Свържете се с нас

България

Алена със скандален хороскоп за кабинета „Денков“ и какъв кошмар ще сполети народа

Пропускам ротацията или въртенето, да си го кажем на български, на Габриел в бъдеще време заради субективната ми вяра, че дори най-гръмогласните и от излъганите и продадени от ГЕРБ, за да си купи Борисов индулгенция, и от шарлатаните не вярват, че ще дойде нейният ред да се извърти на поста премиер.

Това пише в своя астрална прогноза известната астроложка Алена, публикувана в Труд бг.

Хороскопът на правителството е твърде семпъл откъм важни аспекти. Телеграфно можем да го започнем и приключим с определението – лъжи, грабеж, омраза, лично забогатяване, народно обедняване, разсипване на държавата, народно недоволство, предсрочни избори.

Планетарните аспекти разкриват какво се крие зад фасадата на правителството Денков.

Слънцето е в Близнаци, което означава безмерно бърборене с високопарни слова, безпаметни лъжи и опит да бъдат убедени хората, че правителството, както сами си го казаха, е “жертвен агнец” за благото на народа и държавата.

Бъдещето ще покаже, че думите са кухи, дори и денонощно повтаряни.

Луната е в Козирог и разкрива порива към придобиването на пари, много пари, потвърдено и от аспекти в звездната карта.

Лилит – Черната Луна е в Лъв, което е ясен знак, че в близките месеци България ще бъде управлявана от измамници егоцентрици и манипулатори, както и от хора без воля, без достойнство, търсещи начин винаги да се скрият в тълпата, но с изявени материални стремежи, заради които и от най-нищожната възможност намират начин да смучат блага.

Присъствието на Лилит – злата сянка на Луната, в дома на професионалната реализация и кариерното израстване дава информация, че на поредните нови, но стари управници враг им е българското общество.

А Лилит ни казва, че тяхното скрито или явно цинично отношение към народа и към България ги деградира до същества убедени, че колкото по-зле са другите, толкова по-добре са те самите.

Асцедентът във Везни има само едно тълкуване в политически аспект – благи, подкупващи слова, порив за грижа, обещание за правота, същински войни на честта, рицари на доблестта, докато не блесне истината, че всичко е фантазии и лъжа. Тогава обществото е готово да линчува двуликите борци за правдини, но всъщност измамници.

Съвпадът на Лунния възел и Юпитер в звездната карта в мига на полагането на клетвата в дома на брака и семейството, в преносен смисъл на народното единение и добри отношения между поколенията, разкрива, че единението е мираж, то е вредно за сега управляващите, както и за Сенките подръпващи невидимите им конци. Напротив, ще продължи да се търси умишленото противопоставяне, войната и омразата между хората, защото така вредителите имат шанс по-дълго да управляват и грабят.

И тъй като Лунния възел е пряко свързан с кармата, е въпрос на време вредителите да бъдат прогонени от България, както и всеки да си понесе законовите и кармичните наказания.

И докато законовото възмездие може да бъде избегнато, където не може с пари, може с много пари, то от кармичното никой няма да избяга, където и да се е скрил по света.

Кармата не прощава, а Лунният възел е гаранция, че ще бъдат наказани всички непочтени действия, при това в най-болезнения миг за вредителите, дори след години или до живот.

Освен това, мнозина от щастливите днес, че са гласували за вредното за България правителство на ППДБ и са си осигурили повече от отлични приходи от заплати, бонуси в близките месеци или години, в неочакван миг ще ги загризе съвестта, която ще ги поведе към нелечимите болести. Кармата и по този начин възмездява.

А понякога е добра и предупреждава и чрез земетръси – първото заседание на правителството Денков, роден в Стара Загора, бе приветствано от силно земетресение на 14 км от Пловдив, родното място на Кирил Петков.

И накрая аспектите се увенчават с натрапчивото присъствие на Лока Фортуна – планетата на материалното щастие във всички звездни карти, отнасящи се до гласуването.

Това означава пари, пари, още пари, но тъй като в композитната карта Лока Фортуна е в съвпад с Уран, планетата на духовността, носител на изискването материалните блага, парите трябва да са честно заработени, за да бъда избегнати наказанията и тяхното отнемане.

Честното печелене на пари, извън заплатата, за настоящото правителство е невъзможно да се случи, защото непочтеността е заложена в дома на материалното начало и от Меркурий, който в еманацията си на Хермес е богът на измамниците, крадците и лъжците.

Това означава, че единици ще забогатяват на гърба на държавата, докато лъжат народа как се увеличава личното благосъстояние на всеки, без изключение.

Четвъртата поред трудна година от девет възможни

Предсрочните избори – неизбежни

Войната между поколенията ще продължи с нестихваща агресия

Пореден извънреден вот ще има, защото политическата криза ще продължи.

Лошото е, че до неизбежните предсрочни избори поразиите от правителството на ПП и задлъжняването на България, за всеки от нас ще са огромни. Народът е в обичайното състояние на употребен и както още миналата година казах:

“Брожението, разделението и омразата между хората продължават да господстват с пълната си сила и през 2023 година. Кризата ще продължи и след 2023 г. и мракът ще е нашето битие. Войната между поколенията ще продължи с нестихваща агресия и пречи на разума да води градивно напред държавата и народа ни.

Пред нас е четвъртата поред трудна година от девет възможни.

Сблъсъкът ще покаже дали България ще върви напред, но ще гледа назад, докато падне, или ще се стреми към висотата на хоризонта. Ако отново сме се доверили на спасител да управлява татковината ни, не бива да мечтаем за хоризонта, ще продължим да се ровим в калта на битието.”

Борисов джироса България на спасители и на поне един доказан грабител. И за да не се изкушава грабителят, отново държавната хазна му е поверена.

Вече веднъж шарлатаните, както президентът нарече лидерите на ПП, получиха шанса да спасяват България и за седем месеца я съсипаха.

Сега страхът на Борисов го подтикна да предаде всички гласували за ГЕРБ и партията си на ППДБ. Учебникарски пример за безкръвен преврат. Засега безкръвен.

Вибрация 15 е носител на непочтеност

Първият мандат бе обречен

На 22 май ГЕРБ върнаха неизпълнен първия мандат.

Още при сформирането на 49-ото НС написах, че шансът да се сформира правителство с мандата на ГЕРБ е около нулата. Въпреки разпоредените лупинги на Борисов с Габриел мандатът беше обречен заради неадекватното поведение и грешки на Борисов.

Вибрация 15, денят на връчване на мандата на ГЕРБ, е носител на непочтеност, лъжи, измама пречупена през емоционалния ден на приемането на мандата.

Измамата продължи на 22 май, когато ГЕРБ-СДС върнаха неизпълнен мандат, но заради страх и зависимости Борисов вече беше предал партията си и всички гласували за ГЕРБ, но те все още не го знаеха.

В ден на глобална негативна промяна за България

Указът на президента – лош късмет

Тъжен астрологичен извод

Президентът Румен Радев издаде указ за избор на премиер и кабинет на 5 юни.

Склонна съм да мисля, че датата 5 юни на президентския указ №70 за избора на премиер и кабинет е лош късмет, а не предварително изчисление. Късметът е като редичка домино. След първия лош късмет всички останали падат като него.

Денят е на глобална негативна промяна за България, емоционален и радващ душите на меркантилните творци на новото правителство, заради аспектите в звездната карта.

Носител е на хъс за лично облагодетелстване – пари, много пари за конкретни джобове, но не и за народа. На пети юни някои вече си представяха как се къпят в пари и се поздравяваха за победата над техния “маркетингов враг”, който се оказал толкова лесен заради зависимостите си.

Денят, съчетан с номера на указа, предупреждава, че не бива да се допускат грешки и действия във вреда на народа, защото това ще увеличи противопоставянето и агресията между поколенията и ще предизвика ръст на болестите, увеличаващи смъртността.

Тъжен астрологичен извод, защото грешки нямаше. Сношението на ГЕРБ-СДС и ППДБ за създаването на това противоестествено антибългарско правителство на страха и парите, бяха умишлени.

Безразлични към съдбините на народа

Гласуване на правителство и клетвата – 06.06.2023 г.

Клетвата на новите министри в Народното събрание.

Правителството беше гласувано в ден на стабилизация, но негативна, подтикваща към прибързаност, две изключващи се състояния.

Това астронумерологично съчетание разкрива, че малцината депутати от ГЕРБ-СДС, запазили частица морал и първоначално отказали да гласуват за наложеното правителство на Денков, са били заплашвани или принуждавани с обещания за постове.

От 69 депутати на ГЕРБ само Делян Добрев не отстъпи от думата си, че за шарлатани няма да гласува. Страх и пари срещу достойнство.

Всъщност нищо изненадващо, защото хороскопът на 49-ото НС е пределно ясен – мнозинството от депутатите са доволни да получават колкото се може по-дълго огромните си заплати и са напълно безразлични към съдбините на народа, независимо какви клетви хвърлят, че се жертват за народното благо.

Пари, пари, пари и безхаберие, това трябва да е мотото на 49-ото НС.

Трудно преодолими обрати през ноември и декември

За живота на правителството

Кратък живот на избраните за “Дондуков” 1, заради дерибействащите във властта.

Ясно е, че това правителство е обречено на кратък живот. Въпреки мечтанията за 18 месеца или дори дебелоочливото мечтание да управляват четири години. Проблемите му са от първия ден, а сериозните ще го споходят между две и три седмици след полагането на клетвата.

Възможно е да издържи месец или дори четири месеца, защото както съм написала през октомври миналата година, “не изключвам възможността през 2023-а политическият хаос да продължи, ако дерибействащите измамници отново са се домогнали до властта.

Трябва да сме подготвени за негативни и трудно преодолими обрати през ноември и декември. Вместо да се подготвяме за празници, ще се питаме как отново ни излъгаха и, ако не се случи чудо, народното недоволство ще избухне с пълната си сила и агресия.”

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Лили Иванова дарява апартамента си: Огромното жилище в столицата е оценявано на над 1 милион евро

Примата на българската естрада Лили Иванова е решила да не остави апартамента си като наследство на внуците.

Огромното си жилище в столицата, оценявано на над 1 милион евро, певицата щяла да дари след смъртта си, споделила самата тя пред роднини. Очакваше се апартаментът да остане за децата на племенницата й Мария – дъщеря на сестрата на Лили Магда. Мария има малка дъщеричка и по-голямо момченце, които Лили обожава, и се смяташе, че именно те ще наследят милионите й.

Наскоро по неизвестни причини Лили решила да дари жилището си на дом за сираци.

Адвокатът на примата вече подготвял документите за дарението, което ще влязат в сила след смъртта й. Не е ясно какво решение е взела певицата за милионите си в банката. По последни данни в спестовните сметки на примата има над 10 милиона лева, като само за 2018 г. фирмата й декларирала 1,7 милиона лева.

Припомняме, че половин година преди двата концерта на Лили Иванова в НДК – на 8 и 9 декември,билетите ударно се разпродават, като отсега и за двете дати залата вече е наполовина пълна, показа проверка.

Желаещите да чуят 85-годишната певица трябва да платят между 50 и 180 лева – толкова е цената на най-евтиния и на най-скъпия билет. Общо за двете дати са пуснати над 9000 билета. Според различни изчисления приходите на мегазвездата на естрадата ще надхвърлят 1 милион лева.

Да разпродава всички билети за предстоящите си участия дълго преди самите събития да се състоят се превръща в традиция за изпълнителката на „Детелини“.

Броени дни след като изправи на крака жители и туристи в Слънчев бряг, естрадната прима може вече да се отчете и с препълнените си зали в оставащите й концерти част от тазгодишното й национално турне.

Макар да остава още много време до следващия й концерт – този в Пловдив – 17 септември, и за него билетите вече са кът. За ентусиастите, които все още не са се запасили с билет, единствените възможни опции да чуят любимката си на живо остават двата й спектакъла в НДК в края на годината.

По време на турнето си Лили Иванова ще изпълни последните си хитове „Дали“, „Обичай ме!“ и „Главна роля“.

---

България

Нашенец: На това място за хотдог, две фрапета, безплатна сянка и паркинг платихме само… СНИМКИ

Българин, който плажува в Гърция, се похвали с ниските цени на плажа. Мъжът е посетил небезизвестната за българите дестинация – Керамоти.

„Ammos beach bar в Керамоти. Безплатен паркинг на сянка в пояса до плажа.“, пише Божидар Димитров. Той е прикачил и снимки.

На една от тях се вижда и касова бележка. На нея виждаме маркирани две води, две, фрапета и хотдог като крайната сума е 15 евро.

Очевидно при консумация шезлонгът и чадърът се предоставят безплатно. Така абсолютно всичко – от паркинг до сянка, излиза 15 евро.

Веднага потребители коментираха, че това си е страхотна сделка. „Супер далавера…“, отбелязва Робер Д.

Учудващо под тази публикация не се появиха защитници народното Черноморие, както под всички останалите постове, които да разкритикуват автора, че е избрал южната ни съседка заради „фрапето с безплатния чадър“.

Както съобщихме, множество заведения в Северна Гърция промениха политиката си заради „тутистите с хладилните чанти и филиите“ и от този сезон поставиха цена на плажните принадлежности, а не са безплатни с минимална консумация както преди.

---

България

НАП хвана цял фестивал, работил без нито един касов апарат

Цял фестивал на морето без нито един касов апарат пипнаха инспекторите от Националната агенция за приходите в началото на лятото.

От НАП отказаха да заявят за кое музикално събитие точно става въпрос, тъй като това е данъчно-осигурителна тайна. Според източници на „Телеграф“ става въпрос за фестивал, провел се през юни на плаж в Созопол.

Служителите на НАП установили, че в нито един от обектите там, в които се продават храна и напитки, няма касов апарат. От събраните предварително данни станало ясно, че неотчетената сума възлиза на около 600 000 лева, навъртени за 3 дни. За нарушението са издадени актове и са предприети действия за запечатване на четири обекта.

Липсата на касов апарат е един от похватите за криене на оборот, добре известни на фискалните инспектори. Другите са неиздаване на фискален бон и даване на фалшива касова бележка.

Наблюденията на Главна дирекция „Фискален контрол“ показват, че все повече търговци по морето избират да са изрядни и отчитат коректно приходите от продажби. Голяма роля за промяна на поведението на бизнеса играят и контролните действия на НАП. Данъчните действат по два основни метода – таен клиент и наблюдение на място дали оборотът се отчита коректно.

При първия похват един или двама фискални инспектори купуват стока или сядат в заведение, където консумират нещо. За подобни контролни покупки НАП има специален бюджет. Когато платят сметката и не им се издаде фискален бон, инспекторите се легитимират. Следва писане на протокол и съставяне на акт. За подобно нарушение също така обектът може да се запечата за срок до 30 дни. Данъчните освен това сравняват касовата наличност с отчетения на апарата оборот.

При наблюдението на място данъчните седят край касовия апарат и гледат дали всяка продажба се отчита. Често това води до доста голям ръст в оборотите в съответния търговски обект. След това данъчните сравняват дали отчетения пред очите им оборот се различава много спрямо този преди седмица или месец, когато е нямало наблюдение от НАП.

Напоследък обаче все по-често път си проправя нова схема, особено разпространена по морето, разказаха пред „Телеграф“ данъчни експерти. Всеки сезон едни и също собственици чрез подставени лица регистрират нова фирма. Тя може да прави всякакъв тип бизнес – да отваря баничарници, капанчета, дори сладоледени колички. Въпросната фирма няма никакви активи, всичко е под наем, включително посудата. Така данъчните нищо не могат да ѝ вземат освен оборота в касата.

Фирмата-еднодневка коректно отчита всяка продажба и издава на клиентите касов бон, така че всичко на повърхността да изглежда тип-топ. Това обаче е привидно, защото нищо не внася в хазната – нито ДДС, нито осигуровки, нито данък печалба. Накрая, като свърши лятото, собствениците й, които остават в сянка, я изоставят и следващата година откриват нова фирма, която повтаря същата схема през новия сезон. Задълженията на старата компания обаче продължават да висят. По тази схема се натрупват десетки, а понякога и стотици хиляди левове задължения. Единственото, което от НАП могат да направят, е да пратят публичен изпълнител, подпомогнат от служител по фискален контрол, който в продължение на няколко дни да стои до касовия апарат и в края на деня да прибира оборота. Ако пък сумите се плащат по банков път, се блокира банковата сметка. И при двата случая обаче НАП обикновено може да си прибере само няколко хиляди лева на фона на дълг от десетки хиляди.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com