Свържете се с нас

Made in BG

Алена: Политикът Борисов приключи, чакат го кармична разплата и възмездие! Той сътвори кашата с Радев, под чийто юмрук държавата катастрофира

Идват ли по-добри дни за държавата, след като най-сетне бе съставено правителство? Какво показва хороскопът – колко ще изтрае уйдурмата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? Кога България ще излезе от тежките кризи, в които е затънала вече доста време? Дойде ли краят на едноличното управление на Румен Радев чрез служебни кабинети? На тези и още въпроси отговори за „Ретро“ астролог №1 Светлана Тилкова-Алена.

– Алена, най-накрая имаме правителство – това повод за оптимизъм ли е, очакват ли я България по-добри дни, или хаосът ще продължи?

– Настоящото правителство на Денков е преди всичко повод за притеснение, а не за успокоение, че най-накрая държавата влиза в предписания ѝ от конституцията обичаен начин на управление. Народът и преди всичко избирателите на ГЕРБ-СДС са употребени. Протести нямаше. Избирателите на ПП-ДБ също са употребени, но тъй като те в преобладаващата си част са само виртуални, продукт на манипулациите с изборните машини, протести не можем да очакваме. И за да не бързат да се възмущават избирателите на еднодневката ПП, която не е партия, а небългарски политически проект, ще припомня, че още от първите астрологични прогнози за техни изборни резултати през 2021 г. пиша: „По естествен път, без манипулации ПП ще са около границата на изпадането от парламента. Всичко над 5-6% е резултат на измама посредством изборните машини“.

Всичките ми астрологични изчисления, включително и тези с достигнатите проценти, се припокриват с действителността. Единствено ПП не влиза в непогрешимата астрологична матрица. Затова бях доволна, че получих потвърждение за правилността на астрологичните си изчисления не от изборни резултати, а лично от Кирил Петков в изтеклия запис на Василев – „Кирил Петков: Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента.“ Това е – заедно с ДБ са най-много 10 процента. Всичко отгоре е компютърно пренасочване на гласове от други партии. Питам се дали прокуратурата не би трябвало да се самосезира за евентуално престъпление?

Хаосът ще продължи и както още миналата година казах:

„Брожението, разделението и омразата между хората продължават да господстват с пълната си сила и през 2023 г. Кризата ще продължи и след 2023  г. и мракът ще е нашето битие. Войната между поколенията ще се вихри с нестихваща агресия и ще продължи да пречи на разума да води градивно напред държавата и народа ни. Пред нас е четвъртата поред трудна година от девет възможни. Сблъсъкът ще покаже дали България ще върви напред, но ще гледа назад, докато падне, или ще се стреми към висотата на хоризонта. Ако отново сме се доверили на спасител да управлява татковината ни, не бива да мечтаем за хоризонта, ще продължим да се ровим в калта на битието“. Ясно е нали? Продължаваме да сме в калта и така, ден след ден, до 2027-а или до 2030 г.

– Какво казва нумерологията за деня и часа на съставянето на кабинета? Колко живот му предричате?

– Хороскопът е съчетание от нумерология и астрология, които заедно с кармичното предопределение дават пълната картина. Понякога мигът на раждането на човек, държава, правителство ни засипват с множество аспекти. Друг път е пустота, както сега. Аспекти има, но тълкувателните във връзка с политическата ситуация са малко.

Хороскопа за правителството на Денков накратко можем да започнем и приключим с определението – лъжи, грабеж, лъжи, грабеж, омраза, лично забогатяване, народно обедняване, разсипване на държавата, народно недоволство.

Без да детайлизирам, ще кажа, че в мига на полагане на клетвата от правителството в композитната карта Луната е в Козирог и разкрива порива към придобиването на пари, много пари, потвърдено и от други аспекти в звездната карта.

Лилит – Черната Луна е в Лъв, което е ясен знак, че в близките месеци България ще бъде управлявана от измамници, егоцентрици и манипулатори, както и от хора без воля, без достойнство, търсещи начин винаги да се скрият в тълпата, но с изявени материални стремежи, заради които и от най-нищожната възможност намират начин да смучат блага.

Присъствието на Лилит – черната сянка на Луната, в дома на професионалната реализация и кариерното израстване дава информация, че на поредните нови, но стари управници враг им е българското общество.

Както лично на Борисов, така и на ПП-ДБ враг им е народът, категоричен е астрологичният извод.

А Лилит ни казва, че тяхното скрито или явно цинично отношение към народа и към България ги деградира до същества, убедени, че колкото по-зле са другите, толкова по-добре са те самите.

Правителството на Денков е родено за кратък живот. Въпреки мечтанията за 18 месеца или дори наглото мечтание да управляват четири години. Проблемите му са от първия ден, а сериозните ще го споходят между две и три седмици след полагането на клетвата. Възможно е да издържи месец или дори четири месеца, защото както съм написала през октомври миналата година, „не изключвам възможността през 2023-та политическият хаос да продължи, ако деребействащите измамници отново са се домогнали до властта. Трябва да сме подготвени за негативни и трудно преодолими обрати през ноември и декември. Вместо да се подготвяме за празници, ще се питаме как отново ни излъгаха и ако не се случи чудо, народното недоволство ще избухне с пълната си сила и агресия“.

– Ще се стигне ли изобщо до ротация на премиерите и ще дочака ли реда си Мария Габриел да застане начело на правителството?

– Преди месец описах характерен аспект в звездната карта на взаимоотношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, който казва, че всяка джентълменска договорка между двете формации е основана на лъжа, преди всичко от страна на ПП-ДБ. Поради тази причина въртенето на министър-председатели ще си остане само въртележка на думи.

Това, че депутатите на ГЕРБ са загубили достойнството си, гласувайки за правителство на ПП-ДБ, не означава, че техният гуру ги е зомбирал до оглупяване. Съвсем са си с акъла, а и защо да губят огромните заплати, които ще продължат да получават, докато съществува 49-ото НС. Заплати за вредни дела, за какво достойнство говорим. Знам, че никой и от двете страни не вярва, че ще дойде редът на Габриел да седне в премиерския стол.

– ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се ненавиждат. При това положение могат ли те да направят нещо добро за държавата?

– Въпреки благите намерения на думи, ако направят нещо добро на дело, ще е по случайност. Лошото е, че до неизбежните предсрочни избори поразиите от правителството на ПП-ДБ и задлъжняването на България, на всеки от нас ще са огромни. А и да не броим ГЕРБ-СДС за участник в управлението. Габриел е само за цвят, „да не остане безработна“, както чухме на записа. Правителството е на ПП-ДБ. И ако някой вярва, че Борисов е постъпил мъдро, като е дал властта на ПП-ДБ, за да се провалят и той да се върне на бял кон, Спасителят, дълбоко грешат. Борисов пази себе си, интересуват го само парите и начинът да избегне законови санкции, защото и той вече започна да осъзнава, че политическата му кариера приключи.

– На какво ще се крепи уйдурмата между тях?

– ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се уйдурмосаха по две причини. Първата – страхът на Борисов да не му се осветлят законово наказуеми действия, които иска да скрие. Далаверата на Борисов е предадена партия и гласоподаватели срещу съхранен имунитет и прекратени пълномощия на главния прокурор.

ПП-ДБ ги интересуват само и единствено парите, много пари. И за да му брани ПП-ДБ имунитета, Борисов разпореди на народните представители на ГЕРБ-СДС, без един, да си плюят на достойнството и да поверят на ПП-ДБ държавните пари, да ги поверят на „шарлатанията“, както ги нарече президентът. И цялата тази мерзост е обилно овъртолена във високопарни слова за благото на държавата и народа, а сделката е простичка: пазиш ми имунитета – крадеш колкото можеш. Народът е само масовка.

– Какво може да обърне колата и да се хванат за гушите?

– Принудата да бъде свален имунитетът на Борисов. И тази принуда не е изключено да дойде отвън, тъй като Борисов вече е напълно самодискредитирал се човек, дори не казвам политик. Противоестественото съдружие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съгласно звездните аспекти, ще приключи в рамките на седмица, след като Борисов се прости с имунитета си.

– Едноличното управление на Радев обедини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Какво показва астрологичната карта – приключи ли епохата на неговите служебни правителства? И оттук нататък вече само по телевизията на Нова година ли ще го гледаме?

– Не съм съгласна с твърдението, че едноличното управление на президента е обединило ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

България нямаше да има за президент Румен Радев, чиято житейска философия е съзидавам, като унищожавам, ако още при първия му избор в края на 2016 г. ГЕРБ бяха избрали достоен кандидат, а не Борисов да се сърди на Йорданка Фандъкова, че е отказала да се кандидатира и да разпореди „ще ми я гласувате Цецка Цачева“. Още на 3 октомври 2016 г., повече от месец преди вота на 6 ноември, казах, че ГЕРБ изгубиха изборите за президент. И за това Радев не е виновен. Борисов сътвори кашата, която ще сърбаме поне до 2027 г.

Радев е първият български президент, при който имаше реален астрологичен аспект за свалянето му от поста след не повече от две години управление. Това трябваше да се случи, за да се предотврати крахът на държавата. Не стана. Борисов още тогава се прояви не като държавник, а като страхливец и не предприе нужните законово аргументирани действия. Хаосът и кризата можеше да бъдат избегнати.

Да не упрекваме Радев, че под вдигнатия му юмрук държавата катастрофира. Имаме за президент човек без потенциал да управлява държава, който умее да руши, но не и да съзидава, такива са му астрологичните характеристики. Така се е родил, което предполагам е полезно за професията му на боен пилот, но не и за управлението на държава. Борисов и този шанс пропусна.

Ако бившите любимци на Радев – Петков и Василев – не бяха разсипали България само за седем месеца управление, още щяха да управляват и Радев нямаше да има какво да направи. Един път юмрук – минава, два пъти – ще е театър.

През юли миналата година написах, че в композитните звездни карти на два от последните предсрочни вота съществуват аспекти, които говорят за поредица управления на служебни правителства, докато се създаде нов, стабилен кабинет, дали в края на 2023 или през 2024 г., е рано да се каже.

Още при сформирането на 49-ото НС написах, че шансът да се сформира правителство с мандата на ГЕРБ-СДС кръжи около нулата. Факт. Новите избори бяха правилният път, независимо от мантрите на кой ли не, че резултатът щял да е подобен. Ами ако планетите са на друго мнение?

Също тъй през октомври миналата година написах, че служебното правителство на Гълъб Донев, с три изключения, е по-добрият вариант за управлението на държавата от сегашния хаос.

Тъй че да не обвиняваме Радев за еднолично управление, партиите му го натресоха. Не е луд този, който яде зелника.

– Какво вещаят звездите за политическото бъдеще на Бойко Борисов?

– Бойко Борисов и политика е словесно съчетание, което има само минало време. Звездите са ясни и категорични още от октомври 2020 г. И нищо не се е променило. Напротив, дори се е усложнило. Борисов в своя егоцентричен нарцисизъм отказа да се вслуша в съвета на звездите, които още тогава, преди края на 2020 г., съм го казала, посочиха пътя към политическото му пенсиониране – за благото на ГЕРБ и за неговото лично спасение от кармичната разплата, която е заслужил с действията си против България. Който иска, може да си припомня предходните ми хороскопи.

Ако тогава бяха направили Борисов почетен председател на партията или го бяха командировали представител в ЕНП, заслуженият позор, който му предстои да изживее, както и неизбежният сблъсък със закона, щеше да бъде избегнат или поне омекотен. Нямаше да се случи и предателското гласуване на ГЕРБ по заповед на Борисов за отмяна ветото на Северна Македония. Нямаше да има фактически преврат на държавното управление и предателство спрямо гласувалите за ГЕРБ-СДС с подарената цяла власт на ПП-ДБ само за да се опази имунитетът на Борисов.

Колко пъти писах, че от протестите през 2020 г. мисловният потенциал на Борисов е променен и новият Борисов няма нищо общо с Борисов от предходните години. Днешният Борисов е готов на всякаква подлост, на всичко, готов е да убие партията си, да отмъсти на България, готов е на всякакво предателство само и само да остане във властта, за да не се разкрият истинските му тайни, пред които, само предполагам, къщата в Барселона е кокошкарска кражба. Казвала съм ви – предател веднъж, предател завинаги. Надявам се и най-мразещите ме фанатици от ГЕРБ се убедиха в правотата ми. Защото не е мое емоционално мнение, а тълкуване на планетарни аспекти, начертано на небосвода, иди го променяй.

Борисов няма политическо бъдеще. Той все още битува в общественото пространство, защото е изгоден на ПП-ДБ. Но скоро ще стане излишен. И ако случайно успее да избегне законовото възмездие, от кармичното няма да се скрие до края на дните си и след това.

На рождения си ден тази година и до юни 2024-та Борисов е в лична година на кармична разплата, година на възмездие за делата му, която ще бележи следващите девет години от неговия живот. Твърде нерадостна перспектива.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

Made in BG

23-годишно момче: Останах на село, отглеждането на зеленчуци е моята страст

Николай Здравков е познат на мнозина потребители на социалните мрежи. Той направо си е фейсбук звезда, особено за ловците на истинска храна. Работливото момче атрактивно представя плодовете от труда на цялото си семейство във фамилната градина, разказват от Актуално Свищов.

И всеки път обира овациите на читателите. Вероятно защото предлаганата стока е в идеално състояние, но и заради младостта си и смелостта да работи на полето, вместо да потърси по-лесен начин за изкарване на хляба.

„Останах на село, защото животът ми е тук, а отглеждането на зеленчуци е моята страст и любов. Вярвам, че можем да върнем българското производство и да не се налага да внасяме зеленчуци и плодове от други страни“, така той описва накратко причините, поради които живее и работи в русенското село Ценово, вместо да потегли за някой голям град, пише Агри.бг.

Зад Николай, който е завършил професионална гимназия с квалификация „фермер“, стои цялото семейство. За успеха на фирмата работят също така неговите родители и брат му Алекс, който е и автор на атрактивните снимки от ежедневната работа в стопанството.

„Още преди години животът ми подсказа да направя най-елементарното – собствен бизнес, за да не се разпилява семейството ни“, споделя Здравко Здравков, бащата на Николай и създател на градината, която храни всички. В началото карал децата си едва ли не насила да работят на полето, а сега те харесват този труд и сами са поели нещата в свои ръце.

Семейство Здравкови стопанисва 15 дка зеленчукова градина и 3 дка оранжерия. „С това може да се справим и това работим, за повече просто нямаме сили. Доходите от семейното стопанство ни стигат на 100%, за да се издържаме. Годишно инвестираме по 80 000 – 100 000 лева обратно в стопанството. Всяка пара, която изкарваме, се връща в бизнеса и подобряваме живота си“, разказва Здравко.

От тази година Здравкови имат газ за отопление, разширяват оранжериите, освен това са купили техника и се усъвършенстват, за да им е по-лесно, става ясно от думите му. „Няма ли реализация, значи няма успех“, убеден е бащата.

Отговорът му на въпроса ни за успешните продажби на отгледаната продукция е лаконичен – „Ние сме гъвкави, с моя акъл и с писането на Ники в социалните мрежи нещата се получиха по-лесно. Така привличаме всички хора, които искат да се хранят с чиста храна да дойдат у дома и да видят на място къде и как отглеждаме зеленчуците“. Оказва се, че клиентите, които отиват да си купят зеленчуци и плодове на място, имат възможност да влязат и в градините.

Здравко е убеден, че по пазарите всички са прекупвачи и хората трудно стигат до истинска храна. Затова семейство Здравкови са избрали да не ходят по пазарите. Те не стигат дори до областния град, защото стоката им се разпродава директно на купувачите, дошли при тях на място, и на хората, избрали да си направят поръчка през интернет. В момента от стопанството продават зеле, а след две седмици ще изкарат първите есенни салати.

„Правим по 400 пратки на седмица“, сподели още Здравко Здравков. Помощта на Ники и неговия брат в това начинание е изключително ценна. На 18 години е другият му син, има и дъщеря, която вече е семейна и дори го е направила горд дядо.

Преди да се захване със семейното стопанство Здравко е работил в селското стопанство като работник. „Испания ми отвори очите. Видях, че хората там създават сами бизнеса си и го управляват сами“, разказва главата на семейството, който има зад гърба си малък престой в южната държава.

Във фамилната зеленчукова градина се отглеждат 18 вида зеленчуци и плодове. Догодина в производствената листа ще влязат и аспержите, но като цяло опитът показва, че българите все още са консервативни към новите видове зарзават. Домати, краставици, салати, спанак, репички, чесън – за сънародниците ни това е класика.

В началото семейството е отглеждало разсад в малки количества, а сега е един от известните производители. Вече подготвят разсад от 29 сорта домати, от които българските са 15, а останалите са вносни сортове. На новите си клиенти предлагат по 3-4 сорта, а на следващата година те вече знаят какво им е най-подходящо и се връщат да си напазаруват от него.

До Нова година семейството разчита на салати, репички и спанак, домати и краставици ще има чак напролет. Тогава от новата оранжерия, чието пускане предстои, ще вадят за пазара още любими зеленчуци.

---

Made in BG

Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш, казал той на жена си

Двамата са направили общо пет сватби 

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков показаха през годините, че имат най-силната връзка от двойките в родния шоубизнес. Макар да продължават да спорят и даже да се карат, често и пред камери, те се обичат все така силно. Любопитен факт е, че двамата са вдигали сватба и са се вричали един в друг цели пет пъти! Историята им започва съвсем случайно, пише Ретро.

Андрей не бил обвързан и ухажвал настойчиво Шинова. Тя обаче упорито го приемала за остроумното, интелигентно присъствие в компанията, понеже била убедена, че е във връзка.

Разбрала всичко, когато на купон Андрей я дръпнал настрани и ѝ се скарал: „Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш?!“

Ернестина не скрила изненадата си. Скоро след това двамата станали гаджета, като се разделяли и събирали два пъти, преди да се убедят, че са един за друг. Сгодили се в Бургас, където Ернестина била разпределена да играе, след като се дипломирала във ВИТИЗ през 1986 г. Андрей ѝ предложил брак с бележка, която оставил тайно на леглото в квартирата ѝ.

Първата им сватба била на 9 септември – била единствената възможна дата, почивен ден. Младите си казали „да“ в село Велика, близо до Фазаново, където живеел братът на Андрей, който е голям талант и е автор на дърворезбата в местната ритуална зала. Младоженците обаче избрали да се оженят в село Велика, защото там имало възможност сватбеният им акт да е №1. Младоженецът нямал бяла риза, но жената на брат му решила проблема, като ушила една от чаршаф.

Булката пък облякла плажна рокля и била отведена до обредния дом с каруца. Сред малцината сватбари имало и местни роми, с които предната вечер Андрей се напил жестоко на спретнатия набързо ергенски запой. Малко преди купона сватбарите вързали булката с покривки и имитирали отвличане. Андрей дал последните си 20 лева, за да я откупи, както повелява традицията. Младоженецът и брат му се погрижили за гощавката. Изпекли агне по хайдушки, което Ернестина е описвала като „месо, изпечено в мохерен пуловер“, защото братята забравили да махнат изцяло козината.

Втората сватба на Слабакови била в София и се състояла малко след първата. Събрали всичките си приятели.

Третата била организирана специално за свекървата – актрисата Кина Дашева, която е втора съпруга на Петър Слабаков. Празненството било в тесен кръг с приятели, повечето от кръга на Кина. След това младите отишли в Бериево, където си казали „да“ пред Петър Слабаков. После отскочили до Горна Оряховица, където живеел дядото на Ернестина. За него била организирана петата венчавка. Той държал да има сватбено тържество, на което, както е традицията, да връчи на любимата си внучка известна сума, която не била значителна, но пък я е събирал от сърце години наред.

---

Made in BG

Екшън на пазара в Пловдив! Англичанин се изгаври с бедна българска баба, но след миг българин го

Английски турист е бил нападнат, след като е опитал да се изгаври с възрастна жена, която продава зеленчуци на пазара в Пловдив. Това разкрива журналистът Стефан Северин, който е станал свидетел на случката. Ето какво разказва той: „Нагъл англичанин опита български ритник! Който е ходил на пазар в Пловдив, има представа за най-представителния – Четвъртък пазар.

Обикновено в подстъпите към лъскавите сергии клякат баби, дошли от близките селца: с десетина яйчица, три-четири китки магданоз, няколко връзки лук, пет шест домата биволско сърце… да изкарат някое левче. Винаги съм ги уважавал и купувал от тях. Но днес това, което видях, ме изпълни с гняв и с възхищение. Гняв, защото минава един скоклест дънков дългуч и една от бабите го кани да си купи домати. Кретенът се изви и показа на клетата старица среден пръст и взе да бълва нещо на английски.

Наоколо онемяхме, но на секундата един младок скочи и заби в клющавия задник на поданика на нейно Величество Елизабет Втора такъв шут, че бобеницата направо се прегъна! Кретенът взе да крещи: полиция ,полиция… Младокът повтори номера с шута, а наоколо хората го наградиха с аплодисменти! За такива – як български шут! Може и на други места, не само в задника!”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com