенето“ – спомня си Стела.

В 18-а гестационна седмица бебето спира да расте.

Най-страшната новина за бременната Стела дошла, когато гинекологът в два поредни прегледа й съобщил едни и същи размери на бебето. Кървенето продължавало, а на 19 юни миналата година Стела се озовава по спешност в болницата с кръвно налягане 255/150. Но на този етап следящият я специалист казал, че няма какво да стори, освен да увеличи дозите на медикаментите й за хипертония и да я прати да си почива у дома.

„Мисля, че днес е най-добрият ден това дете да дойде на бял свят“

През нощта кръвното налягане на Стела продължило да се покачва и тя и съпругът й се обадили в Университетската клиника в Улм, откъдето им казали веднага да идват.

„След обстоен преглед при мен се събраха всички лекaри и главният на родилното отделение. Казаха ми, че има опaсност за живота и на двете ни и трябва да остана в бoлницата. Не трябвашe да лежа по гръб, защото бебчето ми притискаше вена кава и така до нея не достигаше пълноценно кръвоснабдяване.

В същото време трябваше да лежа по гръб, защото акушерките не мoжеха да я открият, за да чуват сърчицето й… – споделя Стела. – И така до заветната събота 24.06.2017, когато главният лекар ме прегледа на видеозон и каза: „Мисля, че днес е най-добрият ден това дете да дойде на бял свят“.

Тъй като бебето било твърде малко за 24 гестационна седмица, лекарите казали, че трябва да направят Т-образен разрез на матката на майката, за да не го наранят при раждането. „И ми казаха – спомня си Стела, – че ако не оцелее, ще трябва да продължа с опитите за забременяване след една година. Аз им казах, че вече си имам дете и друго не искам. Сложиха ми спинална упойка, за жалост от половината корем нагоре не ме хвана. Бяха неистови болки, но стисках зъби и ръмжах, само и само детето ми да е добре. Съпругът ми беше до мен, през цялото време ме галеше и успокояваше. След 15 минути чух слабо гласче, все едно мишле църка. Попитах дали е жива и отговорът беше „Да“.

Ето така се родило едно истинско чудо – тежащо около 250 г момиченце. И то не кога да е, а на рождения ден на татко си. Ето защо я кръщават Мадисан-Анатоли. „15-16 часа след раждането, Мадисан получи кървене на дробчетата, това беше много критично, не се знаеше какво ще се случи с нея след седмица борба от нейна страна и от страна на лекарите, кървенето беше спряно.“

Били са необходими около 30 дни, за да достигнат заветните 300 грама! Минали са през много кръвопреливания, системи…

„Задължително беше всекидневното ни присъствие с мъжа ми в интензивното отделение. Тъй като живеем на 50 км от болницата, държавата ми осигури безплатно жилище на 100 м от нея до изписването на дъщеря ми и имах право 2 пъти на ден да се храня в болницата. Имаше тетрадка, в която ежедневно, на всеки половин час или при сривове, се описваше всичко и имах достъп да прочета какво се е случвало с детето ми, когато съм отсъствала.

Аз отказах психолог, но психoложката всеки ден идваше при мен… ей така да си поговoрим. При първата ни среща ми подари книжка, която да попълвам и описвам всекидневно какво е състоянието на Мади и какво се случва с нея. Като килограми, сантиметри, първа среща с баба, дядо, кога е гушната за първи път, кога и е махната сондата за храна и т.н.

В началото на август 2017-а Мади вече била 400 г.

Тогава от персонала на болницата започнали да обучават Стела да се грижи сама за детето си.

„През този период в началото на август 2017-а – разказва тя, – ми позволиха и да я вземам на гърдите си, което беше задължително, както за мен, така и за съпруга ми! Детето да чувства, че сме до нея и че я обичаме. Първоначално минимум по 1 час, а ако нямаше сривове в дишането и състоянието й, колкото издържаме да стоим в една позиция.

Къпехме я заедно със сестрата, всичко заедно правехме. Дъщеря ми имаше рехабилитация всеки ден, както за моториката, така и за дишането. Бяхме 4 месеца и половина в интензивно и месец и половина при новородените. Не искаха да я пускат, но аз настоях. Затова стоях 1 седмица в болницата заедно с нея в самостоятелна стая, където ме учеха как да й давам медикаментите, курс за спасяване, ако се наложи и т.н.

На 01.12.2017 беше нашето изписване с монитор и кофеин (който е за стимулиране на дишането), които вече не използваме от няколко дни. След изписването ми изпращаха 1 път седмично сестра Катрин от болницата, която ни посещаваше вкъщи и при проблем винаги идваше…“

Можем само да си представим през какви страхове и тревоги е минала тази майка. За нея всяка секунда е била от значение, а всеки преживян от детето й ден – безценен подарък от Съдбата. Затова и всеки ден в 14,43 (рождения час на Мади) в интензивното отделение Стела „празнувала“ рожден ден на дъщеричката си.

„След визитация… бързах да се дезинфекцирам и да вляза при нея, за да й честитя, да й кажа колко е силна и дай благодаря. Вярвайте в децата си! – апелира Стела към всички майки на недоносени деца. – В тези крехки телца се крият истински борци, важното е да им се даде шанс!“

Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!Българче, родено 250 грама, вече е на 1 годинка!

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Жестоко убийство край Варна! Изрод ликвидира жена си, после няколко пъти мина през трупа й

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт за убийство, извършено с особена жестокост, срещу 67-годишен мъж, който прегазил с автомобила си жената, с която съжителствал.

Първоначално К.Р. твърдял, че е допуснал фаталния инцидент без умисъл и разследването е започнато за пътнотранспортно произшествие със загинал. В хода на работата по случая станало категорично ясно, че обстоятелствата около смъртта на жената са различни и се касае за тежко умишлено престъпление.

Обвиняемият и жертвата живеели на семейни в град Суворово. На 16 януари 2024 година, жената посетила своята дъщеря, като за целта К.Р. я откарал до град Девня, а след това я прибрал.

Около 15:30 часа, мъжът се намирал в автомобила си, а жената била видимо разстроена и се намирала извън колата. Съсед чул суматохата и се насочил към мястото, за да разбере какво се случва.

Докато стигне до автомобила на К.Р. забелязал, че жената е на земята и се намира под колата, между предните и задните гуми. Незабавно мъжът подал сигнал до водача да спре и да не мърда, тъй като е блъснал човек. А той самият тръгнал към близкия магазин, за да доведе помощ.

Пристигналият на място екип на Спешна помощ констатирал смъртта на жената.

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото.

---

България

Брутален разгул на Слънчака: Ариа го направи със Супер Марио (СНИМКИ)

На истински разгул в дискотека на Слънчев бряг станаха свидетели очевидци. В разгара на купона се оказа скандалната певица Мария Цветкова, която се подвизава с артистичния псевдоним Ариа.

Тя буквално се хвърли да прави секс на сцената с гигантска кукла на… Супер Марио. Потресаващите гледки слисаха дори най-освободените присъстващи.

Хубавицата преди време обяви, че бившият й – бизнесменът Динко Динев, не й давал да стане фолкпевица. Е, сега Ариа вече няма никакви задръжки и е по-разюздана от всякога. Още повече че наскоро скъса с

Продуктите на първите мъже се изследвали от химико-бактериологична лаборатория, последното си гадже – друг богаташ на име Цветан Петков, познат като Цецо Харема.

В разгара на джамборето край морето изпълнителката става доста палава, като на дансинга танцува с героя от компютърните игри Супер Марио. Танците обаче стават доста еротични в даден момент. Ариа награбва мъжката кукла за пакета. След това го обяздва, докато той лежи на земята. През цялото време под оскъдното облекло на чалга фурията на показ изскачат сините й прашки. В друг кадър пък Ариа буквално сяда върху лицето на един от мускулестите голи танцьори, които са част от шоуто.

„България Днес“ научи, че в куклата на Супер Марио всъщност е скрит популярният като рапър Памеца, който има и своя звукозаписна компания. За него се знае, че е лежал в затвора за разпространение на наркотици. Сега обаче е в ролята на интимна половинка на Ариа на сцената.

Необвързаната в момента певица може да бъде забелязана по плажовете в района на Слънчев бряг само в компанията на приятелки. Преди време тя въртеше любов с футболиста Георги Йомов. След като той бе хванат с допинг и изхвърлен от терените за 4 години, играчът стана безинтересен за Ариа и тя му би шута. Сега Йомов се залюби със сексапилна македонка. Мадамата се подвизава като Нал Александра в социалните мрежи и има собствена марка за дрехи.

---

България

Майка продава креватчето на мъртвия син, купувачът се връща седмица по-късно и казва

Когато Валари Уотс роди мъртвородения си син през юли, тя беше с разбито сърце. Все още скърбяща, тя реши да се раздели с повечето от вещите, които беше купила в очакване да върне Ноа у дома.

Тя обаче не искаше да се откаже от бялото креватче и реши да го изключи от гаражната разпродажба, която проведе миналия месец. Въпреки това, когато пенсионерът Джералд Кумпула го видя, поиска да го купи.

28-годишната Уотс се поколеба, но накрая отстъпи, когато чу, че 75-годишният Джералд е майстор, който прави пейки от употребявани дъски и табли.

„Бях малко по-спокойна  с това, защото той щеше да направи нещо хубаво“, каза Уотс. Тя се раздели с него срещу 2 долара.

Уотс разговаря с Лорен, съпругата на Джералд, и тя сподели сърцераздирателната си история, след като Лорен видя дрехите за новородени на разпродажбата и попита Уотс на колко години е синът й.

На път за вкъщи Лорен сподели историята на Уотс с Джералд. Кумпулите, които имат 15 деца и десетки внуци, знаеха, че креватчето принадлежи на Уотс. Седмица по-късно двойката достави пейка на Уотс, направена от яслите.

Говорейки пред TODAY.com, Уотс каза: „Красиво е. Помислих си: „Все още има любезни хора.“

Тя постави пейката в хола си, където може да си спомни Ноа.

„Изпълнена съм с радост, че не просто стои някъде неизползвана“, каза тя. „Сега мога да седя в нея, да държа мечето му, да мисля за него.“

Уотс беше почувствала по-слабо движение на плода в последните дни от доносената си бременност и Ноа беше роден на 22 юли чрез цезарово сечение, само след часове,  Уотс и годеникът Джими Хамблин научиха, че няма сърдечен ритъм. Според лекарите пъпната връв се е притиснала, лишавайки Ноа от кислород.

Снимка: FOX 9 Минеаполис-Св. Пол  

Снимка:  FOX 9 Минеаполис-Св. Пол

Кумпулите, чиято първа внучка беше мъртвородена, разбираха болката на Уотс по-добре от повечето.

„Неизползваното креватче е тъжно напомняне“, каза Джералд. „Пейката е по-скоро паметник. Това е част от това тъжно събитие, но не е напомняне, както би било едно креватче, празно креватче.

Уотс предложи да му плати, но Джералд отказа.

„Просто е хубаво да можеш да направиш нещо за някого. Хубаво е да помагаш на хората“, каза той.

Уотс има 7-годишна дъщеря Nevaeh и ще се омъжи за Hamblin тази есен. Тя заяви, че пейката – която стои близо до ъглова библиотека, която съдържа снимките на Ноа, неговите отпечатъци от ръце, стъпки и пепел – й помага да се справи със скръбта.

„В известен смисъл, когато седя в него, се чувствам утешена от присъствието му, въпреки че той не е тук“, каза Уотс, . „Това е като усещане за мир, всичко е наред. Когато се почувствам потисната, мога да седна на пейката и се чувствам добре, всичко ще бъде наред.”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com