Свържете се с нас

България

Брутално заклаха 22- г Красимир до Археологическия музей във Варна, а убиецът…

През месец юли миналата година в градинката на Археологическия музей във Варна беше открит труп с множество прободни рани. В понеделник от Окръжен съд – Варна съобщиха, че извършителят е бил признат за виновен, предава novavarna.net.

На убиеца е наложено наказание – 20 години „лишаване от свобода“. Убиецът пробол няколко пъти с нож жертвата, докато спяла на пейка пред музея

Варненският окръжен съд призна за виновен и наложи 20 години „лишаване от свобода“ на 38-годишния Петър Ш. Присъдата е за убийство, извършено на 4 юли миналата година в градинката на Археологическия музей във Варна.

Съдът прецени, че престъплението е извършено по особено мъчителен за убития начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Мъжът се възползва от правото си да поиска съкратено следствие, без да се разпитват свидетели и експерти, а техните показания и заключения да се ползват при постановяване на присъдата.

В този случай, съдът бе задължен да се съобрази с искането на подсъдимия. Заради законова забрана обаче, Петър Ш. нямаше право да се възползва от намаляване с 1/3 на наказанието в години.

В хода на съдебното дирене бяха изгледани всички записи от видеокамери, приобщени бяха всички свидетелски показания и експертизи, предявени бяха и веществените доказателства на подсъдимия.

Пострадалият 22-годишен Красимир бил от Етрополе и на неустановена дата пристигнал във Варна.

В нощта на 3 срещу 4 юли нямал пари и легнал да спи на пейка в градинката на Археологическия музей. Около 3 часа през нощта, на бул. Мария Луиза, пред музея, двама свидетели чакали линейка, тъй като на пътното платно имало припаднала жена.

Опитвали да отбият движението, за да предпазят пострадала от движещите се автомобили. По това време Петър Ш. се разхождал из града и когато приближил Археологическия музей видял инцидента с припаднала жена.

Решил да седне на пейка, която се намирала в близост до ул. „Антим I“, но видял че на нея спи мъж. Това го подразнило и решил да „накаже“ спящия. Извадил ножа си и яростно го забил в задната част на бедното.

Последвали още няколко наръгвания. От болката мъжът се събудил и се свлякъл на земята до пейката. Образувала се локва кръв. Извършителят побягнал през градинката в посока Община Варна.

Малко след това решил да се върне и да провери какво се случва с наръгания от него човек. Отново видял свидетелите, които се опитвали да помогнат на пострадала жена и ги помолил да се обадят на телефон 112, тъй като в градинката имало мъж, който кърви, като си казал само малкото име.

След това Петър Ш. се прибрал в дома си. Наръганият мъж починал от остра кръвозагуба в следствие на нанесените прободни рани и прерязаната бедрена артерия.

Пред петчленния съдебен състав, Петър Ш. обясни, че е извършил престъплението, тъй като помислил, че спящия мъж е от ромски произход, а той многократно бил ограбван от подобни хора. По-рано през деня, дори станал свидетел на подобно посегателство над възрастен мъж.

Бил изнервен, видял и инцидента с жената на булеварда и помислил, че легналия на пейката мъж има нещо общо. Затова отишъл до него и го намушкал няколко пъти с ножа си, за да се махне от пейката. В последната си дума, заяви че съжалява за извършеното и не искал да убива момчето.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com