Свържете се с нас

Made in BG

Българин наби охраната на руския президент Владимир Путин

Александър Команов, е един от малкото хора, които могат да се похвалят, че са набили охраната на руския президент.

Пловдивчанинът среща един от гардовете на руския лидер – Сергей Осипов през 2012 година на състезание през 2012 година по киокушинкай карате, на което по правилник са позволени удари с лакти и юмруци в главата.

В момента Команов е един от водещите ММА бойци в България.

Повече за изключителното постижение на най-добрия български каратист може да научите от репортажа на Илия Чолаков за TrafficNews TV.

Още интересни статии:

Повечето от нас правят всичко погрешно и напразни опити да заспим само се довеждаме до безсъние.

Късно през нощта изведнъж отваряте очи и се събуждате. Тялото все още иска да спи, но това не е толкова просто. Позната ситуация? Опитайте се да следвате тези препоръки:

Не ходете до тоалетната

Разбира се, ако естествената нужда е твърде голяма, няма какво да се направи, трябва да отидете. Но да отидете до тоалетната, „тъй като все още не спя“ е голяма грешка и почти пълна гаранция, че заспиването отново няма да е лесно.

Дори само седенето на леглото вече е изпълнено с факта, че сърдечната ви честота ще се увеличи в сравнение с тази, която е била по време на сън (приблизително 60 удара в минута).

Когато станете и отидете в друга стая, ритъмът става още по-често, обяснява специалистът по сън д-р Майкъл Бреус.

За да възстановите безсъзнателно състояние, сърдечният пулс трябва отново да спадне до 60 в минута – и това не се случва веднага. Ето защо ви е толкова трудно да заспите отново.

Не проверявайте времето.

Друг съвет от д-р Бреус, колкото и да е труден, опитайте се да се отпуснете и да изключите ума. Не гледайте часовника, не проверявайте телефона – действията, които съвременният човек извършва инстинктивно, едва отваря очи.

Не бройте часовете преди ставане

Много хора страдат от ирационален страх да не получат достатъчно часове сън. Следователно, събуждайки се посред нощ, те започват да изчисляват оставащото време преди алармата да звъни – и в резултат на това те изобщо не могат да заспят.

Ето правилния модел на поведение за онези, които случайно са се събудили твърде рано: затворете очи, обърнете се на другата страна, изключете мислите си – и отново заспивайте до сутринта.

Още статии:

Можете ли да се наречете богат и проспериращ човек? Лесно ли успявате да поддържате стабилното си финансово състояние? Или може би едва свързвате двата края, а в същото време имате приятел, към когото парите буквално залепват?

На какво се дължи всичко това? Астролозите имат доста интересен отговор на този въпрос. А той е – „Всичко зависи от зодията!“

Оказва се, че някои зодиакални знаци работят като луди, но все не могат да забогатеят, докато други са истински финансови късметлии.

Преди време споделихме, че има пет зодии, които печелят пари като с магическа пръчица.

Но оказа се, че има и други четири късметлийски зодии, които са орисани вечно да имат пари.

Ето кои са четирите късметлийски зодии, орисани вечно да имат пари:

Козирог
Козирозите са много инициативни и активни хора, що се отнася до тяхното благополучие, кариера и постижения. Те не се нуждаят от външни стимули, тъй като самите те могат да се мотивират достатъчно успешно.

В случай, че откажете да сътрудничите с тях, Козирозите ще ви „сложат в черния им списък“, но въпреки това ще направят така, че пак да работите за тяхната цел.

Този знак знае как да стигне до целта и се движи към нея по методичен начин, тъй като има неизчерпаеми резерви на търпение.

Козирозите са отлични лидери във всеки бизнес и те знаят точно от какво могат и трябва да се правят пари.

Скорпион
Скорпионите знаят как да бъдат лидери и са в състояние да изложат мислите си пред всекиго, както и да ги очароват и да убедят в своята правота и изключителност. Скорпионите са взискателни и упорити, особено ако става въпрос за финансово благополучие.

Те се потапят в собствените си идеи, планове и проекти, вярват в работата си и постигат това, което искат – и точно това привлича парите към тях.

Дева
Този зодиакален знак не е толкова внаниачен от материалните постижения като Козирог или Скорпион, но има много вродени характеристики, които го водят до просперитет.

Девата е страхотен анализатор и стратег и обича да прави нещата от нулата, така че нейната идея да спечели пари и да започне да генерира доход.

Девата непрекъснато се усъвършенства и именно желанието за саморазвитие допринася за нейното благоденствие във финансов аспект.

Телец
Телецът има една цел – да живее в просперитет и комфорт и той използва всичките си ресурси и възможности за постигане на тази цел.

Има нужда от естетика, просперитет и комфорт: най-добрата храна, най-добрите дрехи, най-доброто обслужване и т.н.. Телецът не може да бъде ограничаван, тъй като искрено вярва във визията си за идеален живот. И той го постига! Понякога дори на всяка цена.

Основният проблем е, че препятствията могат да деморализират Телеца и той временно да загуби вяра в себе си и нещата около него, но въпреки това накрая успява да постигне всичко, което си е наумил първоначално. / jenata.blitz.bg

---

Made in BG

Чудо в България! Кмет, който не краде, превърна едно село в истински рай

Колкото и да ви е трудно да повярвате, трябва да ви го кажем. Има кмет на българско село, който не краде!

Село ЧавдарДа, това не е лоша шега, а чиста истина – кметът на село Чавдар е превърнал мястото, където живеят около 1100 души, в истински рай.

Чудо в БългарияВ интернет, хиляди хора се възхищават на всеки детайл от чудното село. И има защо – когато не се краде, а парите по европейски проекти се усвоят правилно, това може да се случи навсякъде.

Ако се разходите ще видите, че има нови тротоари, детски площадки, ново еко осветление, пейки, фонтани. И това не е всичко – в село Чавдар навсякъде е зелено, чисто и поддържано.

На фона на всички останали населени места, Чавдар е просто като част от друга държава.

Село Чавдар за пример

В селището живеят както млади, така и стари и всички са доволни от европейския вид на селото. Браво и дано да има повече такива кметове!

Още за селата:

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката „Радиомагазинче Надежда“. В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ще ви разкажем за социално предприятие Творилница „Добрини“ от село „Челопек“, област Враца. То е създадено от сдружение „Книгини“ през тази година. В него работят жени в неравностойно положение, които влагат частица от себе си във всяко изделие. Тук се изработват картини и кашпи със скандинавски мъх, рециклирана хартия, глицеринови сапунчета, свещи и др.

„Името се роди спонтанно и е свързано с името на сдружението ни. След поредното дарение, което получихме, а освен книги ние получаваме и други дарения решихме, че всичко, което идва към нас ние трябва да му вдъхнем нов живот и да го върнем към хората! Така решихме да създадем социалното предприятие и го обявихме на 1 април, не на шега.

Всичко, което се създава и продава е с кауза. Средствата от продажбите се използват освен за заплащане на работещите в предприятието, но и за нови инициативи. Искаме да възродим стари български занаяти като книговезането например. Искаме човек като чуе името на селото да си представи едно хубаво село на книгата!“, това разказа Първолета Николова, председател на сдружение „Книгини“, създател на социалното предприятие.

Социалното предприятие участва във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. В нея те представя нещата, които се изработват от жените в неравностойно положение.

„Тази група е уникална и много ни помагат! Ние срещаме безрезервна подкрепа и от администраторите, и от участниците, и от купувачите. Много обичаме да приемаме поръчки с предизвикателство към нас да измислим нещо интересно и красиво!“, посочи още Николова.

От социалното предприятие много се надяват, че ще получат подкрепа не само от гражданите, но и от фирми. В момента в Творилница „Добрини“ подготвят и коледна колекция с венци от скандинавски мъх и ароматни плочки, които след празниците, ще могат да ги поставят и като ароматизатори в гардеробите си.

---

Made in BG

България умира с бързи темпове заради чудо нечувано и невиждано

Печална е равносметката от близо трите десетилетия на днешната фалшива демокрация, която ни доведе до демографски срив. Най-тъжната, най-ужасната промяна е загиването на българското село. Стотици села са напълно мъртви, стотици други мъждукат с по няколко стари хора, градините буренясват и трънясват, вече не може да се влезе в тях.

Мъртвило обхваща цели райони на милата ни България. Повече от хиляда училища бяха закрити, угаснаха читалищата. Това пише в. Труд в свой анализ. И накрая откровено да си кажем, че България няма армия, няма как да се браним, ако се наложи. А имахме 200-хилядна войска с модерно въоръжение. Имахме 400 бойни самолета, а нашите авиатори удивляваха чуждестранните специалисти с летателното си майсторство.

Сега имаме войници и няколко самолета колкото за демонстрация при големи празници. И с години се пинкяме откъде да си доставим десетина модерни военни самолета. Зная, че ще бъда обвинен в черногледство, но това е истинското положение. Демографският срив дойде, защото народът ни тотално обедня. Пет милиона българи не разполагат със средства за нормален живот според института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Една трета от населението ни живее в тежки материални лишения. Ножицата между бедни и богати се разтваря все повече. Но в цялата истина влизат и 40 000 хиляди български граждани от държавната върхушка, които получават месечно възнаграждение над 5000 лева.

А начело са милионерите, които в последно време се увеличават доста бързо – с по един на всеки два-три дни. Но ето че с наближаване на зимата миналата есен започнаха да се увеличават цените на горивата, на редица хранителни продукти, данъците на старите коли. И хиляди хора из цялата страна се вдигнаха на спонтанни протести, в които правеше впечатление остротата на предупрежденията към властта. Отличителното на тези протести бе, че зад тях не стояха никакви партии, наистина бяха спонтанни. Но най-удивителното е, че премиерът Борисов продължава упорито да твърди,че държавата ни се развива отлично и сочи съответни показатели. Да, това, което той сочи, е вярно, постъпленията се увеличават, расте брутният вътрешен продукт, заплатите се увеличават. Тогава къде е истината? Истината е, че една значителна част от тези подобрения отива в корупцията, а не стига до народа. Що се отнася до заплатите, у нас те са 5 пъти по-ниски от средните в Европа – европейските са 27.4 евро на час, а нашите – 5.4 евро. Когато завършвах настоящата разработка, на 18 юли в печата се появи изследването на Стефан Кючуков, в което се сочи, че България е на последно място в Европа по производителност на труда. За капак на цялата тази ужасия научаваме, че българите умират най-рано сред всичките народи в Европа – с цели 6 години по-рано.

По смъртност на 1 000 души България е на второ място в света след Лесото. Но нашите управници избягват да коментират демографската и социалната картина на България, защото ще са принудени да си пишат една кръгла двойка. Освен всичко друго, ще трябва да признаят, че сме най-корумпираната държава в Европа, че голяма част от националното богатство буквално се краде, краде се най-безогледно и безпардонно. Съвсем неотдавна бе разкрита най-жестоката корупция – търговията с даването на българско гражданство.

Тя е най-жестока, защото е свързана директно с името на България. Оказва се, че даването на това българско гражданство се точи с години, но ако си платиш една значителна сума, веднага се урежда. Не зная как нашето държавно управление, нашата антикорупционна система ще излезе от този грандиозен скандал. Този скандал не може да бъде заметен, а точно това отговорни фактори се мъчат да направят в момента.

Всички си мълчат, не се вижда никакво разследване, а ако го има, се държи в тайна. Но народът ни иска тайната да бъде разкрита, защото не става дума за каква да е далавера, а за непростима злоупотреба с името и честта на милата ни родина. Един наш вицепремиер се прави, че нищо не знае, а цялата далавера се е вихрила под носа му. С тази далавера са свързани хиляди хора, доста от тях са заминали за чужбина, защото такава е била целта им. Но и някои са останали и могат да дадат показания. А и тези, които са заминали, може да бъдат намерени, защото няма как да не е останала съответната документация за тяхното житие и битие.

Никой да не си прави илюзия, че скандалът с продаването на българско гражданство като пазарна стока може да бъде заметен. Бодряческите изказвания за националния ни възход много скоро ще лъснат от неминуемия демографски срив, но тогава ще бъде късно да се изправим, пропадането ще бъде непоправимо. Чиновническият апарат в България е раздут както никъде по света. Съвсем неотдавна, когато министър-председателят заговори за увеличаване заплатите на държавните служители през настоящата година, по една от телевизиите изтече информация, че става дума за повече от 400 000 души. Очевидно се имат предвид всички служители, които се водят към държавния бюджет, имат се предвид и онези близо 200 комитети, агенции, институти и служби, с които е задръстено управлението на нашата държава. Стане ли дума, че нещо в нея не върви, веднага се открива нова институция. Ето ви и най-новия случай от края на миналата година. Съобщено бе, че ще се създава Държавна агенция по пътна безопасност – ДАПБ. За нея уж бройките щели да се вземат от регионалното министерство и МВР, но това е залъгване. Защото новото формирование ще се изгражда на два етапа и след втория етап ще наброява 100 служители.

И вижте какво обяснение ни се поднася – съществуващата сега държавно – обществена комисия по безопасност на движението, която има същите функции, ще продължи да работи, но заседанията є ще се ръководят не от министъра на вътрешните работи, а от бъдещия председател на ДАПБ. Представяте ли си какво завъртяно обяснение ни се поднася, толкова завъртяно, че чак свят да ти се завие. Още по-фрапиращо е положението с държавния фонд “Земеделие”, разкрития около който станаха съвсем неотдавна. Около 20 юли бе назначен нов шеф на този фонд – господин Васил Грудев.

Именно във връзка с това назначение се разкри, че фондът се управлява от 23 директори, от които само трима се оказват на работа в момента. Това е чудо нечувано и невиждано – в нашата малка държавица само в едно от направленията на Министерството на земеделието блаженно си съществуват 23 директори, които разпределят идващите европейски пари. Няма как да не се запитаме, какво правят тези началници след като разпределят парите? Сами си отговорете.

При това нечувано и невиждано разхищение с толкова много началници само в едно от направленията на земеделското министерство, как няма да не сме бедни и пропадащи? Няма защо да се чудим какво правят тези началници – те просто няма какво да правят, след като разпределят близо 3 милиарда европейски пари. Затова не са и на работа. Бедна ни е фантазията – казва народът. Само ако погледнете огромния списък на тези наши комитети, комисии и какви ли не държавни институции, ще си кажете, че става дума за управлението на някаква световна държава.

Една част от тях са предназначени не да управляват държавни дела, ами да дават оценки. Точно когато пиша тези редове, в печата се появява голямо интервю с председателя на Центъра за оценка на въздействието на законодателството. Каква нелепица – нищо да не правиш, а само да даваш височайши оценки. Защото другарите в нашите безброй институции не могат да си правят оценки и чакат друг да им ги направи. Това, драги читателю, не е само разхищение, то е височайшо престъпление спрямо бедния ни народ. На всичкото отгоре тези комитети, агенции, комисии и какви ли не институции са със свои счетоводства, със свои коли, със свои охранители и какво ли не още.

Ние сме една натруфена чиновническа държава и от това произлизат големите ни беди. Чиновническата ни армия е увиснала на шията на държавата и я задушава. Защото когато имаш толкова разгърната и тежка система от комитети, комисии и институти паралелно с министерствата, управлението се усложнява, отговорностите или се припокриват, или се размиват, проблемите не могат да се откроят, мисли се и се работи на парче. Бюрократизмът тържествува, бюрокрацията задръства и затапва истинската грижа за управлението на държавата.

---

Made in BG

Айлин Фейзулова, носител на Златен Хипократ: След стажове в Италия, Испания, Полша и Русия избирам да лекувам тук

Трябва да възвишаваме пациентите над нас, само така се заслужава доверието им. Омъжвам се тази година на символична дата – 6 септември

– Как се става носител на “Златен Хипократ”, Айлин?

– Това е най-голямото признание, което съм получавала до момента. Определено носи в мен страшно много чувства, защото е символ на едни шест години и половина

неуморен труд, безсънни нощи, упоритост, старание и най-вече последователност

– Какво следва оттук нататък?

– Следва пътят на специализацията, избрала съм моята специалност ендокринология.

– Защо точно ендокринология?

– Смятам, че като ендокринолог бих била най-полезна на моите пациенти – по отношение на промяната в качеството на живот и на лечението на много заболявания. Това е моят път.

– Къде ще го извървите обаче – в България или чужбина? Много ваши колеги заминават.

– Категорично в България. Колкото и стажове да съм провела в чужбина, в различни държави, смятам, че това е моето място, и искам да лекувам българските пациенти.

– В кои държави сте били на стаж и с какво се различава образованието на младите медици там?

– В Испания, Италия, Русия и Полша. Там е много хубаво, помогна ми това, че нямах езикова бариера, защото

владея италиански, руски и испански. Знам, че там биха ме приели много добре

Но въпреки това съм сигурна, че искам да дам моята дан към България.

– Трябва ли да се промени българското здравеопазване?

– Трябва да се променят нагласите на пациентите към лекарите, трябва да имат повече доверие към нас, като, разбира се, ние трябва да го заслужим.

– Как ще го заслужите?

– С изключително старание, ежедневни усилия, не бива да претупваме работата си и да смятаме пациентите за нещо по-малко от нас. Трябва да ги възвишаваме повече от нас.

– А толкова учене не ви ли отне нещо?

– Не, нищо. Само ми дава и дори в моментите, когато съм се чувствала натоварена и напрегната преди изпит, веднага след него всичко се забравя. Тогава се отдавам на удовлетворение. Така че медицината винаги ми е давала много повече, отколкото съм предполагала.

– Колко време ѝ отделяхте, оставаше ли ви за излизане с приятели например?

– Ученето е ежедневно, то не е само залягане над учебниците, то е редовно посещение на лекции, упражнения, изцяло присъствие не само тялом, но и духом. Има много интерактивни начини човек да учи, но най-вече е практиката с пациентите. Относно личния живот, смея да кажа, че много се грижа за него. Спортувам всеки ден по един час. Аз съм маратонец,

участвала съм в над 10 маратона, ходя на народни танци и салса

Почти ежедневно се занимавам с това, защото и то е полезно за моето здраве.

Също така тази година ми предстои едно много важно събитие – моята сватба. С моя приятел сме близо 8 години заедно и той е до мен, преди да започна следването си. Сватбата ще е на символична дата – Деня на Съединението, 6 септември.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com