Свържете се с нас

България

Българите посърнаха след тази прогноза за септември

След горещото време в края на август, при което на места в Дунавската равнина температурите превишиха 35-38 градуса и на много места в България и Гърция се образуваха горски пожари, причинени от сушата, от Meteo Balkans съобщават добри новини.

Предстоящият септември ще бъде по-студен, като една от причините са по-честите студени атмосферни фронтове от Северозападна Европа. От климатична гледна точка времето през този месец е трудно за прогнозиране поради честата смяна на циркулацията в Европа.

В първата седмица на септември жегите ще бъдат заменени от серия от студени атмосферни фронтове и температурите ще се понижат. Няма да я има тази изтощителна жега, но пък за сметка на това температурите ще се понижат и ще е ветровито. Отначало ще имаме и гръмотевични бури.

Смяна на циркулацията очакваме към 5-9  септември. Тогава очакваме нов пренос на по-топла и гореща въздушна маса, тогава температурите за кратко ще се повишат и ще са с летни стойности – между и ще са 30-35°C. След краткото затопляне от само три – черти дена  в този момент глобалните модели прогнозират нови студени нахлувания. Очакват се нови студени атмосферни фронтове и по-ниски температури.

На базата на настоящите данни, температурите ще са под нормата, а месечната сума на валежите ще са около и над нормата.

Очаква се средните месечни температури през септември да са по-ниски от обичайната норма, която за равнините е между 15 и 19 градуса, за високите полета – между 14 и 17 градуса, а за планините – между 3 и 8 градуса. Най-високата температура през месеца ще достигне до 34-35 градуса, а най-ниската ще бъде около 5-6 градуса.

В западната половина на страната месечната сума на валежите ще се задържи около и над климатичната норма, която за равнините е между 40 и 60 л./кв.м., а за планинските райони – между 50 и 80 л./кв.м. В Източна България ще се наблюдава засушаване.

Астрономическата есен през 2023 година настъпва на 23 септември в 9:50 часа българско време.

Времето през първото десетдневие на септември

През първото десетдневие се очаква температурите да са с 2-5 градуса под климатичната норма. Максималните температури в страната ще са между 23-28°С, а минималните ще са между 13-17, като по-ниски ще са във високите равнини полета в Западна България – до 10-12°С. По-високи ще са температурите по Черноморието – до 18-19 °С, а максималните – от над 25-28°С.

Месецът ще започне с валежи – главно в западните и централни части от страната. На места те ще са съпроводени от гръмотевици, като не са изключени и градушки.

Дъждове и гръмотевици очакваме главно над планинските райони, но към края на десетдневката те ще отслабват по интензивност, температурите ще се повишават и на много места ще надминат 30°С. Именно към 5-9 септември се очаква и нов пренос на гореща въздушна маса.

Времето през второто десетдневие на септември

Ще имаме повече слънчеви часове. В първите дни от второто десетдневие времето ще е предимно слънчево, а следобедите – с разкъсана висока облачност и на места в планините не е изключено да превали и прегърми.

Температурите ще се повишават и на много места ще са между 25 – 27°С. Към 14-и – 15-и от югозапад ще проникне малко топъл въздух, дневните температури ще се повишат и ще са между  25 -29 °С. След краткотрайното затопляне , до края на второто десетдневие градусите ще се понижат и ще са под 25°С. Времето ще се определя от серия от преминаващи атмосферни смущения, като вероятността и от циклони ще се повишава.

Времето през третото десетдневие на септември

Според данните на климатичните модели, вероятността от образуване на средиземноморски циклони е много по-голяма в този период. В първите дни от третото десетдневие ще бъде облачно и дъждовно. Причината за лошото време е очакван циклон, разположен над Западните и Южни Балкани.

Очакваме и трайно понижение на температурите към края на периода. Възможни са и първите валежи от сняг над 1800-2000 метра. Повечето модели загатват за честа смяна на динамиката и чести циклони.

Към края на третото десетдневие на септември въздушната маса ще се стабилизира и температурите ще се повишат. Очакват се нетипични за края на месеца максимални температури, и дори на места ще надминат 25-29°С .

Любопитно – Народна метеорология

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията. Според нея, ако септември е сух, то октомври ще е дъждовен. Така гласи поверието от народната метеорология.

Какъвто пък е денят на Свети Симеон (1 септември), то такъв ще е целият декември.

Месечните прогнози дават само обща представа за времето поради невъзможността за по-детайлна прогноза в конкретен регион за толкова дълъг период от време. Месечната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Прогнозист: Имре Дузмат / SPM

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com