Connect with us

Made in BG

Българин купил 7 дка земя в Шотландия и станал лорд

Published

on

Подписал и декларация, че се отказва от досегашното си име и приема титлата

“Иде Лорда, той вече не е нашият Сандокан.”

Това казват хората в златоградското с. Долен. Съселянинът им Стамен Танев, който от 6 г. живее и работи в Англия, показал сертификат на мегдана, че е лорд, и толкова много ги впечатлил с британската титла, че тутакси му заменили прякора, познат от детинство – Сандокан, с Лорда

40-годишният Стамен си е дошъл тези дни в Долен за абитуриентския бал на дъщеря си и за да отпразнува рождения си ден със семейството. Решил и да огласи новия си статут на Острова.

“Бъзикат се с мен, че вече имам синя кръв, но аз действително съм лорд”, казва Танев. Някои в селото направо ахват от новото му благородническо положение и пресмятат какъв големец е станал Сандокан.

Стамен е охранител в Елсбъри, град между Оксфорд и Лондон. Има и малка частна строителна компания, която кръстил “Стан Констръкшън енд Сървисис”.

При регистрирането на фирмата настоявал да се казва “Хермес”, но компютърът намерил друга фирма със същото име и му отказали.

Сега чрез фирмата си наема работници, когато открие работа, и си изкарва допълнителни доходи.

Историята с “облагородяването” на Стамен започнала случайно. Негов приятел му предложил да купят заедно земя. Стамен казва, че купили около 7 дка за 25 000 паунда в Шотландия.

Приятелят му бил там на екскурзия, но научил, че могат да се възползват от местните закони – щом имаш земя, може да придобиеш благородническата титла.

Според законодателството в Шотландия всеки собственик на какъвто и да е парцел земя автоматично придобива титла.

“Попълнихме документите, платихме и готово”, кратко и ясно обяснява Лорда.

Документите за собственост дошли на неговия адрес луксозно опаковани като подарък заедно с удостоверението за придобиване на титла и нотариалния акт за шотландската земя.

“Аз не съм много добре с английския и приятелят ми подаде документите. Чаках месец-два и дойде плик от фирмата с документи, на които пише, че съм лорд. Чувствам се такъв и затова ги взех, като тръгнах за Долен, за да ги видят хората тук”, хвали се Танев.

Договорът за придобитата земя е с Highland Titles Limited – компания, регистрирана в Alderney и лорд Стамен Танев. Според него лордът и неговите наследници не могат да продадат имота освен в неговата цялост, т.е. на един собственик, както и без право на транспортен достъп.

От сайта на продавача става ясно, че доленският благородник е притежател на кален пущинак. Подписал и декларация, че се отказва от досегашното си име и приема титлата лорд.

Получил и карта за самоличност с индивидуален номер на участъка, карта за идентифициране на местоположението на парцела, а също и подпечатан нотариален акт. Документите са изработени от шотландски адвокат, който би трябвало да гарантира тяхната правна стойност.

Шотландската дума laird (лерд) означава земевладелец. Реално хората не могат да правят нищо с въпросната земя, дори и да е един фут, освен да се хвалят с титлата.

Шотландското право позволява на собствениците на земя да могат да използват титлата. Иначе автентичните звания се дават единствено от кралицата на Великобритания и шотландският лерд не е британски лорд.

Лорд Танев почерпил обилно за новия статут в родното си село. Случайно тогава минал екип на местен вестник, който не знаел, че има търговия със земя в Шотландия за придобиване на титли в световен мащаб, и го обявил за истински лорд.

Сред възползвалите се от възможността за титли срещу суми от порядъка на 200-300 лв. има и много българи.

Сега никой в родното му село не се съмнява, че Стамен е британски благородник.

Покрай абитуриентския бал на дъщеря си Татяна той ѝ купил джип “Мерцедес”, което още повече усъмнило съселяните му, че нещо става с гурбетчията. В нейна чест е правил 3 тържества – в 3-етажната си къща за възрастните, в заведение за по-младите и в Златоград за роднините на жена му, която е оттам.

Скоро предстои шумно да отпразнува и рождения си ден.

“Впечатлен съм, че дъщеря ми учи усърдно и е отличничка, затова ѝ купих колата, аз дори не успях да завърша средно образование”, признава той.

Преди да ѝ връчи ключа обаче, я тествал как шофира – чул, че от нейния клас всички, които карали коли, са ги поочукали вече. Стамен преценил на теста, че дъщеря му може да шофира, и затова се чувства спокоен.

Сандокан всъщност заминал за Англия от немотия. Работел по строежи, но не му плащали редовно. Съпругата му била отговорник по качеството на продукцията в шивашки цех с английски собственици в селото и затова се насочил към Острова. Пробвал бизнес и в България, но се отчаял от многото бюрокрация и завист.

“Навсякъде е по-лесно оттук. Хора от Долен има много в Германия, има и къде ли не. В Англия също има, но от моето село няма в Елсбъри.

В България всичко е много за минимално нещо – дърва да нарежеш, искат 100 документа от горското, полицията, кметството. И какви ли не глупости. А там всичко става по пощата и е лесно”, казва гурбетчията.

В Англия първо се хванал на работа в елитна верига магазини. След това изкарал курсове за охранител.

“Хващах окото, защото си бях направил фитнес в Долен и тренирах яко, когато бях по-млад. Сега ме мързи”, усмихва се Лорда.

“Живея в апартамент в Елсбъри, но сега ще си купувам къща. Жилището ми е малко и когато идват жената и дъщерята на гости, ни е тясно. В района, където съм, къщите вървят по 250-300 хил. паунда. Имам спестявания, но съм решил да тегля кредит и да си купя. Така ще мога да отговоря подобаващо на титлата, която имам. А и семейството ми да се премести на Острова”, обявява Лорда.
24 часа
Снимка: Шотландия / huffpost.com

Continue Reading

Made in BG

Лична драма! Мъките на дядо Иван от Петричко: Тъжно ми е. С пенсия от 103лв. с 43г трудов стаж, за другите има бюджет, а за мен няма

Published

on

Дълбока е темата за пенсионерите и живота им в България.

Много се е говорело за това, много са коментирали, но малко са тези, които са действали. Ние няма да преповтаряме неща, които всички знаят.

Ние искаме да покажем нагледно още един пример за българин, отблъснат от крилото на държавата ни. Защото за тези неща трябва да се говори!

Иван Андреев е на скромните 84г, живее в петричко но за възрастта си е изключително горд и интелигентен човек, с дълъг живот зад гърба си, дългогодишна учителска кариера и спечелил уважението на немалко хора. Въпреки добротата в сърцето си и чистотата в очите си, съдбата на дядо Иван в действителност е доста тъжна и нечестна. Той живее със сестра си, която е по-голяма от него, болна е и е на легло. Тъй като е неподвижна, дядо Иван сам се грижи за нея, готви, прави всичко и споделя, че се справя.

Животът му не е лек и доказателство за това е пожарът на къщата му, в която живее със сестра си.

Казва, че пожарът е предизвикан от запалването на електромера на къщата. С нищожната пенсия, която получава след 43г. трудов стаж, която държавата ни е решила, че е заслужил, той не може да си позволи ремонт на покрива. С надеждата, че държавата ще му помогне, той решава да почука на вратата на общината.

След десетки посещения в общината в рамките на около 10 месеца, дядо Иван получава парична помощ срещу подпис. Разочарованието и обидата идват след като вижда, че помощта, която получава е само 100лв.

Пари, които в днешно време са нищо, а какво остава да ремонтираш изгорял покрив. Дядо Иван споделя: „Тъжно ми е. С пенсия от 103лв., която сега е три пъти повече , с 43г трудов стаж, за другите има бюджет, а за мен няма.“ Казва, че за 43г. да получи социална помощ в размер на 100лв е обидно и не може да приеме тези пари.

И стотинка не е изхарчил от държавните пари, пази ги и иска да ги върне. Не се оплаква от живота си и най-важното не се отказва. Въпреки всичко, дядо Иван е скромен човек, не комуникира особено с други хора, но винаги поздравява и му става драго, когато го спрат да го попитат как е.

С много труд дядо Иван успява да плати за ремонта на покрива, плащал е надник на работници в продължение на 10 дни и въпреки това с непоколебимият си дух успява да остане на крака. И щом на управниците ни им се свидят държавните пари и отказват да помогнат на човек в нужда, то винаги ще се намери някоя добра душа, готова да помогне с колкото може.

Дядо Иван казва, че не иска да проси, но е много благодарен, когато някой му помогне безкористно. Със сълзи на очи споделя за хората, които са решили да му окажат финансова подкрепа и изразява безкрайната си благодарност към тях. Защо напълно непознати без да очакват нищо в замяна те виждат по телевизията, прочитат историята ти и със свито сърце и разочарование от света в който живеят отделят от личните си средства, за да те зарадват и да ти покажат, че доброто все още съществува?

Къде е държавата, която уж трябва да помага на хората, които дълги години са служили за благото и? Къде е държавта за дядо Иван, който е дал живота си, за да бъде един добър пример и едно добро начало на немалко младежи?

 

Continue Reading

Made in BG

Цвета Кирилова: Нали знаете, защо кан Тервел, синът на Аспарух, е обявен за светец на Европа

Published

on

Нали знаете, защо кан Тервел, синът на Аспарух, е обявен за светец на Европа. Защото през 717 година отблъсква арабското нашествие и спасява християнска Европа от ислямизация. През 705 г. получава титлата „кесар“, почти равностойна на византийската императорска титла.

Също така напомням, че историята разказва, че само с предани, безстрашни и отгледани в принципи воини, както и с високи, нерушими скални или каменни зидове, издигащи крепостни стени, се е опазвала сигурността на България. Примерът е от миналото ни. Тогава сме имали най -добрите пълководци.

Цар Борис ІІІ казал на Хитлер: „Знаеш ли, че ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“

Проблемът с бежанците вече не е хуманитарен и не е въпрос на спасяване на миролюбиво население в 21 век. Този проблем застрашава националната сигурност на народите в Европа и в частност на България. Европа може да бъде подпалена за 1 нощ, а приспаните и лишени от реакция мулти-култи еврочиновници, потънали в удоволствието на любимото свежо телешко и висококачествено вино, не осъзнават колко страшно може да стане!
Няма по- ясен пример как е било и как трябва да бъде! Ако Бог е имал планове всички да живеят в един безвкусен тюрлюгювеч, нямаше да разпредели расите на различни континенти!

Народите на всяко географско място по света са с нееднаква степен на културна и интелектуална еволюция! Който се бърка в работата на Бог и е решил да променя първоначалната Му заповед, ми се струва, че вече много си е повярвал и фатално греши! Трябва да си много тъп, че да не разбираш, че не може в обща клетка да живеят съвместно лъв и заек. Винаги ще има принципни различия в културата на хранене! Няма такава толерантност!
Народ, който не помни своята история, е осъден да повтаря грешките си.

Свети Тривелий Теоктист (Тервел богосъзидателен) е българският владетел кан Тервел от рода Дуло, син на кан Аспарух и внук на кан Кубрат. Възкачва се на престола и управлява първата българска държава в периода 695-722 г. През 705 г. в Константинопол кан Тервел получава титлата кесар на Източната Римска империя и цар на България. В тази връзка Патриарх Никифор пише в своята „Кратка история”, че през есента на същата година император Юстиниан Носоотрязания излязъл извън портите на Константинопол, придружаван от голям отряд войска и пълководците им, и дошъл в лагера на българите лично да почете Тервел.

В държавната йерархия на Римската империя титлата кесар е била най-високата, с която са били удостоявани средновековните европейски владетели. Кесарят всъщност е и съимператор. Титлата е получавана само и единствено от християнски владетели, а цар Тервел явно е бил приел християнството заедно със своето семейство. Няма друг случай в 12-вековната история на Източната Римска империя за кесар да е провъзгласяван чужд владетел.

Популярността на кан Тервел сред хронистите на християнска Европа е много голяма. Още в края на XV век за него пише един от най-важните представители на италианската историография -Марк Антонио Сабелико: „Както се говорело, първият български крал кръстител е Требелиус…” Европейските автори отделят на Тервел достойно внимание, наричат го „спасител на Европа”, защото с българската войска спира арабската инвазия на Стария континент и спасява Източната Римска империя от ислямизация. Исторически и художествени произведения в Европа до ХVІІ век пресъздават с признателност делото на българския кан, канонизиран от християнската църква като свети крал Тривелий. За най-големия подвиг на кан Тервел, станал причина да бъде канонизиран за християнски светец и споменаван с признателност като Спасител на Европа, средновековните хронисти също пишат подробно.

По това време не е минал век, откак е започнал да се проповядва ислямът и арабите -мюсюлмани превземат цяла Мала Азия, нахлуват в Персия и Армения, превземат и Северна Африка. През 711 година се прехвърлят на европейския континент – маврите превземат Испания, през 716 година превземат Лисабон и се отправят на изток към Франция. По същото време арабите нахлуват в Тракия със силна войска и опустошават напълно цялата провинция.

След това се насочват към Константинопол и като се укрепяват близо до градските стени, започват пълна обсада на града откъм сушата. Три хиляди кораба навлизат в Босфора и обсаждат Константинопол и откъм морето. Целта е двете ислямски армии – от запад, откъм Испания, и от изток, откъм Константинопол – да нападнат едновременно от двете страни Европа и да я превземат. Обсадата на града продължава три години. В крепостта няма храна, нито вода, защото арабите прекъсват акведукта.

Градът тъне в мръсотии, пламват болести, хората са отчаяни. Гладът така притиска дори и арабите, че те изяждали труповете на мъртвите, взаимно се изтребвали, за да се нахранят или търсели дребни камъни и ги изяждали, за да утолят глада си, както пише Михаил Сирийски. В ранната утрин на 15 август 718 г. над арабските войски се изсипва вихрушка от стрели, а след тях връхлита българската конница. Тервел напада арабите изневиделица в гръб и докато съмне, според пестеливите думи на Теофан Изповедник: „българите …избили 22 хиляди араби”. Погромът е ужасен, арабите побягват в паника, някои се хвърлят от отчаяние в Босфора, а корабите им вдигат платна и отплават.

Българският цар Тервел, според сведенията на хронистите, е дребен на ръст и миролюбив човек. Разбирал е много добре, че опасността, която се задава откъм Изток, е по-страшна от коварствата на византийските императори. Затова решава да им помогне срещу атаката на арабите и тръгва на бой с цялата си войска срещу напредващия ислям. На 15 август 718 година „трижди великият” владетел на българите кесарят кан Тервел спасява Константинопол, Източната Римска империя и християнска Европа, на която оттогава се смята за съпокровител. Християнският свят с дълбока признателност увековечава святото дело на българския цар, а църквата го канонизира за светец.

Основната цел на кан Тервел било постигането на териториално разширение на българската държава и утвърждаването на суверенитета на кана. Първа стъпка в тази насока била подкрепата, която българският владетел оказал през 705 година на византийския император Юстиниан II, син на Константин IV Погонат.

Юстиниан II остава в историята с прозвището Ринотмет – Носоотрязания. Заради неуспехите на василевса срещу арабите, той бил свален от власт и изпратен в изгнание в Херсон, Кримския полуостров. През 705 г. Юстиниан II избягал от десетгодишно заточение и след много премеждия влязъл в контакт с кан Тервел, молейки го да му помогне да си върне престола. Аспаруховият син видял изгода от положението и възможност да засили влиянието си в ромейския двор и през 705 година сваленият василевс потеглил с българска войска, наброяваща 15 000 души към Константинопол и обсадил града.

С помощта на свои верни поддръжници, Юстиниан влязъл без бой в столицата и възстановил властта си. От благодарност към българския владетел, императорът отстъпил на България областта Загоре в Източна Тракия. Придобитите територии били от голямо търговско, икономическо и стратегическо значение, тъй като те осигурявали пълен контрол на българите върху източните старопланински проходи и нямало да позволят на Византия да организират внезапни походи срещу Плиска. Това било и първото разширение на България на юг от Стара планина.

Кан Тервел получил и титлата – кесар, която била от изключителна важност и представлявала голямо признание за българския владетел. Тя обикновено се давала на втория човек след императора и връчването й било съпроводено с намятане на червена хламида върху плещите на Тервел. По този начин на българския кан официално било признато правото да господства над заетите от българите територии.
Помогнало е на много хора: Домашната рецепта на лечителя Борис Николов ще ви избави за броени дни от дисковата херния

Веднъж България спаси Европа от ислямизация и Европа никога не трябва да забравя този факт!

Разкажете го и на антибългарските ни политици!

Continue Reading

Made in BG

Мистериозен 10-м. тунел се крие зад Мадарския конник, а цяла Странджа е радиоактивна заради космически…

Published

on

„Зад Мадарския конник има таен 10-метров тунел, който пази древни предания“, това сензационно твърдение обяви жепеецът лечител Георги Петков. По думите му цяла Странджа е радиоактивна заради портала към Космоса.

„Господ ми каза, че когато получа три лъча, България ще тръгне напред. Живеем във велика страна. Народът ни е беден, но ще дойде време, когато ще живее в благоденствие“, категоричен е той.

Ето какви други сензационни твърдения направи той в интервю за „Телеграф“:

– Г-н Петков, какви способности имате и откога са те? Как се появиха?

– Преди 30 години отидох на Кръстова гора с приятели. Беше сутрин. На небето видях едно римско седем като на плакат, стоя така и се затвори. Бях с бежов италиански костюм, с копринена риза. Отидохме горе на кръста.

В параклиса отдясно се наведох да се моля и изведнъж детето на моите приятели каза: „Бате Жоро, гледай какво стана, нещо се изля върху тебе!”. Първата ми мисъл беше: „Отиде ми костюмът”. Свалих си сакото и видях, че върху него имаше все едно изрисувани кръстове.

Казаха ми, че това е много хубаво, че Господ ме е благословил. На връщане към Горна Оряховица видях дъга. Като се прибрах, запалих свещ вкъщи и пушекът изрисува кръст. Разбрах, че това е голямо знамение. Оттогава Господ ми отвори пътя и започнах да помагам на хората. Бях 30-годишен.

– Получавали ли сте други знамения?

– Това през 1992 г. беше първото. После през 2013 г. получих лъч, пак беше на Кръстова гора. Тогава Господ ми каза, че когато получа три лъча, България ще тръгне напред. Втория лъч получих на Мадарския конник – на 20 юли 2015 г. Трети лъч още не съм получил. Бог ще каже кога.

– Бог е светлина, мисъл или глас?

– Бог е светлина, любов и глас. Това е.

– Как лекувате?

– Само с молитви, освен на български, и на арамейски езици, на езика на Исус Христос. Така влизам във връзка със Светия Дух. Като почна да пея и да чета, тогава слизат ангели и архангели и те изчистват всичко – и болестите, и негативната енергия, тоест магиите. Много съм силен.

– Къде става лечението?

– Според заболяването или нуждата от разваляне на магия казвам на хората къде да се срещнем – на Кръстова гора, в Арбанаси, в сливенското с. Чинтулово, в някоя църква. Аз отивам и там се моля за тях.

На Кръстова гора се моля на кръста, в Арбанаси на чудотворната икона, която е много силна. В Чинтулово има тракийско светилище, където свети Илия и свети Димитър помагат на хора с проблеми в краката, ставите, кръста. На Мадарския конник ходя да се моля за България.

– Защо се молите за България?

– На 20 юли преди 15 г. почувствах, че трябва да отида на Мадарския конник. Направих петохлебие – занесох питка от 5 части, вино, жито и плодове. Запалих дебела свещ, разлях виното – направих кръстове в четирите посоки, докато свърши, от житото също направих кръстове.

Започнах да се моля на Исус Христос и на Божията майка за прослава на България. Видях как се наредиха седем светии в бели мантии. Двама от тях сякаш ме хванаха и ме вдигнаха горе на скалата. Това беше само духът ми.

Вкараха ме в една дупка и ми показаха тунел, сигурно дълъг 10 метра. Там имаше рафтове и на тях наредени кожени свитъци с писменост. Имаше и пазители. Показаха ми жезъл и корона и ми казаха: „Трябва да знаеш, писмеността е по-важна от материалните работи”.

Аз само гледах, нищо не докоснах. Моят дух само пътуваше и гледаше. Казаха ми още, че България е велика страна. Народът живее бедно, но ще дойде време, когато ще живее в благоденствие.

Наказани сме заради богомилите, които са били горени на клада. А те са били Божии пратеници.

– С какви болежки ви търсят хората?

– Идват всякакви хора. Бог излекува едно момче от Велико Търново от левкемия. Моя племенница имаше проблеми с яйчниците, но се размина с операция и Бог й даде две красиви деца. За Господ няма неизлечими болести.

Има кармично обременяване, но когато човек вярва и се моли, и става по-добър, има помощ. Това иска Господ – любов и прошка, да станем по-добри.

– Как преценявате къде да се молите в конкретен случай?

– Хората с по-тежки болести водя на Кръстова гора, в по-леките случаи – на Чинтулово или на Арбанаси, в някоя църква, в манастира в Лясковец.

– Колко пъти е нужно да се молите, за да бъде излекуван човек?

– Господ като каже, може за един път да се излекува човек, може и за 3 пъти. Хубаво е три пъти да се ходи на Кръстова гора. Зависи от кармата на човека.

– Колко струва лечението или развалянето на магия при вас?

– Нямам цена на дарбите ми – кой каквото даде, за да си покрия разходите по пътуването. Господ казва: „Няма да имаш цена на дарбите, защото ако почнеш да злоупотребяваш с тия работи, ще ти отнема дарбите”. Едно момче дойде при мен, ходил при един известен от Варна. Взели му 400 лева и нищо не свършил. Изчистих му магия и вика: „Душата ми лети, лети”.

– Значи само с молитви помагате и за лекуване, и за разваляне на магии? Няма яйца, конци и т.н.?

– Не, не, няма такива, само с молитви чистя хората. С молитви и с песни на арамейски. Слизат ангели и слагат негативната енергия в нещо, което виждам, че е с капак, и го изгарят. Цялата негативна енергия се изгаря. По този начин вадя и болести, и магии, и бесове. Само с молитви. Мантрите, които пея, правят връзка с Бог. През 2011 г. ходих на Божи гроб.

Помолих се на гроба Господен и чух неговия глас. Каза ми нещо, което няма да забравя: „Твоето име е Симон. Сега ти отварям седмата врата – това е вратата на мъдростта и познанието.” Видях, че държи два ключа. Имам чувството, че съм живял по тия земи.

– Кои светии помагат най-много на хората?

– Най-много се моля на свети Иван Рилски. Той помага на хората, като му се моля. Благодарение на него едно дете, което не можеше да говори, проговори. Аз получавам и послания от него, които веднага предавам, като ги пиша в интернет. На 5 април 2013 г. ми даде много силно послание, което и през 2022 г. повторих.

Ще го кажа: „Това е следната моя молба и препоръка, за да пребъде моят скъп народ в благоденствие, възход и светлина. Даден ви е ключът за духовното ви начинание и благополучие. Останалото зависи от вас самите, добрата воля и ваши действия. Много е важно психическата ви настройка, това е на първо място. Мислите и действията ви да бъдат в положителна насока, за да успеете в начинанията си. Благословени сте в радост и скръб. Благословени сте във възход и падение. С нами Бог.“

– Имате ли информация какви тайни крие българската земя?

– Аз имам послание и от Бастет. Цялата Странджа е радиоактивна заради заровеното в нея светилище, което има енергийна връзка и портал към Космоса. В него има запис с цялата информация за формирането на живота и зараждането на цивилизациите.

Хората не могат да стигнат до него. Излишно е да се опитват. Мястото ще се отвори едва тогава, когато Създателят реши.

Преди 6500 г. смятаната за египетска богиня на радостта и празниците Бастет се въплътила като тракийска принцеса по днешните български земи, за да опази знанието.

Кой е той?

Георги Петков е духовен лечител от Горна Оряховица. Работи на смени в БДЖ. Твърди, че на 30 години е получил първото си знамение на Кръстова гора и усетил, че има сили да помага на хората. Заявява, че изцеления се случват, като чете молитви – на български език и на арамейски – на който е говорил и Исус Христос. Петков твърди още, че само с молитви може да разваля магии, но всъщност самото изчистване на негативните енергии извършвали ангелите, които той призовавал.

Младият мъж разказва, че пазители на древните завети на Мадарския конник му открили, че ще дойде време, когато българите ще живеят в благоденствие.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com