Свържете се с нас

България

Борислав Цеков: Гласят милионер с двама дядовци и баща шефове в ДС за кмет на София

„Наследниците на мъчителите владеят икономиката“, казва един мъченик от комунистическия концлагер в Белене. В това едно изречение е събрана цялата истина за злощастието на днешна България, която е в плен на синчетата и дъщеричките, внуците и внучките на Държавна сигурност (ДС).

Наесен и такъв кмет на София ще ви сложат – внук на цели две управления на ДС“ – това твърди д-р Борислав Цеков от Център за нова Европа, цитиран от „Труд“.

Милионерът Васил Терзиев е сред спряганите за кандидат-кмет на София от ПП-ДБ

„И повечето ще казват: е, какво от това, че дядо му е бил дълги години – от 1952 до 1976 г шеф на III-то управление на ДС, а после член на ЦКРК на ЦК на БКП, а пък братът на дядо му е бил партиен секретар на МВР от 1978 до 1984 г. и също дългогодишен шеф на IV-то у-ние на ДС (научно-техническото – сиреч, ето откъде се пръква при демокрацията „стартъпа“ на внучето за софтуер, който продаде на американците), и разбира се баща му – о, каква изненада! – е мастита фигура в I-во у-ние на ДС.

Това няма никаква връзка с отрочето и новоизлюпен милионер, нали? Ама, съвсем.

Хора, които крепяха не просто режима в България, като част репресивния апарат, но и гордо служеха на СССР, днес се изпират през отрочетата, които са легендирани, като „про-американски“ и както бащите им и дядовците им са служели на онова Посолство навремето, сега служат на другото Посолство.

Но знайте, в критични моменти тези хора винаги ще застанат повече или по-малко открито в услуга на Посолството, на което са служили предците им, а не на „новото“ Посолство. И никога няма да отстояват национална позиция.

Прочее, докато има лапнишарани, които вярват, че всичко това с генеаолгичните връзки със стария режим няма значение – аз самият съм бил такъв лапнишаран преди години! – държавата ни ще е това, в което я превърнаха: безперспективен бантустан, в който огромната част от хората живеят бедно и зле.

Но лапнишарани винаги ще има… Винаги! Затова и България е обречена“, казва още д-р Цеков.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com