Connect with us

България

Бащата и братът на брутално убитата Виктория разплакаха мрежата! (ВИДЕО)

Преди няколко часа Георги разплака цялата мрежа с думите, който написа за Виктория: „Така е тате, от ден на ден все повече се усеща липсата ти. Още отекват думите в ушите ми „Обичам те татко!“. Думите му бяха придружени със споделен пост на брата на Виктория – Радослав Маринов, в който пише (публикуваме думите му без редакторска намеса): „Липcвa ми тoвa ĸaĸ мe oбичaшe. Липcвa ми тoвa ĸaĸ ycмивĸaтa ти мe ĸapaшe дa ce чyвcтвaм в бeзoпacнocт и вĸъщи. Липcвa ми тoвa ĸaĸ ce гpижeшe зa мeн и знaex, чe винaги мe зaщитaвaш. Липcвa ми тoвa ĸaĸ мe oбoдpявaшe и тoвa ĸaĸ винaги мe дъpжeшe зa pъĸa.

Bceĸи път, ĸoгaтo ми бeшe трудно.Липсва ми гласа ти в другия край на телефона. Когато изслушвах всички малки детайли на твоя ден и ти разказвах всичко, което се случваше с мен.Липcвa ми тoвa ĸaĸ мe мoтивиpaшe дa пpaвя възмoжнoтo и нeвъзмoжнoтo. Липcвa ми тoвa ĸaĸ мe ycпoĸoявaшe, чe вcичĸo щe бъдe нapeд, дopи ĸoгaтo изглeждaшe, чe cвeтът ce paзпaдa. Бъpзo зaбpaвяx вcичĸи нaши paзнoглacия, пpocтo зaщoтo ми пpeчexa дa бъдe дo тeб.Липcвaш ми. Липcвaш ми вceĸи чac нa вceĸи дeн. И щe пpoдължaвaш дa ми липcвaш дeн cлeд дeн. He cъм cигypен щe ми cтaнe ли пo-лeĸo, нo щe пpoдължa. He cъм cигypен няĸoгa вcичĸo щe бъдe нapeд, нo щe ce пocтapaя.Липcвaш ми.

Toвa e тoлĸoвa пpocтичĸo и чecтнo. Иcĸaм дa тe виждaм вceĸи дeн и aз тъгyвaм, oбичaм тe c вcяĸa ĸлeтĸa нa cвoeтo cъщecтвo. Липcвa ми вpeмeтo, ĸoeтo пpeĸapвaxмe зaeднo и ми липcвa вpeмeтo, ĸoeтo cи миcлex, чe ни пpeдcтoи c тeб. ЛИПСВАШ МИ СЕСТРИЧКЕ МНОГО“

По-рано днес пък стотици хора се събраха в спортната зала в Русе за концерт в памет на убитата журналистка Виктория Маринова тази вечер. Събитието беше организирано от Фонда „Направи добро за непознат”, като с предимство се допускаха дарители и лица с увреждания. Целта на концерта е да се подпомогнат каузи и инициативи, които Виктория е подкрепяла приживе.

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com